به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،ستاد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت:
چاقی وضعیتی است که با تجمع بیش از حد چربی در بدن شناخته شده و با خطراتی برای سلامتی همراه است. بیشترین میزان موفقیت در کاهش وزن با رعایت یک برنامه غذایی تنظیم شده و اصولی، ورزش کردن و تغییر رفتار به دست میآید. باید توجه داشت در کنار رژیم غذایی صحیح و فعالیت بدنی، یکی از نکات مهم برنامه کنترل وزن، اصلاح رفتارهایی است که در ایجاد وزن نامطلوب فرد نقش دارد.دکتر مهسا موذن افزود:زمانی که یک عادت همیشگی کنار گذاشته میشود، داشتن یک اراده قوی بسیار مهم است. مهمترین جزء یک برنامه کنترل وزن، خود فرد است. او باید بخواهد وزن خود را کاهش داده و بیشترین مسوولیت را برای رسیدن به هدف بر عهده بگیرد.
تعیین اهداف واقعی، آسان و قابل دسترسمتخصص علوم تغذیه با اشاره به اهدافی که برای فرد در نظر گرفته میشود، باید واقعی، آسان و قابل دسترس بوده تا به کاهش وزن کمک کند. تعیین اهداف کوتاه مدت (به عنوان مثال کاهش مقدار کم وزن در هفته) از راههای مهم برای کسب موفقیت است. زیرا در آن صورت میتوان تا رسیدن به هدف طولانی مدت (به عنوان مثال کاهش مقدار زیادی وزن در مدت شش ماه) موفقیتهای بسیاری تجربه کرد گفت:پس از رسیدن به نخستین هدف کوتاه مدت، باید یک هدف کوتاه مدت دیگر انتخاب شود. یک هدف طولانی مدت ممکن است شامل تغییرات رفتاری بسیاری باشد که باید مرحله به مرحله در دورههای کوتاه مدت انجام شود. نباید انتظار داشت که همه تغییرات رفتاری توصیه شده یک شبه انجام گیرد. کنترل طولانی مدت وزن بدن با تماس مرتب با متخصص تغذیه آسان میشود.
استاد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازبا اشاره به پیشنهادات مفید برای اصلاحات رفتاری گفت:
خرید غذایکی از بهترین راهکارها پرهیز از خرید مواد غذایی اضافی است، تا بدین ترتیب از وسوسه شدن برای مصرف آن مواد غذایی جلوگیری شود.
زمانی که گرسنه هستید، خرید نکنید.یک فهرست خرید تهیه و از خرید بیشتر از آن پرهیز کنید.
غذاهایی خریداری کنید که کالری آنها کم، اما محتوای مواد مغذی آنها بالا باشد.
برچسبهای مواد غذایی را بخوانید.
تا حد امکان مواد غذایی طبیعی بخرید و غذاهایی را مصرف کنید که یا فرآیند نشده باشند یا کم فرآیند باشند.
نگهداری غذاغذاهای پرکالری را دور از دید و در ظروف درپوشیده نگهداری کنید.
میان وعدههای سالم و کم کالری همچون انواع سبزیها مثل هویج و ترب را در دسترس داشته باشید.
آماده سازی و مصرف غذااگر ممکن است هنگام آماده سازی غذا چربی، روغن یا شکر به غذا اضافه نکنید.
فقط مقدار کمی غذا آماده کنید.
هنگام خوردن غذا از ظرفهای بزرگ استفاده نکنید و به جای آن از بشقابهای کوچک استفاده کنید.
مکان صرف غذاهمیشه در یک مکان غذا بخورید؛ به عنوان مثال اتاق غذاخوری.
از مکانهایی که غذا در آنجا وجود دارد، دوری کنید؛ مثل آشپزخانه یا میز غذا در مهمانی.
از صرف غذا در رستورانهایی که احتمال زیادی دارد غذاهای پرکالری بخورید، دوری کنید.
غذا خوردن در رستورانوقتی خارج از خانه غذا میخورید، غذاهای کم کالری انتخاب کنید.
در صورت امکان، بخواهید غذای شما را بدون روغن یا کم چرب آماده کنند.
از رفتن به رستورانهایی که غذای پرکالری دارند، پرهیز کنید.