رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران ضمن تایید رویکرد انسان محوری شهردار تهران، از عملکرد شهرداری تهران در تحقق برنامه و بودجه سال ۹۹ انتقاد کرد.
محمد سالاری در واکنش به گزارش خزانه دار شورا در خصوص هزینهها و درآمدهای ۵ ماهه سال ۹۹ شهرداری تهران، گفت: هفته گذشته به همراه آقای حق شناس جلسهای را با مدیران سازمان املاک شهرداری تهران داشتیم که در این جلسه با استناد به گزارش خزانه داری مبنی بر اینکه تنها سه دهم درصد از منابع غیرنقد شهرداری محقق شده است، آنها را مورد انتقاد قرار دادیم، اما آنها در گزارش خود ارقام قابل توجهی از منابع غیرنقد را اعلام کردند که محقق شده است.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش سازمان املاک، ۴۵۰۰ میلیارد تومان از منابع غیرنقد محقق شده، اما در سازوکارهای موجود قابلیت نمایش و لحاظ شدن در گزارش خزانه داری را نداشته است. به عنوان مثال یکسری از املاک شهرداری به مبلغ ۸۲۰ میلیارد تومان بابت مطالبات به بانک شهر واگذار شده است و نیز در تسویه دیون پیمانکاری و ملکی مبلغ ۸۸۰ میلیارد تومان پرداخت شده، از بابت مطالبات از رساتجارت نیز برمبنای قیمتهای سال ۹۴ و ۹۵ در تعامل با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در حال مذاکره برای دریافت طریق اجرای مصوبه دولت است و حدود ۱۶۵۰ میلیارد تومان ملک و نقدی دریافت کرده اند.
همچنین واگذاری ۷۵ فقره ملک به مبلغ حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان در حال برگشت است. اکنون سوال من اینجاست که چرا این مجموعه اقدامات در گزارش خزانه داری نمیآید و قابل نمایش نیست؟
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه گزارشهای خزانه داری و گزارشهایی که در بازدیدهای میدانی در خصوص تخصیص منابع درآمدی و بخصوص منابع غیرنقد به ما ارائه میشود، نگران کننده است، خطاب به رئیس و اعضای شورای شهر و مدیران شهری، گفت: دیگر زمان گزارش دهی صرف و سکوت تمام شده است و دیگر مدیریت نشسته جواب نمیدهد.
سالاری تصریح کرد: مدیریت شهری دوره پنجم علی رغم همه چالشها و مشکلات کشور میتواند بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه سال ۹۹ را محقق کند و برای این ادعا هم استدلال دارم، اما دو شرط دارد: یکی اینکه شورا با شهردار تهران عهد اخوت نبندد و شهردار تهران بداند که اگر به برنامهها عمل نکند ممکن است، شورا هر لحظه نسبت به تغییر وی اقدام کند و اگر عمل کند تمام قد پشت او ایستاده است.
وی خطاب به رئیس شورای شهر، گفت: من پیشنهاد میکنم، جلسهای را با آقای حناچی و مدیران ایشان داشته باشیم و منابع اعتباری شهرداری تهران با مجموعه تمهیداتی که شورا و شهرداری برای مدت زمان باقی مانده را در نظر دارد را بررسی کنیم. منابع درآمدی شهرداری بیش از آنچه در بودجه پیش بینی شده، قابلیت تحقق دارد و نه تنها ۱۰۰۰ پروژه محلهای که چندین برابر آن را میتوان به سرانجام رساند، مشروط بر اینکه با شهردار تهران تعیین تکلیف شود و این دیدگاهی که در شهرداری به وجود آمده که منابع درآمدی وجود ندارد و نمیتوانیم کاری انجام دهیم و یا، چون در سال پایانی دوره هستیم، شورا و شهرداری عهد اخوت بسته اند، اصلاح شود.