معاون اول رئیس جمهور گفت: تا آخر امسال طرح مسکن مهر تکمیل میشود و این طرح باید استمرار یابد.
معاون اول رییس جمهور طرح توسعه و فرآوری گیاهان دارویی را از جمله طرحهای پراهمیت در کشور برشمرد و اظهار داشت: توسعه و فرآوری گیاهان دارویی از هر منظر میتواند یکی از مهمترین طرحها و پروژههای اقتصاد مقاومتی باشد چرا که این طرح متکی به ظرفیتهای داخلی کشور است و رویکرد درون زایی اقتصاد مقاومتی نیز ناظر به همین موضوع است.
وی با اشاره به رویکرد عدالت بنیانی اقتصاد مقاومتی، خاطر نشان کرد: توسعه گیاهان دارویی میتواند گامی در جهت تحقق رویکرد عدالت بنیانی اقتصاد مقاومتی نیز باشد، زیرا معمولا کشت و تولید گیاهان دارویی در مناطقی است که دولت همواره به دنبال ارائه خدمت بیشتر به مردم این مناطق و پرداخت تسهیلات اشتغال زایی است تا بتواند علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی، درآمد مردم در این مناطق را نیز افزایش دهد.
اقای جهانگیری همچنین با اشاره به گزارش معاون علمی و فناوری رییس جمهور مبنی بر برگزاری نمایشگاههای متعدد سالانه در حوزه گیاهان دارویی، گفت: طرح توسعه گیاهان دارویی همچنین میتواند گامی در جهت تحقق رویکرد دانش بنیان بودن اقتصاد مقاومتی باشد و با توجه به اینکه اجرای این طرحها متکی به مردم و بخش خصوصی است، رویکرد مردمی بودن اقتصاد نیز در این طرح نهفته است.
معاون اول رییس جمهور برون گرایی را از دیگر رویکردهای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: در طرح توسعه و فرآوری گیاهان دارویی اگر محصولی با استانداردهای مناسب تولید شود، زمینه صادرات آن به دیگر کشورها نیز فراهم است که میتواند به معنای برون گرایی اقتصاد باشد.
وی کمک به اجرای مناسب طرح توسعه و فرآوری گیاهان دارویی را یک وظیفه مهم ملی برشمرد و از دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خواست تمرکز ویژهای بر این طرح داشته باشد و مقدمات لازم برای آن را فراهم کند تا شاهد توسعه این بخش و تکمیل زنجیره آن از محل کشت تا محل فرآوری باشیم.
اقای جهانگیری با اشاره به گزارش نماینده وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه ارزش صادرات محصولات گیاهان دارویی به صورت خام در حال حاضر در حدود ۹۵۰ میلیون دلار است، تصریح کرد: براساس گزارشهای این وزارتخانه اگر بتوانیم اقدامات و سرمایه گذاریهای لازم و حمایتهای کافی را از این طرح انجام دهیم ارزش صادرات این محصولات میتواند به ۱۶ میلیارد دلار برسد.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر ضرورت همکاری با کشورهای فعال در حوزه گیاهان دارویی نظیر هند و چین، تصریح کرد: توسعه و فرآوری گیاهان دارویی باید به یکی از مهمترین طرحهای اولویت دار اقتصاد مقاومتی تبدیل شود چرا که میتواند علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی، درآمدهای ارزی خوبی نیز برای کشور به همراه داشته باشد.
معاون اول رییس جمهور در ادامه این جلسه با اشاره به گزارش وزارت راه و شهرسازی در خصوص وضعیت اجرای پروژه مسکن مهر در کشور، گفت: مسکن مهر طرحی بود که در اواخر دولت دهم آغاز شد و هدف اجرای این طرح ساخت مسکن برای طبقات ضعیف جامعه بود.
وی با یادآوری اینکه اجرای طرحها و اقدامات بزرگ نظیر احداث سدها، بزرگراهها و خطوط راه آهن از آغاز تا زمان تکمیل، معمولاً طرحهایی طولانی مدت هستند و به عنوان مثال برخی سدها که امروز افتتاح میشود، کلنگ زنی آن در دولت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بوده است، تصریح کرد: طرح مسکن مهر در اواخر دولت دهم شروع شد و با پیگیریهای مجدانه دولت تدبیر و امید، کار تکمیل آن ادامه یافت که امیدوارم پروژههای مسکن مهر تا پایان سال ۱۳۹۹ به پایان برسد.
