رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس: اولین عملیات موفقیتآمیز ایران در برابر عراق، عملیات «ثامنالائمه (ع)» بود که درپی آن عملیاتهای «طریقالقدس»، «فتحالمبین» و «بیتالمقدس» انجام و به آزادسازی خرمشهر منجر شد.
وی با بیان اینکه پیروز اصلی جنگ مردم بودند، افزود: مردم از همه اقصی نقاط کشور، از هر قوم و گویش و حتی ادیان و مذاهب مختلف در دفاع مقدس حضور داشتند و در این دوران، بحث اختلافات جناحی و قومی مطرح نبود؛ بلکه بحث بر سر جنگ با دشمنی بود که در مقابل ما قرار داشت.
سردار کارگر با بیان اینکه هنر امام خمینی (ره) این بود که همه ملت را در دوران دفاع مقدس، در کنار هم جمع کرد، تصریح کرد: آن زمان تفکرات مختلفی، هم در مجلس و هم در کشور وجود داشت؛ اما این اختلافنظرها در جبهه مطرح نمیشد، نه اینکه کسی این تفکرات را نداشت؛ بلکه آنجا یک هدف مشترک وجود داشت و بحث بر سر «جهاد فی سبیل الله» بود.
وی با بیان اینکه دفاع مقدس کلید وحدت در کشور است، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، ۳۱ شهریور امسال در ارتباط تصویری با پیشکسوتان دفاع مقدس، فرمودند که امام خمینی (ره) هم در جبهه و هم در پشت جبهه تکلیف جنگ را مشخص کرده و هر کسی جایگاه خود را پیدا کرد و این بسیج مردمی، امروز به یک مدل در دنیا تبدیل شده است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، با تأکید بر اینکه نباید از رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس، شخصیتهای دستنیافتنی ایجاد کنیم، گفت: آنها نیز مانند همه مردم بوده و مانند ما زندگی میکردند؛ مثلا شهید قاسم سلیمانی را طوری معرفی میکنند که جوان امروزی میگوید که مگر من میتوانم مانند او باشم، بله میشود؛ چراکه شهید قاسم سلیمانی هم یک جوانی بود که از کرمان پا به جنگ گذاشت؛ اما با تلاش خود، رشد کرد؛ بنابراین ما هم اگر رشد کنیم، میتوانیم به جایگاه شهید قاسم سلیمانی دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه دفاع مقدس، صحنه سبقت برای خدمت، جنگیدن و شهادت بود، خاطرنشان کرد: فرماندهان ما واقعا به دنبال این موضوع نبودند که رزمندگان یا خودشان شهید شوند؛ بلکه تکلیف خود را انجام میدادند و ممکن بود که در راه انجام این تکلیف، مجروح یا شهید هم شوند؛ ولی آنها هم به دنیا و خانواده خود علاقهمند بودند؛ اما از این علاقه خود، عبور میکردند.