بر اساس نتایج تحقیقات جدید، کلاغها میتوانند مسائل و معماها را حل کنند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ براساس مطالعه جدیدی که در مجله «Science» منتشر شده است، کلاغها و زاغها بیشتر از حد تصور ما، باهوش هستند و همانند انسانها مسائل و معماها را حل میکنند.
قدمت حضور کلاغها روی کره زمین به دوره سوم زمین شناسی یعنی حدودا ۱۷ میلیون سال قبل برمی گردد. کلاغها از خانواده Corvidae یا کلاغ سانان هستند. این خانواده بیشتر از ۱۲۰ گونه دارد که در سراسر جهان به استثنای قطب جنوب پراکنده شدهاند.
به گزارش «خبرکانادا» و به نقل از «ایسنا»، یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه «توبینگن» آلمان انجام شده است، نشان میدهد که چگونه این پرندگان میتوانند کارهای مختلفی که مربوط به حافظه میشود را بر عهده بگیرند و معماهای مختلف را حل کنند.
اکنون با این مطالعه، واژه «مغز گنجشکی» که در زبان انگلیسی، حرف توهینآمیزی بود و به معنای «کندذهن» استفاده میشد، به یک تعریف و حرف تشویقی تبدیل میشود.
بر اساس یافتههای این مطالعه، مغز این پرندگان به اندازه بسیاری از انسانهای اولیه یا حتی بیشتر از آن تکامل (فرگشت) یافته و دارای تعداد زیادی نورون است. به نظر میرسد که کلاغیان و زاغها میتوانند مسائل و مشکلات را حل کنند، چه از قبل با آنها آشنا باشند، چه نباشند، در هر صورت راهحلی برای آنها پیدا میکنند.
انجام آزمایش
دکتر «آندریاس نیدر» استاد فیزیولوژی حیوانات و مدیر انستیتوی نوروبیولوژی در دانشگاه «توبینگن» و یکی از نویسندگان مقاله، این تحقیق را انجام داده و امیدوار است مدلهای جهانیتر از عملکردهای رفتاری مبتنی بر عصب را درک کند. این مطالعه به طور کلی به تحقیق در مورد حافظه، برنامهریزی استراتژیک و انتزاع کمک میکند.
محققان برای رسیدن به نتیجه، آزمایشاتی را روی کلاغها انجام دادند. آنها دو کلاغ به نامهای «اوزی» و «گلن» را آموزش دادند تا یک نقطه قرمز یا آبی را بسته به حضور یا عدمحضور نور، نوک بزنند. رنگ قرمز به معنای «آن را دیدم» و رنگ آبی به معنای اینکه «آن را پس از تابش نور دیدم.»
هنگامی که کلاغها کار خود را انجام میدادند، «نیدر» و تیمش در حال ردیابی سلولهای عصبی مغز این پرندگان بودند و دریافتند که نورونهای مختلف حسی برای پاسخهای مختلف، فعال میشوند. این تیم کشف کردند که نورونهای مغزی «اوزی» و «گلن» بسته به رنگ مورد انتخاب آنها واکنش نشان میدهد.
لازم به ذکر است که هر دو پرنده به درستی رنگهایی را انتخاب کردند که با پاسخ نورونهای حسی مغز آنها مطابقت داشت.» نیدر» میگوید: «من فکر میکنم این مسئله به طور قانعکنندهای نشان میدهد که کلاغها و احتمالاً سایر پرندگان پیشرفته از آگاهی حسی برخوردار هستند، به این معنا که آنها تجربیات ذهنی خاصی دارند که میتوانند ارتباط برقرار کنند.»
وی افزود: «این نوع شواهد عصبی زیستشناختی برای هوشیاری حسی علاوه بر کلاغها فقط در انسان و میمونهای ماکاک وجود دارد.»