ایران اسلامی با ثبت دوره درخشان دفاع مقدس؛ تنها کشوری در جهان است که میتواند نظام برنامه ریزی سرزمینی و آمایشی تولید ثروت را با تکیه بر منافع ملی خویش مستقر کند.
تولید هم شامل هر تلاشی برای ایجاد ارزش افزوده است و هرجا که استعداد و مزیت تولید وجود دارد؛ باید مشمول برنامه ریزی باشد.
این فرصتها در همه منابع زیرزمینی، روزمینی، فضایی و اقتصاد مجازی و موقعیتهای تجارت منطقهای و جهانی نهفته است.
نظام جمهوری اسلامی ایران هم شامل احیای همه فضیلتهای اقتصادی در اصل " جمهوری اسلامی " و ترکیب دیانت و با اقتصاد است که انسان محورترین نظام اقتصادی را طلب میکند.
برآیند بهینه همه گفتمانهای اقتصادی در دین اسلام نیز تاکید بر "حداکثرسازی تولید واقعی" و ایجاد ارزش افزوده حلال و پاک و انسان محور است.
اصلیترین دشمن تولید هم در همه مکتبهای اقتصادی غیر دینی جهان از جمله لیبرالیسم اقتصادی و سرمایه دارای را ربا خواری تشکیل میدهد که در دین اسلام به شدت رد و انکار شده است. ربایی که سرمنشا همه مشکلات اقتصادی است و انسان را به عنوان هدف و ابزار توسعه به شدت حذف میکند و بحرانهای مالی - اقتصادی و اجتماعی غرب هم از همین موضع ناشی میشود.
اما در دین اسلام بر ضرورت تولید با حداکثر ارزش افزوده بدون سقف مشخص و بدون محدودیت تاکید شده است و آن چیزی که مذمت میشود "اسراف و تبذیر در مصرف" است.
بنابر این تولید در ظرفیت کامل و تا مرز شبه بی نهایت لازم است، اما مصرف باید از پدیدههایی مانند اسراف و تبذیر دور باشد.
"تولید حداکثر و کنترل مصرف" و دیگر تاکیدات در شرایط معمولی و عادی است و در شرایطی که نظام جمهوری اسلامی با تحریم کامل دشمنان مواجه شده است این موارد باید به شدت و با قاطعیت مورد توجه باشد.
این رویکرد همان ترجمان شعار " ما میتوانیم" در این سرزمین است و همه ثروت شناسان اعتقاد دارند که ظرفیت اقتصادی ایران برای تولید ثروت چند برابر فعلی است.
اگرچه در همه دولتها تلاشهای زیادی شده است، اما هنوز کافی نیست و عوامل و بسترهای زیادی برای توسعه وجود دارد، فقط باید محدودههای ممنوعه تولید ثروت شکسته شود و باید تولید کامل در کشور برقرار باشد که اگر با عدالت اقتصادی ترکیب شود به راحتی قابل تحقق خواهد بود.
عادت کهنهای در کشور از سال ۱۳۲۸ رایج و از سال ۱۳۵۰ نهادینه شد و آن تمرکز نگاه همه دستگاهها به خزانه کشور است و سیستم دولتی نیز بر همین پایه شکل گرفته است، از همین رو دشمنان تصور میکنند که اگر فشار بیاورند و منابع بیشتری از خزانه دولت بگیرند، کشور با مشکل مواجه خواهد شد، در حالی که ایران سرشار از منابع است و فقط لازم است مقداری نوع نگاه و جهت گیری را تغییر دهیم. به قدری منابع جدید در کشور وجود دارد که اگر به آنها ورود پیدا کنیم، منابع خزانه در مقابل آن ناچیز است، وزارتخانهها اموال و زمینهای راکدی در اختیار دارند که با واگذاری آن میتوانند منابع کسب شده را در تکمیل زیرساختها و پیشرفت و آبادانی کشور به کار گیرند، منابع راکد در وزارتخانهها و سازمانهای اداری باید شناسایی و در مسیر ساختن و پیشرفت کشور بکار گرفته شود و این یک کار انقلابی است.
این همان چیزی است که دشمنان داخلی و خارجی نظام جمهوری اسلامی ایران از آن میترسند و باید هم بترسند.
برای ترجمان ارزشهای دفاع مقدس در جنگ اقتصادی باید بر این موارد متمرکز شویم:
۱- هر وجب خاک ایران زمین حق توسعه و مزیت پیشرفت دارد
۲- هر قطره آب باید در خدمت توسعه و رشد اقتصادی باشد
۳- رونق و جهش تولید ملی در هم زمانها و همه مکانها
۴- مدیریت نقدینگی با شاخص هر یک ریال = یک فرصت تولید
۵- هر یک روستای ایران بیاد قطب تولید ثروت باشد مانند دهکده داوس
۶- توسعه کشاورزی و توسعه دانش بنیان با الگوی ایرانی - اسلامی
۷- هر یک نفر از جمعیت ایران یک کارافرین
۸- تولید اقتصادی در سطح حداکثر و مصرف در سطح بهینه و بدون اسراف و تبذیر
۹- استقرار مدیریت مومنامه و اسلامی
۱۰- آمایش ۱۰۰ درصدی توسعه و پیشرفت
۱۱- توسعه اقتصادی تعاونی به جای لیبرالیسم اقتصادی
۱۲- اصلاح ساختاری شبکه توزیع (حداقل هزینه تمام شده)
۱۳- تجارت مبتنی بر تولید درون زا
۱۴- توسعه اقتصاد صنعتی نفت به جای نفت زدگی
۱۵- نهضت کاهش هزینههای تمام شده تولید
۱۶- نهضت خودکفایی سریالی در محصولات کشاورزی
۱۷- بورس باید در خدمت تولید باشد
۱۸- حذف دلار زدگی از اقتصاد ملی
۱۹- اصلاح الگوی مصرف
۲۰- استقرار اقتصاد مقاومتی و اسلامی در مسیر تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و ...
اسماعیل محمدی
دبیر خبر خبرگزاری صدا و سیما