معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
توزیع واکسن آنفلوآنزا ویژه گروههای خطر در فارس
توزیع واکسن آنفلوآنزا ویژه گروههای خطر، از امروز یکشنبه ۶ مهر در فارس آغاز شد.
به گزارش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت گو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،گفت:
توزیع واکسن آنفلوآنزا ویژه گروههای هدف، در فارس آغاز شد.
به گفته دکتر عبدالرسول همتی پنج گروه پرخطر در اولویت نخست تزریق واکسن آنفلوانزا هستند و هم استانیها برای تزریق و یا دریافت واکسن عجله نکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با بیان اینکه ۸۵ هزار دوز واکسن آنفلوانزا برای گروههای پرخطر این دانشگاه نیاز است، اظهار کرد: پیش بینی میشود امسال با توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی، شیوع موج آنفلوآنزا در مقایسه با سالهای گذشته کمتر است، به همین دلیل با توزیع اولیه ۲۶ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا در فارس، کادر بهداشت و درمان که با بیماران کووید ۱۹ در ارتباط هستند، واکسیناسیون میشوند.
او ادامه داد: پنج گروه در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا قرار دارند که نخستین گروه، کادر بهداشتی درمانی به واسطه شرایط خاص و ویژهای که دارند، مادران باردار، بیماران خاص، بیماران سرطانی، هموفیلی، دیالیزی، پیوندی و گروههای آخر معلولان ذهنی جسمی بهزیستی و بیماران پرخطر که در زندان به سر میبرند.
این مقام مسوول در دانشگاه با تاکید بر اینکه تزریق برای این پنچ گروه در مراکز بهداشتی و پایگاههای سلامت به صورت رایگان انجام میشود، افزود: این دارو به دلیل اینکه باید در زنجیره سرما قرار گیرد، به همین دلیل با اعلام گروههای هدف آنها میتوانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و یا پایگاههای سلامت تزیریق خود را انجام دهند.
به گفته دکتر همتی این واکسن برای عدم ابتلا به کرونا هیچ کارایی ندارد و تزریق آن تنها برای در امان ماندن از ابتلا به آنفلوآنزا کارآمد است.
معاون بهداشت دانشگاه اضافه کرد: مبتلایان به کروناویروس که درمان شده اند، نیازی به تزریق این واکسن نیست، مگر اینکه در گروههای هدف باشند.
او با بیان اینکه در مرحله نخست، تزریق واکسن آنفلوانزا در مراکز بهداشت و بیمارستانها برای گروههای پرخطر و مادران باردار به صورت رایگان تزریق میشود، افزود: در گامهای بعدی توزیع واکسن در داروخانههای استان نیز انجام میشود
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: برای کارکنان نظامی و انتظامی سهمیه جداگانه در نظر گرفته شده است که در اختیار یگان های مربوط قرار می گیرد.
او با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در استان فارس در روزهای اخیر، گفت: علاوه بر افزایش تعداد مبتلایان، شاهد افزایش تعداد بیماران بدحال و نیازمند به بستری هستیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: بازگشایی مدارس ارتباطی به رنگ کرونایی ندارند، با این وجود تصمیم برای حضور داشتن یا نداشتن دانش آموزان در مدارس، با رعایت دستورالعمل های بهداشتی بر عهده والدین است.
همتی با بیان این که میانگین وضعیت استان فارس در مرحله هشدار و زرد قرار دارد، گفت: اکنون وضعیت ۸ شهرستان فارس قرمز و ۲۵ شهرستان زرد است و سه شهرستان در وضعیت سفید قرار دارند.