رئیس سازمان مدیریت بحران کشور: بیش از ۴۰۰ ساختمان حادثه خیز شبیه به پلاسکو داریم که نیاز به ایمن سازی دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اسماعیل نجار در مانور مشترک ستاد مدیریت بحران استان تهران گفت: اگر در حادثه پلاسکو مردم در بحث محدودیتی که ایجاد شد، با آتش نشانها همکاری میکردند، میزان حوادث کمتر میشد.
وی ادامه داد: به محض وقوع آتش سوزی برخی برای برداشتن چکها رفته بودند، برخی هم درگیر مسائل دیگری بودند که همه عوامل دست به دست هم داد تا یک حادثه کاملاً محلی را به یک حادثه بین المللی و تاریخی مبدل کردیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: همیشه در وصف پلاسکو میگویم که ۵۱ سال ۶۷۲ واحد تجاری از این ساختمان بهره برداری و درآمد کسب کردند که اگر نیم درصد درآمد کسب شده را برای ایمنی ساختمان استفاده میکردند مسلما شاهد چنین حوادثی نبودیم.
وی افزود: اکنون بسیاری از ساختمانهای تهران که بیش از ۴۰۰ ساختمان هستند، شرایط مشابهی را با پلاسکو دارند، آیا نباید از این حوادث درس بگیریم و برای ما عبرت آموز باشد تا دیگر چنین مسائل جانسوزی در ایران نباشیم؟
نجار ادامه داد: این نکته اساسی است ان شاءالله همه به این نکات توجه کنند بویژه که در بحث پلاسکو روح و روان ملت دچار آشفتگی شد. در حالی که حوادثی به مراتب بدتر از این حادثه بعد از حادثه پلاسکو در کشور انگلیس رخ داد، اما هیچ کس از آن با خبر هم نشد.
اسماعیل نجار در ادامه با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس و آتش نشانان بویژه شهدای حادثه پلاسکو گفت: سالانه حدود ۱۷۰ هزار مورد آتش سوزی در کشور رخ میدهد که زحمت مهار کردن آن بر دوش آتش نشانهاست.
وی با بیان اینکه آتش نشانها با آمادگی جسمی و علم و آگاهی و تجربهای که دارند جایگاه ویژهای کسب کرده اند، گفت: در استان تهران زمان رسیدن به محل حادثه آتش سوزی بسیار کوتاه شده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه زحمات آتشنشانهای گرانقدر در حوادث نادیده گرفته میشود، گفت: در حادثه پلاسکو شهادت ۱۶ آتش نشان فداکار جان برکف به این دلیل بود که مردم را از صحنه آتش سوزی دور کنند. رسانهها باید به این موضوع بپردازند که آیا در زمان آرامش در زمانی که به دور از حوادث هستیم، آمادگی خود را ارتقا میدهیم یا مردم به مسائل ایمنی توجه دارند یا فقط منتظر این هستند که خدای نکرده حادثهای پیش بیاید و آتش نشانان به موقع برسند و با کمترین خسارت جانی و مالی آن آتش سوزی را مهار کنند.
وی ادامه داد: آیا در (تهران) منازل ما به کپسول ساده آتش نشانی مجهز است و آیا در صورت آتش سوزی بسیار کوچک در منزل آموزش لازم را دیده ایم و اگر کپسول آتش نشانی در منازل ما وجود دارد بلدیم از آن استفاده کنیم، قرار هم نیست که پدر یا سرپرست خانواده همیشه در منزل باشد، باید همه اعضای خانواده نحوه استفاده از آن را بدانند.
نجار با بیان اینکه آیا واقعا امروز به این نقطه رسیدیم که هرکدام از اعضای خانواده باید یک آتشنشان باشیم، گفت: باید این فرهنگ سازی انجام شود و هر عضو یک آتش نشان باشد تا حریقی ایجاد نشود و رسانهها این رسالت را دنبال کنند که هر خانوادهای یک آتش نشان باشند و خانوادهها نیز برای مهار آتش سوزی امکانات لازم را فراهم و آموزشهای لازم را دریافت کنند.
وی افزود: اگر رسانههای ما بتوانند امروز این رسالت را دنبال کنند و این کار را دنبال کنند که هر کدام از ملت بزرگ ایران و هر کدام از خانوادهها یک آتشنشان باشند و امکانات اولیه را فراهم کنند و آموزش اولیه را ببینند؛ بسیاری از مشکلات و معضلاتی که ما داریم کاسته خواهد شد.
نجار در جمع خبرنگاران
اسماعیل نجار در حاشیه مانور مشترک ستاد مدیریت بحران استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: ایثار و فداکاری آتش نشانان در همه حوادث به خوبی مشاهده شده است و امروز با اجرای این مانور در مدیریت بحران استان تهران آمادگی بسیار خوب این عزیزان به نمایش گذاشته شد.
وی به جزئیات برگزاری این مانور اشاره کرد و گفت: در این مانور عملیاتهای رها سازی مجروح از حادثه تصادف، مهار آتش سوزی کارگاه مبل سازی و یک منبع سوخت و مواد خطرناک انجام شد که آتش نشانها هم از توانمندی فیزیکی و هم از تجارب و خبرگی خوبی برخوردار بودند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر در حوزه موضوع مهار آتش سوزی توجه خوبی به تجهیزات آتش نشانی شده است، افزود: مجلس شورای اسلامی و شهرداریها و معاون عمرانی استانداری تهران و معاون عمرانی وزیر کشور به آن توجه داشته اند و امیدواریم که مردم هم توجه لازم را داشته باشند که اگر حادثهای رخ داد با استفاده از این تجهیزات در کوتاهترین زمان مهار شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: روز به روز از لحاظ آتش نشانی به سمت مطلوب پیش میرویم و توجههای لازم در این زمینه وجود دارد و در این خصوص مردم باید عنایت ویژه داشته باشند و در روز تعطیلی که آتش درست میکنند این آتش را خاموش کنند چرا که گاهی با کارهای ساده میشود جلوی حوادث بزرگ را گرفت.