معاون شهرداری تهران: روزانه ۵۰۰ تن پسماندتر در میادین میوه و تره بار تولید میشود که قرار است در قالب یک طرح زیست محیطی این میزان پسماند به خوراک دام و کمپوست تبدیل شود.
وی با تاکید بر اینکه این نوع از زبالهها ظرفیت استفاده به عنوان خوراک دام یا تبدیل شدن به خوراک دام و کمپوست را دارند، گفت: پیشنهاد ما این است که یک پیمانکار ویژه با خودروی مجزا، روزانه زبالههای میادین را از مناطق جمع آوری و به ایستگاههای میانی و در نهایت مرکز تولید کمپوست منتقل کند. پیشنهاد دیگر این است که با همکاری یک پیمانکار ویژه این نوع زبالهها جمع آوری و به خوراک دام تبدیل شوند.
یزدانی با اشاره به وجود دو خط تبدیل پسماندتر به خوراک دام در میدان میوه و تره بار مرکزی ادامه داد: یکی از این خطوط در حال حاضر کار نمیکند و دیگری هم با ظرفیت ۲۰ تن زباله نیاز به اصلاحاتی دارد. به این معنی که پسماندهای میادین میوه و تره بار حجم بسیار زیادی شیرابه تولید میکنند و برای تبدیل آنها به خوراک دام حتما باید پسماندها به طور کامل خشک باشند. بر این اساس لازم است تا با همکاری شهرداری یا پیمانکار بخشهای تفکیک، اتوکلاو و ماکروویو در این خطوط ایجاد شود.
وی تاکید کرد: علاوه بر این، تهران بزرگترین مرکز پردازش پسماندتر را دارد و میتوانیم بخش قابل توجهی از این زبالهها را به این بخش منتقل و به کمپوست تبدیل کنیم.
به گفته معاون خدمات شهری شهرداری تهران؛ با جلوگیری از دفن ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماند میادین میوه و تره بار و میوه فروشیها در آرادکوه، حدود ۴۵۰ متر مکعب از حجم شیرابهها در این مجتمع کاسته میشود. با توجه به اهمیت این موضوع قرار است در آیندهای نزدیک تفاهم نامهای به منظور اجرای طرح منعقد شود تا میزان دفن پسماند و به دنبال آن تخریب محیط زیست کاهش یابد.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت که روزانه حدود ۵۰۰ تن پسماندتر در میادین میوه و تره بار و میوه فروشیها تولید میشود که قرار است در قالب یک پروژه زیست محیطی این میزان پسماند به خوراک دام و کمپوست تبدیل و از دفن آنها جلوگیری شود.
مجتبی یزدانی ضمن اعلام این خبر با اشاره به اجرای طرح کاپ در پایتخت با هدف کاهش تولید و دفن پسماندافزود: طبق بررسیهای صورت گرفته یکی از سازمانهایی که روزانه حجم زیادی پسماند تولید میکند، سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار است. درواقع، هر روز بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماندتر توسط میادین میوه و تره بار و میوه فروشیها در سطح شهر تولید میشود که این میزان پسماند به صورت تفکیک نشده و مخلوط به منطقه تحویل داده میشود و منطقه به همراه زبالههای خانگی آنها را به مرکز دفن پسماند منتقل میکند.
وی با تاکید بر اینکه این نوع از زبالهها ظرفیت استفاده به عنوان خوراک دام یا تبدیل شدن به کود و کمپوست را دارند، گفت: پیشنهاد ما این است که یک پیمانکار ویژه با خودروی مجزا، روزانه زبالههای میادین را از مناطق جمع آوری و به ایستگاههای میانی و در نهایت مرکز تولید کمپوست منتقل کند. پیشنهاد دیگر این است که با همکاری یک پیمانکار ویژه این نوع زبالهها جمع آوری و به خوراک دام تبدیل شوند.
یزدانی با اشاره به وجود دو خط تبدیل پسماندتر به خوراک دام در میدان میوه و تره بار مرکزی تصریح کرد: یکی از این خطوط در حال حاضر کار نمیکند و دیگری هم با ظرفیت ۲۰ تن زباله نیاز به اصلاحاتی دارد. به این معنی که پسماندهای میادین میوه و تره بار حجم بسیار زیادی شیرابه تولید میکنند و برای تبدیل آنها به خوراک دام حتما باید پسماندها به طور کامل خشک باشند. بر این اساس لازم است تا با همکاری شهرداری یا پیمانکار بخشهای تفکیک، اتوکلاو و ماکروویو در این خطوط ایجاد شود.
وی تاکید کرد: علاوه بر این، تهران بزرگترین مرکز پردازش پسماندتر را دارد و میتوانیم بخش قابل توجهی از این زبالهها را به این بخش منتقل و به کمپوست تبدیل کنیم.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران خاطرنشان کرد:با جلوگیری از دفن ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماند میادین میوه و تره بار و میوه فروشیها در آرادکوه، حدود ۴۵۰ متر مکعب از حجم شیرابهها در این مجتمع کاسته میشود. با توجه به اهمیت این موضوع که از سوی مدیر طرح کاپ (الگوی نوین کاهش پسماند) پیشنهاد شده، قرار است در آیندهای نزدیک تفاهم نامهای به منظور اجرای طرح منعقد شود تا میزان دفن پسماند و به دنبال آن تخریب محیط زیست کاهش یابد.