فصل طلای سرخ فرومد
برداشت محصول فلفل قرمز از ۲۰۰ هکتار از زمینهای دهستان فرومد در شهرستان میامی آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی گفت: میانگین تولید این نوع فلفل بومی ، که از نظر تندی در کشور بی نظیر است در هر هکتار ۲ و نیم تن است و برخی کشاورزان پیشرو تا ۵ تن نیز برداشت میکند.
علی اصغر محمدی پیش بینی کرد: تا پایان فصل برداشت ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن محصول فلفل از اراضی زیر کشت فرومد و روستاهای کلاته سادات، میرعلم، استربند و فیروزآباد برداشت می شود.
به گفته وی ، کشاورزان فرومدی در دو دوره محصول فلفل را کشت میکنند که یکی از آن دوره اواخر زمستان و آغاز بهار است و دوره دوم پس از برداشت گندم و جو بصورت نشاء کاری کاشت میشود و در اویل فصل پاییز به ثمر میرسد.
محمدی افزود: کشاورزان محصول فلفل را به دو صورت ، تر و خشک شده به بازار عرضه میکنند که امسال نمونهتر و تازه آن کیلویی ۶ تا ۷ هزار تومان و خشک شده آن تا ۳۰ هزار تومان است .
وی بزرگرین چالشهای تولید فلفل در فرومد را به رغم برخورداری از منابع آبی مناسب، خرده مالکی و زمینهای کمتر از نیم و یک هکتار، اجرا نشدن طرحهای یکپارچه سازی اراضی، نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی و برخی آفات برشمرد.
جهاد کشاورزی میامی امسال فلفل را بعنوان طرح استانی محصول سالم تحت پوشش دارد تا با کنترل استفاده از سموم و عناصر بتواند محصول نهایی را با کمترین حد سموم باقیمانده بدست آورد.