رئیس ستاد مقابله با کرونا: با دستور وزیر ارتباطات موفق شدیم در تهران ۵۰ هزار بیمار مبتلا به کرونا را با ردیابی دیجیتال شناسایی و نقطه یابی کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر علیرضا زالی در مراسم رونمایی از کاربستهای ۵g در ایران، افزود: از همکاری وزیر ارتباطات در هوشمندسازی بسیاری از اقدامات در ایام شیوع کرونا قدردانی میکنیم و گزارشهای دیجیتال خوبی در قم و گیلان در بحث ردیابی مبتلایان و ناقلان کرونا تهیه شده است.
وی با اشاره به این که در این ایام پهنای باند برخی دانشگاههای علوم پزشکی افزایش قابل توجهی داشت، گفت: این امر ظرفیت خوبی برای بخش دیجیتال دانشگاهها فراهم کرد.
رئیس ستاد مقابله با کرونا گفت: با دستور وزیر ارتباطات موفق شدیم در تهران ۵۰ هزار بیمار مبتلا به کرونا را با ردیابی دیجیتال شناسایی و نقطه یابی کنیم.
دکتر زالی افزود: هم اکنون در سطح مراکز بهداشت و سلامت نیز نیازمند ردیابی بیماران هستیم که امیدواریم محقق شود.
وی گفت: در ایام کرونا با دگرزیستی دیجیتال در عرصه اجتماعی ایرانیان مواجه بودیم و بسیاری از شکافهای دیجیتالی ما در سایه کرونا برطرف شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در زمینه گسترش پزشکی از راه دور تحولات فراوانی داشته ایم و ما از طریق برخی نرم افزارها تصاویر مهم رادیولوژی، قفسه سینه و سی تی اسکن را توانستیم به همکارانمان ارسال کنیم.
دکتر زالی گفت: جراحی از راه دور جاه طلبانهترین بخش پزشکی از راه دور است که مزایای فوق العادهای هم دارد و نباید فرصت سوزی کنیم و جراحی از راه دور در سال ۱۳۸۰ شکل گرفت و اخیراً در چین با خارج کردن بخشی از کبد حیوانی از فاصله ۵۰ کیلومتر با استفاده از رباطها اقداماتی انجام شده است.
وی افزود: از طریق این نوع جراحی خونریزی کم میشود، چون دامنه بافت کمتری مورد کار قرار میگیرد و بهبودی هم سریعتر حاصل میشود و آن چیزی که تحت عنوان لرزش جراح در جراحیهای طولانی وجود دارد در جراحی از راه دور وجود ندارد.
دکتر زالی گفت: ما در ساخت رباطهای جراحی نیازمند همکاری دانشگاه شریف و تهران هستیم و قطعاً با تحقق کاربستهای نوین ۵g، سبک زندگی ما تغییر خواهد کرد.
وی افزود: آمادگی داریم که پیوستهای پزشکی و اخلاق پزشکی را هم در این موضوع فراهم کنیم.
در ادامه این مراسم رئیس دانشگاه صنعتی شریف هم با اشاره به لزوم ارتباط هر چه بیشتر صنعت و دانشگاه، گفت: ما هفته گذشته ۱۳ قرارداد در حوزه نفت و گاز با وزارت نفت امضا کردیم و کرونا نشان داد که دانشگاههای ما آمادگی فراوانی دارند تا بسیاری از معضلات را حل کنند.
آقای محمود فتوحی افزود: در دانشگاه شریف برنامه راهبردی تنظیم کرده ایم که یکی از راهبردهای ما حل مسائل اساسی کشور است.