اقای جهانگیری با اشاره به برخی موانع قضایی پیش روی تکمیل تعدادی از پروژهها و طرحهای مسکن مهر، خاطر نشان کرد: لازم است طی نامهای به رییس محترم قوه قضاییه، مستندات پروندههای مرتبط با طرحهای مسکن مهر ارسال شود تا با دستور ویژه رییس دستگاه قضا شاهد تعیین تکلیف و حل و فصل این پروندهها باشیم.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به برنامه افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر از ۳۰ میلیون تومان به ۴۰ میلیون تومان گفت: لازم است این موضوع به عنوان مصوبه جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به بانکهای عامل ابلاغ شود تا همه بانکها مکلف به اجرای این برنامه باشند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه طرح مسکن مهر باید با سازوکار جدید و اصلاح ضعفهای گذشته برای کمک به اقشار ضعیف جامعه استمرار پیدا کند، از وزارت راه و شهرسازی خواست آسیب شناسی دقیقی در خصوص طرح مسکن مهر انجام دهد و سازوکارها و روشهای جدیدی را برای استمرار این طرح با رفع مسائل پیشین تدوین کند.
وی بخش مسکن را از مهمترین بخشهای اقتصاد کشور دانست و گفت: اگر بخش مسکن به عنوان یکی از پیشرانهای اقتصادی فعال شود میتواند رشتههای مختلف صنعتی زیرمجموعه خود را نیز فعال کرده و اشتغال زایی فراوانی به همراه داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به گزارشهای دبیرخانه ستاد از وضعیت اجرای پروژههای ملی اقتصاد مقاومتی گفت: انتخاب برخی پروژهها به عنوان پروژههای ملی اقتصاد مقاومتی براساس بررسیهای دقیق و هدف دار بوده است و خوشبختانه امروز شاهد آن هستیم که پروژههای ملی و اولویت دار نظیر پالایشگاه ستاره خلیج فارس و خودکفایی گندم آثار مثبت فراوانی در دوره تحریم برای کشور داشته است.
اقای جهانگیری افزود: پروژههای ملی اقتصاد مقاومتی همواره با دقت و براساس نیازهای اساسی کشور تعیین میشود و معمولا اجرای این پروژهها یا در امنیت قضایی کشور یا جلوگیری از خروج ارز و یا در توسعه صادرات موثر بوده است که لازم است از استانداران کشور نیز در خصوص اجرای این پروژهها قدردانی شود چرا که گزارشهای دبیرخانه حاکی از آن است که اجرای این پروژهها در استانها موفق بوده است.
معاون اول رییس جمهور در ابتدای این جلسه نیز با گرامیداشت سالگرد هفته دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس ملت ایران ۸ سال مقاومت جانانه کردند که انصافاً کاری تاریخی و بی سابقه بود.
وی افزود: مردم ایران در دوران دفاع مقدس مظلومانه در برابر تهاجم دشمنان که از سوی شرق و غرب حمایت و تجهیز میشدند ایستادند و این مقطع از تاریخ کشور جزو تاریخ ماندگار ایران خواهد بود و درسهای این دوره نیز بعنوان درسهایی ماندگار برای آیندگان به ثبت خواهد رسید.
وی ضمن قدردانی از تمام کسانی که در دوران دفاع مقدس نقش آفرینی کردند، گفت: باید از امام خمینی (ره)، رهبر معظم انقلاب، ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروهای بسیج مردمی و جهادگران جهاد سازندگی که بعنوان سنگر سازان بی سنگر لقب گرفتند و نیز شهدا و آزادگان و ایثارگران که از سلامت و جان خود گذشتند تا برای آب و خاک و قلمرو کشور اعتبار و آبرو ایجاد کنند قدردانی کرد و همواره یاد این بزرگواران را گرامی داشت.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه بار حفظ مسئولیت آرمانهای جمهوری اسلامی ایران بر دوش همه ما قرار دارد، خاطر نشان کرد: اگرچه امسال به خاطر شیوع بیماری کرونا مراسمهای متعدد مربوط به سالگرد دفاع مقدس برگزار نمیشود، اما یاد و خاطره این دوره پرافتخارهمواره در اذهان ملت ایران باقی خواهد ماند.
