به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، اولیویه وران وزیر بهداشت فرانسه در گفتگو با خبرنگاران گفت: اولین نکته کلیدی در مقابله به همهگیری کرونا رعایت رفتارهای بازدارنده، شستن دستها، رعایت فاصله، استفاده از ماسک و در نگاهی کلیتر کاهش تعاملات اجتماعی و افزایش آگاهی جمعی چه در محافل عمومی و چه در محافل خصوصی است.
نمیتوان در مترو، اتوبوس، دفتر کار یا واحدهای تجاری به شدت مراقب بود، اما هرگونه مراقبت را در کافه ها، هنگام دعوت از دوستان در منزل یا تماس با اعضای خانواده فراموش کرد. اگر چندین بار در هفته با افراد مختلف بیرون نرویم، اگر هرکدام از ما در روز کمتر با افراد تماس داشته باشد و بیشتر به فاصلهگذاری اجتماعی و رفتارهای بازدارنده توجه کنیم، میتوانیم این ویروس را شکست دهیم.
راهبرد ما مبتنی بر چهار اصل است: رفتارهای بازدارنده، سهگانهی آزمایش- هشدار- محافظت، اتخاذ راهبردی متمایز و متناسب با هر منطقه و در پایان حفاظت از سالمندان و افراد آسیبپذیر. امشب بیشتر بر روی رویکرد منطقهای در مبارزه با همهگیری تمرکز خواهم کرد. ویروس به شیوهای مشابه در مناطق مختلف منتشر نمیشود. در برخی مناطق سرعت شیوع خیلی زیاد است و در برخی مناطق دیگر کندتر. در نتیجه این رویکرد به ما این امکان را میدهد که در هر منطقه و به شکلی روزانه با نشانگرهایی بسیار دقیق متوجه اوضاع شویم و تدابیری متناسب با تحول اوضاع اتخاذ کنیم.
دولت برای استانهای قرمز چندین سطح هشدار در نظر گرفته است که برای هر کدام از آنها تدابیری در سطوح مختلف وجود دارد. «حوزه هشدار» حوزهای است که در آن ویروس به طور واضح در حال شیوع است. این حوزه شمال استانها و مناطقی میشود که در آنها نرخ ابتلا بیشتر از پنجاه مورد جدید است. «حوزه هشدارِ تقویت شده» حوزهای است که در آن ویروس حتی در میان سالمندان و افراد آسیبپذیر به شدت در حال شیوع است.
«حوزه هشدارِ حداکثری» حوزهای است که در آن وضع همهگیری را میتوان بهشدت وخیم توصیف شود. اگر این حوزهی آخرِ هشدار رد شود، چارهای نداریم جز اینکه حالت اضطراری اعلام کنیم. همه تلاش خود را به کار میگیریم تا از آن اجتناب شود. برای هرکدام از این حوزهها، تدابیری متناسب توسط فرمانداریها با هماهنگی نمایندگان محلی اتخاذ میشود. این تدابیر هر هفته و برای دورهای پانزده روز اتخاذ میشوند. طبیعی است با توجه به تحول اوضاعِ همهگیری آنها مورد بازنگری قرار خواهند گرفت.
در همه استانهایی که شامل «حوزه هشدار» میشوند، فرمانداریها از این پس میتوانند هرگونه تدبیری که مناسب میبینند، اتخاذ کنند. فقط سازوکاری در همه استانهای قرمز اعمال خواهد شد. (در استانهای شامل حوزه هشدار) جشنها، عروسیها، و مناسبتهای مشارکتی همچون سالگردها باید در گروههای کوچک یعنی کمتر از سی نفر برگزار شوند. سالنهای چندمنظوره و سالنهای جشن و دیگر امکان پذیرای این مناسبتها باید این ظرفیت سی نفر را رعایت کنند.
در استانهایی که شامل حوزه «هشدار تقویتشده» میشوند، ویروس در میان عموم مردم به شدت در حال شیوع است و افراد آسیبپذیر را هم گرفتار میکند. این شاخصی است که نشان میدهد اوضاع بهداشتی رو به وخامت گذاشته و تدابیری جدی برای مهار شیوع ویروس اجتنابناپذیر شده است.
وزیر بهداشت فرانسه در ادامه، با اشاره به اینکه پاریس در حوزه هشدار تقویتشده قرار دارد، افزود تدابیری که از شنبه اعمال خواهند شد به این شرح است: کاهش ظرفیت گردهماییها (گردهمایی بزرگ) به هزار نفر به شرط آنکه پروتکلهای بهداشتی به دقت رعایت شود. ممنوعیت مناسبتهای بزرگ همچون جشنهای محلی یا دانشجویی. ممنوعیت گردهماییهای بیش از ده نفره در اماکن عمومی همچون ساحل یا پارک. بستهشدن زودتر کافهها و زمان فعالیتهای آنها را فرمانداریها تعیین میکنند. به هر حال، در هیچ شرایطی کافهها نمیتوانند پس از ساعت ۲۲ باز باشند.
بستهشدن سالنهای ورزشی. تعطیلی همه سالنهای جشن و سالنهای چندمنظوره. باید در کلانشهرهایی که این تدابیر در مورد آنها اتخاذ میشود، رفتارها و عادتهایمان را تغییر دهیم. تا آنجا که ممکن است باید تشویق به دورکاری شود به خصوص در مورد افراد آسیبپذیر.
در استانهایی که در «حوزه هشدار حداکثری» قرار گرفتهاند، تدابیر جدیدی از شنبه اعمال میشود. نخست اینکه، همه کافهها و رستورانها به طور کامل بسته خواهند شد. همه امکانی که پذیرای عموم مردم هستند تعطیل میشوند، مگر اینکه پروتکل بهداشتی به طور جدی رعایت شود. بر این اساس، اماکن فرهنگی همچون سالنهای تئاتر، موزهها و سینماها که دارای پروتکل بهداشتی جدی هستند شامل این تعطیلی نمیشوند.