به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال (سبد نفتی اروپا) در معاملات روز پنجشنبه کاهش یافت.
در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه نوامبر با ۵۷ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین به ۴۱ دلار و ۵۳ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت) برای تحویل در ماه نوامبر با ۷۰ صدم درصد کاهش به ۳۹ دلار و ۶۵ سنت رسید. تاماس وارگا (Tamas Varga) از شرکت کارگزاری "پی وی ام " (PVM) که داده های پایه آماری مربوط به بازار نفت و انرژی را ارائه میکند در این باره میگوید: بهای دو شاخص عمده نفتی جهان یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک در معاملات روز کاری پیشین به طور محسوسی افزایش یافت.
علت این افزایش نیز انتشار گزارش مربوط به میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا در هفته گذشته بود که به طور چشمگیری کاهش یافته بود. بر اساس اعلام آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا میزان نفت خام ذخیره سازی شده این کشور در هفته منتهی به ۱۸ سپتامبر با یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه کاهش، به ۴۹۴ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه رسیده است.
وارگا افزود اما نگرانیهای فزاینده درباره افزایش عرضه نفت به بازار جهانی و اوضاع و شرایط کساد اقتصاد جهانی، این آمار و ارقام رسمیِ منتشر شده توسط آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا را تحت الشعاع قرار داده است.
این کارشناس معتقد است اوضاع و شرایط اقتصادی و نفتی، هر چیزی میتواند باشد؛ به جز یک وضعیت امیدوارکننده. دلایل این ناامیدی در بازار نفت نیز کاملا روشن است. ویروس کووید-۱۹ تنها در اروپا بیش از پنج میلیون نفر را آلوده کرده است. فرانسه و انگلیس در روزهای اخیر از اعمال محدودیتهای قرنطینهای برای مهار بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، خبر دادند.
آل استانتون، کارشناس رویال بانک کانادا (RBC) درباره نوسانات معاملات امروز این بازار نيز گفت اکنون، توجه ها، متوجه عرضه نفت لیبی است. در پی اعلام ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای نظامی شرق لیبی که با اتکاء به نیروهای وفادارش، دولت و تشکیلات خاص خود را در شرق این کشور تشکیل داده است، مبنی بر آنکه محاصره هشت ماهه حوزههای نفتی در شرق کشور را بر میچیند، شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد صادرات نفت این کشور بزودی از سرگرفته میشود.