سخنگوی گمرک گفت: ایران در ۵ ماه نخست ۹۹ اقدام به صادرات بیش از ۱۷ هزارو ۸۱۰ تن انواع ادویه که زعفران با نیم درصد وزن کل ۷۰ درصدارزش صادراتی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در دنیا اقلام مختلف ادویه اعم از زردچوبه، فلفل، دارچین، زنجبیل و... تولید میشود و کشورهایی مانند هندوستان، اندونزی، سنگاپور و مالزی در تولید این محصولات پیشرو هستند. خوشبختانه کشورمان در این خصوص و طی چند سال اخیر در تولید و صادرات انواع ادویه رشد قابل توجهی را شاهد بوده است، ضمن آنکه کارخانجات، صنایع تولیدی موادغذایی و حتی ارگانهای پزشکی نیز از دیگر مصرفکنندگان بزرگ این نوع از موادغذایی هستند.
وی گفت: آمار صادرات این محصولات کشورمان بیانگر رشد صادرات ادویه است بطوریکه آمار ۵ ماه اول امسال نشان میدهد بیش از ۱۷ هزارو ۸۱۰ تن انواع ادویه، به ارزش ۹۴ میلیون و ۵۶۷ هزارو ۵۸۱ دلار صادرشده و زعفران با نیم درصد وزن کل ۷۰ درصدارزش صادراتی انواع ادویه را به خود اختصاص داده است.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک افزود: کشورمان به ۴۳ کشور جهان صادرات ادویه داشته است که این کشورها شامل آذربایجان، انگلستان، استرالیا، بلژیک، کانادا، کویت، قطر، افغانستان، ترکیه، ارمنستان، آلمان، پاکستان، امارات متحده عربی، هنگ کنگ، ایتالیا، ژاپن، هند، هلند، اندونزی، فرانسه، سوئیس و... هستند.
لطیفی ادامه داد: بیشترین مقاصد صادرات ادویه ایرانی هم به ترتیب پاکستان، هنگ کنگ وامارات متحده عربی هستند. ضمن آنکه محصولات صادراتی کشورمان شامل، زرد چوبه، زعفران، زیره، تخم رازیانه، تخم مرزه، فلفل، هل سائیده نشده است؛ که سهم صادرات زعفران ایرانی با بیش از ۷۵ تن بالغ بر ۶۶ میلیون ۴۷۶ هزارو ۴۲۳ دلار بوده است.
سخنگوی گمرک با اشاره به میزان واردات ادویه نیز افزود: کشورمان در ۵ ماه اول سال ۹۹ به میزان ۱۵ هزارو ۴۴۲ تن انواع ادویه را به ارزش ۲۸ میلیون و ۳۷۲ هزارو ۲۰۰ دلار از ۱۱ کشور جهان واردات داشته است؛ که از این میان به میزان ۵ میلیون و ۲۰۸ هزار و ۸۱۲ دلار واردات انواع زنجبیل بوده است.
لطیفی افزود: هند، امارات، اتریش، تایلند، سری لانکا، نیجریه، چین، افغانستان، اندونزی، ویتنام، ترکیه، کشورهای صادر کننده ادویه به کشورمان هستند که در این میان بیشترین واردات از هند، امارات وچین بوده است. ضمن آنکه محصولات وارداتی کشورمان را دارچین، فلفل، جوز هندی، میخک خرد شده، هل، زنجبیل وزرد چوبه تشکیل میدهند.