به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، در حالی که شمار قربانیان همه گیری در جهان به حدود یک میلیون نفر نزدیک شده است، یکی از مقامات عالی رتبه سازمان جهانی بهداشت روز جمعه اعلام کرد اگر همه برای مقابله با این ویروس کاری نکنند احتمالا دارد شمار قربانیان به دو میلیون نفر هم برسد.
از زمانی که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین شیوع همه گیری در اواخر دسامبر را تایید کرد شمار قربانیان به دست کم ۹۸۵ هزار و ۷۰۷ نفر رسیده است.
تاکنون بیش از ۳۲ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۴۱۰ نفر به طور رسمی به کووید ۱۹ مبتلا شده اند.
آمریکا با ۲۰۳ هزار و ۵۷۱ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ آلودهترین کشور جهان به ویروس کروناست. برزیل با ۱۴۰ هزار و ۵۳۷ مورد مرگ، هند با ۹۲ هزار و ۲۹۰ مورد، مکزیک با ۷۵ هزار و ۴۳۹ مورد و انگلیس با ۴۱ هزار و ۹۰۲ مورد در ردههای بعدی قرار میگیرند.
در آرژانتین که ۳ هزار و ۵۰۰ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در یک ماه گذشته به صورت دیرهنگام محاسبه شد به طور ناگهانی شمار قربانیان روز جمعه به ۱۸ هزار و ۶۶۷ نفر رسید. این در حالی است که شمار قربانیان تا یک روز قبل ۱۵ هزار و ۲۰۸ نفر بود.
محدودیتهای مربوط به آزادی تردد که از اوایل هفته در منطقه مادرید کانون همه گیری در اسپانیا اجرایی شده بود گسترش یافت. به این ترتیب حدود ۱۶۷ هزار نفر دیگر در این منطقه از روز دوشنبه تنها با دلایلی مانند رفتن به محل کار یا نزد پزشک میتوانند از محلههای خود خارج شوند.
در ولز، ورود و خروج از شهرهای کاردیف و سوانزی از ساعت ۱۸ روز یکشنبه ممنوع خواهد بود. این ممنوعیت برای شهر سانسی از روز شنبه اعمال میشود.
در مسکو هم از سالمندان خواسته شده است در خانه هایشان بمانند.
در جریان مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کشورهای آمریکای لاتین و استرالیا، همبستگی قدرتهای بزرگ را به ویژه از طریق دسترسی آزاد به واکسنهای آینده خواستار شدند. این درحالیست که آمریکا، اروپا و ژاپن تاکنون بیش از نیمی از دوزهایی را که قرار است تولید شود رزرو کرده اند.
کانادا روز جمعه از توافق با شرکت دارویی آسترا زنکا سوئدی-انگلیس خبر داد تا ۲۰ میلیون دوز از واکسن احتمالی آنها را خریداری کند.
لهستان روز جمعه از آمار بی سابقه هزار و ۵۸۷ نفری ابتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت خبر داد. شمار افراد مبتلا به کووید ۱۹ در این کشور رو به افزایش است. با ۲۳ مورد جدید مرگ ناشی از کرونا شمار قربانیان در این کشور به ۲ هزار و ۳۹۲ نفر رسیده است.
رژيم صهيونيستي از محدودیتهای جدیدی در خصوص پروازهای خارجی به منظور مقابله با همه گیری خبر داد.
فرودگاه بین المللی بن گوریون تل آویو قرار است همچنان باز باشد، اما تنها مسافرانی که تا پیش از ساعت ۱۱ جمعه بلیط خریداری کرده اند میتوانند از فلسطين اشغالي خارج شوند.
یوشیهیده سوگا نخست وزیر ژاپن اعلام کرد از ماه اکتبر محدودیتهای شدید عبور از مرز برای خارجیها کاهش مییابد.
ورود بيشتر خارجیها به ژاپن در سال جاری به دلیل همه گیری ممنوع شده بود. اما این کشور برای از سرگیری تدریجی سفرهای تجاری خارج از مرز، در حال مذاکره است.
پرو هم پس از هفت ماه بسته بودن مرزهایش از ۵ اکتبر مرزهای هوایی خود را در وهله اول با شیلی، اسپانیا، آمریکا و مکزیک بازگشایی میکند و به تدریج شمار کشورها را افزایش میدهد.
مارتین ویزارکارا رئیس جمهور این کشور گفت این پروازها به مناطقی خواهد بود که از دیدگاه بهداشت ایمن محسوب میشوند.
دولت فرانسه معتقد است محدودیتها برای مقابله با همه گیری، باید موجب شود نیاز بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به تختهای مراقبتهای ویژه تا حد امکان به تعویق بیفتد تا سایر بیماران دچار مشکل نشوند.
این در حالیست که نمایندگان، کارفرمایان و تاجران مارسی نارضایتی خود را از تعطیلی رستورانها و کافهها در اکس مارسی ابراز میکنند.
در پاریس هم قرار است از روز دوشنبه کافهها از ساعت ۲۲ تعطیل شوند. اما رستورانها میتوانند به فعالیت عادی خود ادامه دهند.
اداره بهداشت عمومی فرانسه هشدار داد که همه گیری هنوز در مرحله صعودی است.
نخست وزیر ژاپن هم اطمینان داد رقابتهای المپیک توکیو که ابتدا قرار بود در تابستان برگزار شود و به دلیل همه گیری به اواخر ژوئیه ۲۰۲۱ موکول شد برگزار خواهد شد.
یوشیهیده سوگا گفت کشورش برای میزبانی بازیها به عنوان اثبات پیروزی بشریت بر همه گیری، مصمم است.