جلسه مجمع عمومی ۲۰۲۰ ایزو با حضور ۹۰۰ نماینده از سراسر جهان به صورت مجازی برگزار شد.
رئیس سازمان بین المللی استاندارد در مراسم افتتاحیه این مجمع با اشاره به پاندمی کووید ۱۹ و تبعات آن بر تجارت، اقتصاد و همه جنبههای زندگی بشری، گفت: با کمک یکدیگر بر این بیماری غلبه خواهیم کرد.
وی با ارایه گزارشی از اقدامات ایزو برای انطباق رویهها با این شرایط حاد افزود: ارتباط با ۱۴۰ کشور آسیب دیدهی عضو و گرفتن بازخورد برای تدوین راهبرد مقابله و تغییر، ارتباط مداوم با اعضای شورا و هیئت مدیره فنی برای تضمین استمرار فعالیتها و تصمیم گیری برای برگزاری مجازی همه فعالیتهای فنی کمیتهها از جمله این اقدامات بوده اند.
تشریح راهبرد ده ساله ایزو۲۰۲۱-۲۰۳۰ که قرار است پس از دو سال بحث در ۲۰۲۰ به تصویب اعضا برسد از نکات کلیدی سخنرانی رئیس ایزو بود.
وی با یک جمله از گاندی سخنان خود را به پایان رساند؛ زمانی قادر به تغییر جهان خواهی بود که خود تغییر کنی.
Ulrika Francke اهل سوئد، نخستین بانویی است که برای ریاست ایزو پیشنهاد شده و قرار است از اول ژانویه ۲۰۲۱ سکان این سازمان بین المللی را در دست گیرد.
وی در این مجمع در سخنان کوتاهی بر نقش استانداردها در مقابله با شرایط بحرانی اشاره کرد.
سرجیو موجیکا، دبیر کل ایزو سخنان خود را با آرزوی سلامتی برای همگان در این شرایط بحرانی آغاز کرد و با تاکید بر سلامتی کارکنان، دور کاری را از الویت ایزو در این شرایط برشمرد.
برگزاری جلسات مجازی ایزو که در سال ۲۰۱۸ بیست درصد، در ۲۰۱۹ بیست و پنج درصد بوده، امسال به رقم صد در صد رسیده است.
تصویب Fast track decision making یا تصمیم گیری سریع در زمینه استانداردها، رویهها و آیینهای کار در شرایط غیر معمول کنونی از دیگر اقدامات ایزو بوده است.
همچنین بر مشارکت فعالانه اعضا و اعلام نظر در مورد پیش نویس برنامه راهبردی سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ و اعمال سیاستهای ایزو در جهت توسعه استانداردسازی تاکید شد.
دبیر کل ایزو در ادامه بر ظرفیت سازی و توجه ویژه به ظرفیتهای در کشورهای در حال توسعه که باید تقویت و زیر ساختهای دیجیتال آنها فراهم شود، تاکید کرد.
وی اعلام کرد: برای حمایت از صنایعی که از کووید ۱۹ به شدت آسیب دیده اند نظیر گردشگری و حمل و نقل، استانداردهایی تدوین خواهد شد.
رای گیری انتخاب اعضای شورای ایزو نیز تحت تاثیر همه گیری کووید ۱۹ تغییر کرد و این روند که همیشه در حاشیه مجمع عمومی به صورت حضوری برگزار میشد به یک فرآیند الکترونیکی دو ماهه تبدیل شده است.
گفتنی است، امسال کمیته ۴۵ ایزو که دبیرخانه این کمیته آن را مالزی اداره میکند با عنوان لاستیک و فرآوردههای لاستیکی موفق شد جایزه سرآمدی آیکر را از آن خود کند.