به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از کابل، در چند روز اخیر هیچ دیداری میان هیاتهای مذاکره کننده طالبان و دولت افغانستان در قطر صورت نگرفته و روند مذاکرات مقدماتی که از دو هفته قبل آغاز شده بود اکنون عملا متوقف شده است.
برخی منابع دولتی گفته اند هیات مذاکره کننده طالبان صلاحیت کافی برای پیشبرد مذاکرات ندارد، از سوی دیگر برخی گزارشها حاکی از آن است که میان اعضای هیات مذاکره کننده دولت افغانستان نیز هماهنگی لازم وجود دارد.
برخی از اعضای هیات گفتگو کننده طالبان با تایید وجود اختلافات میان دو طرف گفته اند رایزنیها برای حل اختلافات ادامه دارد.
یکی از مباحث جنجال برانگیز در نشستهای مقدماتی گروههای کاری دولت افغانستان و طالبان در قطر موضوع مذهبی بوده است.
طالبان تاکید کرده است که مذهب حنفی باید مبنای فقهی اصول مذاکرات قرار گیرد که این موضوع واکنشهای زیادی را در داخل افغانستان برانگیخت. اما «خیرالله خیرخواه» یک عضو هیات مذاکره کننده طالبان گفته است بحث حقوق شیعیان افغانستان زمانی مطرح خواهد شد که مذاکرات به مرحله بحث بر سر قانون اساسی جدید برسد.
وی افزود: ما میخواهیم برای شیوه مذاکرات یک اساس فقهی بگذاریم که در صورت بروز اختلاف در جریان مذاکرات در چارچوب شریعت اسلامی و مذهب حنفی حل شود و این مساله مشکلی را برای شیعیان به وجود نمیآورد.
همچنین یکی از مسایل دیگر اختلاف برانگیز موضوع برقراری آتش بس در افغانستان است، هیات مذاکره کننده دولت افغانستان بر آتش بس در جریان مذاکرات تاکید دارد، اما طالبان مخالف آتش بس قبل از رسیدن به توافق سیاسی است.
«زلمی خلیل زاد» نماینده آمریکا در امور افغانستان نیز گفته است طالبان قبل از رسیدن به توافق سیاسی، برقراری آتش بس را در افغانستان نمیپذیرد.
نامگذاری جنگ دو دهه افغانستان از دیگر موضوعات اختلافی است طالبان میگویند جنگ دو دهه آنها باید " جهاد " عنوان شود.
همچنین طالبان اصرار دارند توافقنامه آنها با آمریکا، مبنای مذاکرات آنها با دولت افغانستان قرار گیرد.
مذاکرات مقدماتی صلح افغانستان با طالبان از ۲۲ شهریور آغاز شد، اما هنوز مذاکره کنندگان دو طرف وارد بحث بر سر موضوعات اساسی نشده اند.