وی با گرامی داشت یاد و خاطره شهید سردار قاسم سلیمانی، تصریح کرد: انصافاً الان مشخص میشود که این شهید بزرگوار چه نقش بزرگ، مهم و کارسازی در کشور داشت و فقدان او امروز بیش از همیشه احساس میشود که به روح این شهید بزرگوار درود میفرستیم.
در این جلسه که نائب رییس اول مجلس شورای اسلامی، وزرای کشور، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، راه و شهرسازی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) و رییس کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز حضور داشتند، نماینده وزارت جهاد کشاورزی گزارشی از طرح توسعه و فرآوری گیاهان دارویی ارائه کرد و به تشریح مهمترین اقدامات در حوزه گیاهان دارویی در دولت تدبیر و امید پرداخت.
در این گزارش همچنین طرح وزارت جهاد کشاورزی برای کشت و تولید گیاهان دارویی تشریح شد و ضمن اشاره به برنامههای این دستگاه اجرایی برای توسعه و تولید گیاهان دارویی در سال ۱۳۹۹، چالش ها، مسائل و مشکلات پیش روی این بخش مطرح گردید.
براساس این گزارش در حال حاضر ۳۲ هزار هکتار از اراضی برای حمایت از تولید گیاهان دارویی در کشور زیر کشت قرار گرفته و ۶۰ هزار هکتار نیز درختان مثمر دیم نیز در دستور کار قرار دارد که برنامههای اولیه آن نهایی شده و وارد مرحله اجرا خواهد شد.
در ادامه این جلسه وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از وضعیت تکمیل و تحویل پروژههای مسکن مهر در کشور ارائه کرد و به تشریح عملکرد دولت تدبیر و امید در بخش مسکن مهر پرداخت.
براساس این گزارش از مجموع ۱ میلیون و ۹۳۴ هزار مسکن مهر در کشور، ۶۴ درصد آن یعنی ۱ میلیون و ۲۴۴ هزار واحد مسکونی در دولت تدبیر و امید ساخته و تکمیل شده است. ضمناً تعداد ۱۰۷ هزار واحد مسکن مهر نیز آماده تحویل است که انتظار میرود تا پایان سال به مالکان تحویل داده شود.
در این گزارش همچنین به پروژههای روبنایی اتمام یافته در طرح مسکن مهر نیز اشاره شد که براساس آن از ۵۰۵ باب مدرسه احداث شده تعداد ۴۶۴ باب در دولت تدبیر و امید بوده است و از ۳۹۳ باب مسجد نیز ۳۲۴ باب محصول عملکرد دولت تدبیر و امید بوده است.
در ادامه این جلسه مشکلات و موانع تکمیل و تحویل واحدهای نیمه تمام مسکن مهر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد از طریق مکاتبه و هماهنگی با رییس قوه قضاییه، برنامه ریزیهای لازم برای تعیین تکلیف پروندههای قضایی مرتبط با مسکن مهر انجام شود.
در ابتدای این جلسه نیز نماینده دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گزارشی از وضعیت پروژههای اقتصاد مقاومتی سال ۱۳۹۹ در سطح ملی ارائه کرد و گفت: از ۱۱۰ پروژه ملی تعداد ۶۰ پروژه در مرحله اجرا قرار گرفته و از طریق سامانه نیپا میتوان گزارش عملکرد این پروژهها را مورد بررسی قرار داد.
نماینده دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی همچنین با تاکید بر اینکه عملکرد استانها در اجرای پروژههای ملی اقتصاد مقاومتی مناسب بوده است، گزارشی نیز در خصوص برنامه تولید و اشتغال، موضوع بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه کل کشور ارائه کرد و به تشریح برنامههای ستاد برای تحقق جهش تولید در سالجاری پرداخت.