تقویت اداره کل حفاظت محیط زیست یکی از دغدغههای مدیریت استان قزوین
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین در آیین قدردانی از کارکنان اداره کل محیط زیست استان، تقویت این اداره کل را یکی از دغدغههای مدیریت استان قزوین بیان کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، عیسی قبادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گفت: مهمترین وظیفه ما در قبال محیط پیرامون، چگونگی ارتباط محیط زیست و نحوه زندگی در این محیط است.
وی افزود: در دنیا شاهد گونهای افسار گسیختگی در زندگی انسانها هستیم و شاهد هستیم به مقوله زیست محیطی توجهی نمیشود.
قبادی خاطرنشان کرد: اگر تعاملات زیست محیطی توسط انسانها بهم ریخته شود، زندگیها دچار مشکل میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تصریح کرد: اگر نظارتهای تلاشگران محیط زیست نباشد یا کم رنگ شود، مردم از تنوع زیستی سالم محروم میشوند.
وی افزود: اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست استان با تمامی مشکلات که با آن مواجه هست، قابل تقدیر است.
قبادی گفت: تقویت اداره کل حفاظت محیط زیست یکی از دغدغههای مدیریت استان است و باید مشکلات این مجموعه مرتفع گردد.
در این دیدار از مدیرکل و کارکنان اداره کل حفاظت محیط زیست برای کنترل آتش سوزی روستای لات تقدیر شد.
افزایش روند تخریب زیستگاههای استان
عباس نژاد، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان نیز گفت: پوشش گیاهی منطقه الله آباد وضع خوبی ندارد و چرای بی رویه دام دارد آن منطقه را از بین میبرد.
وی افزود: ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و در سال گذشته ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به خاطر حمله حیات وحش به کشاورزان پرداخت کردیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه روند تخریب زیستگاههای استان رو به افزایش است، خاطرنشان کرد: روند فرسایش خاک در استان ۳۵ تن در هکتار است.
وی افزود: سالانه ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان را از دست میدهیم و روبه کویری شدن میرویم و این را در الله آباد به چشم میبینیم.
عباس نژاد با تأکید بر اینکه پسماند واحدهای صنعتی آسیب بزرگی برای محیط زیست استان محسوب میشود، تصریح کرد: ۲۸۰ واحد صنعتی استان، پسماند ویژه دارند که باید کنترل شوند.
وی افزود: ۱۶ واحد صنعتی استان فاقد تصفیه خانه هستند و ۲۰ میلیون متر مکعب پساب صنعتی در استان رها سازی میشود.
ثبت تالابهای استان قزوین
مظفری، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هم در این جلسه گفت: سه تالاب ثبت شده در استان داریم و دو تالاب دیگر نیز مسیر ثبت را طی میکنند.
وی افزود: تالابها در کاهش گازهای گلخانهای اثر فراوانی دارند که به آن توجه نمیشود.
مظفری گفت: وجود شترها، یکی از مشکلات اساسی موجود در تالاب الله آباد است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خاطرنشان کرد: با همکاری محلیها در تلاش هستیم تا سیستم گردشگری پایدار را در دریاچه اوان راه اندازی کنیم.
وی افزود: در نیرو گاه شهید رجایی ۸۰ درصد مازوت مصرف میشد که در سال ۹۷ میزان مصرف کاهش پیدا کرده بود که امسال مصرف مازوت افزایش یافت و شاهد افزایش آلودگی هوا در استان و سایر استانهای همجوار بودیم.
علیخانی مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری هم در این دیدار گفت: استان قزوین بیشتر کشاورزی است تا صنعتی و برای سرمایه گذاران نباید فرش قرمز پهن کرد بلکه باید تولید کنندهای را پذیرفت که آلودگی برای استان نداشته باشد.
وی افزود: دریاچه اوان مسافر خیز است و کشاورزان منطقه از این موضوع راضی نیستند.
علیخانی خاطرنشان کرد: با توجه به موافقت حضور سرمایه گذار برای توسعه گردشگری در منطقه اوان، باید با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست شرایط حفاظت از عرصههای طبیعی این منطقه را فراهم کرد.