جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش : تنها یک روز بعد از تجاوز عراق ۱۴۰ هواپیمای جنگی ما نقاط حیاتی بعثیها را بمباران کردند و شش ماه بعد عملیات اچ ۳ به صورت سری دورترین پایگاههای عراق را هدف گرفت.
وی افزود: در زمان صلح همه کشورهای دنیا طرحهای عملیاتی دارند که برای روز جنگ از این طرحها استفاده میکنند. طرح عملیاتی نیروی هوایی در زمان جنگ هم طرح البرز بود. برای نیروی دریایی طرح اشکان و برای نیروی زمینی هم طرح ابوذر. عملیات ۱۴۰ فروندی پاسخ به تجاوز عراق ابلاغ شد در این عملیات ۱۴۰ فروند هواپیما وارد خاک عراق شد و تمام خطوط راداری و نقاط حیاتی نظامی را مورد اصابت قرار داد، دلیل اینکه به این عملیات کمان ۹۹ میگویند این است که گزارشهای این عملیات ۹۹ صفحه شد.
امیر واحدی تصریح کرد: در کمان ۹۹ میگفتند هر هواپیمای ما که پرواز میکند نمادی از تیر آرش کمانگیر است و این عملیات را کمان ۹۹ نام نهادند که عملیاتی غرورآفرین بود. عملیات کمان ۹۹ ضربهای به صدام زد که بسیاری از پایگاههایشان قدرت عملیات را از دست دادند. صدام به فکر افتاد که براساس اطلاعاتی که از آمریکا در زمان جنگ میگرفت و برد همه هواپیماهای ما را داشت سه پایگاه در دورترین قسمتی که ما دسترسی به آن نداشتیم و برد هواپیماها و موشکهای ما به آن نرسد درست کند و هواپیماها را در آنجا بازآماد و استفاده کند.
جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به این نکته که صدام قصد داشت در کوتاهترین زمان به ایران تسلط پیدا کند، اما با رشادت نیروهای ما، جنگ فرسایشی برای او آغاز شد گفت: گزارشها میگوید که صدام ۵ روز بعد از شروع جنگ با ایران پشیمان شد.
وی افزود:، اما شش ماه بعد از عملیات کمان ۹۹ عملیات الغدیر ۳ یا اچ ۳ انجام شد که عملیات بسیار غرورآفرینی بود که در نمونه خود در دنیا بینظیر است. چون این عملیات در دو مرحله قبل موفقیتآمیز نبود و لو رفته بود، تصمیم بر این شد که در مرحله سوم که در ۱۵ فروردین سال ۱۳۶۰ انجام شد عملیات سری و در سکوت کامل پیش رود.
امیر واحدی گفت: هیچکس از این عملیات مهم خبری نداشت و حتی خلبانان در بین کار فهمیدند پروازشان چیست. از دو روز قبل کلیه سیستم ارتباطی پایگاه را قطع کردند و حتی هیچیک از نیروهای مسلح هم خبری نداشتند و عملیات بسیار سری بود. این عملیات بسیار غرورآفرین در چهار مرحله سوختگیری هوایی انجام شد و خلبانان ما توانستند در حین عملیات ۴۸ فروند هواپیمای صدام را از بین ببرند و تعدادی از نیروهای بعثی را کشته و یا زخمی کنند. ضربهای که صدام خورد سخت بود، او در لحظه اول فکر کرد اسرائیل به آنها حمله کرده و بعد فهمید هواپیماهای ایرانی بود.
وی درباره شرایط کنونی نیروی هوایی نیز اظهارکرد: نیروی هوایی چهار ویژگی بسیار مهم دارد، قدرت زیاد، برد مناسب، قدرت آتش و واکنش سریع که اینها همه تجهیزاتمحور هستند، خدا را شکر میکنیم اولین جهاد خودکفایی در زمان جنگ به دستور حضرت آقا در نیروی هوایی راهاندازی شد و هدف از جهاد خودکفایی آمادهسازی هواپیمای جنگی بود.
جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش ادامه داد: اولین تحریم روی هواپیماهای ما بود و قطعات نظامی هواپیمایی تحریم صد درصدی شد، اما خداراشکر نیروی هوایی با سربلندی و رشادت و تکیه بر تجربه جنگ تحمیلی توانست موفق باشد و به روز شود. در زمان طاغوت کارکنان ما حتی نباید نزدیک هواپیما میشدند و اجازه نداشتند، اما الان با کمک وزارت دفاع و صنعتگران هواپیما ساخته میشود و نیروی هوایی این اطمینان را به مردم میدهد که سرحال، آماده و پا به رکاب و آماده دستور است.