نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح دوفوریتی جهش تولید و تامین مسکن موافقت کردند، اما جزئیات این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون عمران مجلس ارجاع شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، کلیات طرح دوفوریت جهش تولید و تامین مسکن با ۱۶۲ رأی موافق، ۳۹ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۱ نماینده حاضر در صحن تصویب شد.
سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در توضیح ارجاع جزئیات این طرح به کمیسیون عمران گفت: گفته شده که لازم است جزئیات این طرح در کمیسیون بررسی شود و نظر بعضی از کمیسیونهای تخصصی مجلس مانند کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه در این موضوع مهم است.
وی ادامه داد: طبق ماده ۱۵۲ آیین نامه، ارجاع مواد قانون را در کمیسیون میگذاریم و همکاران یک هفته فرصت دارند گزارش را اصلاح کرده و در دستور کار صحن قرار دهند البته دولت هم با ارجاع موافق است.
در ادامه نمایندگان با ارجاع جزئیات طرح به کمیسیون عمران مجلس با ۱۵۵ رأی موافق، ۴۲ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
گفتنی است محمدرضا رضایی کوچی به عنوان رئیس کمیسیون عمران مجلس توضیحاتی درخصوص این طرح به نمایندگان مجلس ارائه کرد.
عضو هیات رئیسه مجلس نامه معرفی وزیر پیشنهادی صمت را قرائت کرد.
آقای روح الله متفکرآزاد در نشست علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی نامه رئیس جمهور برای معرفی وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت را قرائت کرد.
متن نامه به این شرح است:
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر قالیباف رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
در اجرای اصل ۱۳۳ قانون اساسی بدین وسیله جناب آقای علیرضا رزمی حسینی را به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت برای گرفتن رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی معرفی مینمایم. مشخصات، سوابق و برنامه ایشان منضما ارسال میشود.
یکم مهرماه سال ۱۳۹۹
حسن روحانی
نمایندگان مجلس با تصویب ماده ۲ طرح دو فوریتی قانون اصلاح تبصره (۱) و (۲) قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، زمان تعیین قیمت محصولات اساسی کشاورزی را تا پایان تیر ماه هر سال مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با ۱۶۳ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۸ نماینده حاضر در جلسه با ماده ۲ طرح دو فوریتی قانون اصلاح تبصره (۱) و (۲) قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی موافقت کردند.
در ماده ۲ این طرح آمده است: جلسات شورا با دعوت وزیر جهاد کشاورزی تشکیل میشود و با حضور اکثریت اعضا رسمیت مییابد، مصوبات شورا پس از تأیید وزیر جهاد کشاورزی لازمالاجرا است. برای تعیین قیمت تضمینی، جلسات شورا حداقل سه ماه قبل از شروع سال زراعی تشکیل و قیمتها حداکثر تا آخر تیر ماه همان سال تعیین میشود.
قیمتهای مصوب و سایر مصوبات شورا حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ تصویب توسط رئیس شورا برای اجرا ابلاغ و از طریق رسانهها اعلان میشود.
با تصویب نمایندگان مجلس، شورای قیمت گذاری و سیاستگذاری حمایتی محصولات کشاورزی تنها مرجع تعیین قیمت محصولات کشاورزی و خرید تضمینی شد.
با تصویب نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح دوفوریتی اصلاح تبصره ۱ و ۲ ماده واحده قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی و براساس ماده ۵ تبصره ۷ این طرح از تاریخ لازم الاجرا شدن آن شورای قیمت گذاری و سیاستگذاری حمایتی محصولات کشاورزی تنها مرجع اصلی تصویب و اعلام قیمتهای تضمینی محصولات موضوع این قانون است و مفاد این قانون درباره قیمتهای زراعی سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نیز لازم الاجرا است.
همچنین براساس ماده ۶، تبصره ۸ به شرح زیر به قانون الحاق میشود:
تبصره ۸- در ماده ۳۶ قانون الحاق موادی به قانون قیمت تضمینی محصولات دولت نهم مصوب ۱۴ اسفندماه ۱۳۹۳ عبارت "قیمت خرید محصولات کشاورزی مشمول خرید تضمینی با در نظر گرفتن قیمت تمام شده، اعم از هزینههای تولید در هر محصول و سود متعارف و معقول همه ساله توسط شورای اقتصاد تعیین و ابلاغ میشود" حذف میشود.
با موافقت نمایندگان، سازمان برنامه و بودجه موظف شد تا اعتبارات پیش بینی شده مربوط به خرید تضمینی محصولات کشاورزی را در بودجه سالانه قید کند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به طرح دو فوریتی اصلاح تبصره یک و دو ماده واحده قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، ماده ۳ این طرح را با ۱۷۷ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از ۲۱۸ نماینده حاضر در صحن تصویب کردند.
به موجب این ماده قانون به شرح زیر اصلاح میشود:
تبصره ۴: به منظور جلوگیری از هرگونه معامله سلف و پرداخت به موقع قیمت تضمینی محصولات کشاورزان، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است اعتبارات پیش بینی شده مربوط به خرید تضمینی محصولات کشاورزی را در قالب بودجه سالانه برای خرید محصولات مذکور ۱۰۰ درصد تخصیص دهد.
همچنین در ادامه جلسه نمایندگان ماده ۴ این طرح را با ۱۷۴ رأی موافق و ۵ رأی مخالف از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.
به موجب این ماده، تبصره ۶ ماده واحده قانون حذف میشود.
پایان جلسه علنی مجلس
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی مجلس را به صدا درآورد.
سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی زمان برگزاری جلسه بعدی را ساعت ۸ صبح یکشنبه (۶ مهرماه) اعلام کرد.