فوق تخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، شروع فصل پاییز و تداخل عفونتهای ویروسی ریه ای، لزوم رعایت خط قرمزهای مراقبتی را از قبل جدیتر میکند.
دکتر مقدمی افزود: احساس نفس تنگی، تب بسیار بالا، ضعف و بی حالی در حدی که مانع فعالیت روزانه فرد شود و طولانیتر شدن تب بیشتر از ۵ روز از علائم خطر عفونتهای ویروسی ریهای است که بیمار قطعا باید برای درمان به پزشک مراجعه کند.
وی با بیان این که ویروسهای عفونی تنفسی از جمله سرماخوردگی، آنفولوآنزا با کرونا ویروس، علائم مشابه دارند افزود: تنها راه کمک کننده به تشخیص این سه نوع بیماری، بررسی روند پیشروی علایم است.
فوق تخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هجوم صاعقه بار و شدید علائمی، چون تب بالا، دردهای خیلی شدید ماهیچه ای، بدن درد و ضعف شدید را از علائم ویروسی آنفولوآنزا بیان کرد و گفت: داشتن علایم به صورت خفیف و کمی بی حالی و تب خفیف در چند روز، از علایم کرونا ویروس است.
دکتر مقدمی تاکید کرد که ۸۰ درصد از بیماران کرونایی میتوانند با خود مراقبتی، از مراجعه به بیمارستان خودداری کنند و در ۲۰ در صد از مبتلایان، علائم بیماری شدید میشود.
وی با بیان این که کرونا و آنفولوآنزا هر دو بیماری عفونی هستند، یکی از تفاوتهای اساسی ویروس کرونا و آنفولوآنزا را در دوره نهفتگی آنها بیان کرد و افزود: در آنفولو آنزا نهفتگی بیماری ۲۴ تا ۴۸ ساعت است، اما در کوید ۱۹ بیشتر از ۵ روز پس از زمان ورود ویروس به بدن علائم بروز کند.
معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی شیرازبا بیان این که سرماخوردگی شایعترین ویروس در فصل پاییز است افزود: این ویروس سبب آب ریزش بینی، کوفتگی و خستگی و تب خفیف میشود که پس از ۲ تا ۳ روز رفع میشود.
کارشناس مسئول بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم با اشاره به روند هشدار گونه و افزایشی ابتلا به کرونا در فارس گفت: در رقابت بین ویروسهای عفونی تنفسی، هم چنان کرونا پیروز میدان است و بر اساس پیش بینی ها، احتمال کاهش ابتلای مردم به آنفولوآنزا در پاییز و زمستان امسال وجود دارد، اما ابتلا به کرونا روندی افزایشی خواهد داشت و وضعیت به اسفند ۹۸ باز میگردد.
دکتر بختیاری با اشاره به وضعیت قرمز استانهای شمالی و قم و تهران گفت: این روند تا یک ماه آینده میتواند در استانهای جنوبی هم شروع و شرایط اسفند ماه برجامعه حاکم شود.
وی به کاهش میانگین سنی مبتلایان کوید۱۹ هم اشاره کرد و افزود: میانگین سنی ابتلا و مرگ و میر بر اثر کرونا از زمان شروع این بیماری تا کنون کاهش یافته و به کودکان رسیده بنابراین حساسیتهای کرونایی و آنفولوآنزایی روی کودکان بیشتر از گذشته مورد توجه است.
با توجه به تداخل ویروسهای عفونی تنفسی و اشتراک روشهای پیشگیری از ابتلا به آن ها، پزشکان همچنان بر استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی، شستن دست ها، تهویه مناسب هوا به ویژه در محیطهای سربسته و شلوغ تاکید میکند.
همچنین پزشکان بر استفاده از واکسن آنفولوآنزا برای افراد پرخطر از جمله افراد مسن، بیماران دیابتی، کلیوی و قلبی و عروقی و مادران باردار تاکید ویژه دارند.