ﻣﻜﺎﻧﻴﺰاﺳﻴﻮن ﻳﻜﻲ از راهﻫﺎی ﮔﺬر از ﻛﺸﺎورزی ﺳﻨﺘﻲ و ﺧﻮد ﻣﻌﻴﺸﺘﻲ ﺑﻪ ﻛﺸﺎورزی ﺻﻨﻌﺘﻲ و ﭘﺎﻳﺪار اﺳﺖ و ﻣﺴﻠﻤﺎً ﺑﺎ ﮔﺬﺷﺖ زﻣﺎن و ﻣﺤﺪودﻳﺖ در ﻣﻨﺎﺑﻊ، ﻧﻬﺎدهﻫﺎ و ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﻮﻟﻴﺪ و اﻓﺰاﻳﺶ روزاﻓﺰون ﺟﻤﻌﻴﺖ، ﻧﻘﺶ و ﺟﺎﻳﮕﺎه ﻣﻜﺎﻧﻴﺰاﺳﻴﻮن از ﻧﻤﻮد ﺑﻴﺸﺘﺮی ﺑﺮﺧﻮردار ﻣﻲ شود.
پژوهش خبری صدا و سیما: درحال حاضر حرکت کلی کشورها به سمت توسعه و پیشرفت و نیل به استقلال، رابطه مستقیمی با تولیدات کشاورزی دارد و از طرفی بالا بردن سطح کمی و کیفی تولیدات بدون مکانیزه کردن کشاورزی امکان ندارد. بخش کشاورزی با توجه به سهم قابل ملاحظه اش در تولید ناخالص ملی و درآمدهای صادراتی، دارای نقش اساسی در تعیین جهت و موقعیت کلی فرایند توسعه اقتصادی به خصوص در کشورهای جهان سوم است. بدین ترتیب تداوم و رونق اقتصادی بخش کشاورزی نیز باعنایت به کارآفرینی مستقیم برای 23 درصد شاغلین کشور، تأمین حدود 80 درصد مواد غذایی و مواد خام مورد نیاز صنایع کشور، ارزبری کم و ارزآوری چشمگیر، دارا بودن پتانسیل های توسعه قابل توجه؛ از اهمیت و اولویت بالایی در برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برخوردار است.
در دیدگاه دیگر تولید محصولات کشاورزی را حاصل تعامل سه عامل مهم آب، خاک و ماشین برشمرده اند و نقش عامل انسانی را در حیطه تفکر، برنامه ریزی و مدیریت تولید قرار داده اند و مکانیزاسیون کشاورزی را می توان نظامی به حساب آورد که با مدیریت صحیح می تواند تحولاتی بنیادی در کشاورزی یک جامعه ایجاد نماید، چراکه در کشاورزی امروز بیش از کشاورزی سنتی لازم است که روابط بین طبیعت، انسان و ماشین برای ایجاد یک نظام بهره بهرداری موثر و دقیق مورد توجه قرار گیرد.
در همین راستا، گروه اقتصاد پژوهش خبری در ادامه سلسله نشست های کارشناسی خود به بررسی وضعیت توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور پرداخته است. این نشست به صورت وبینار، در تاریخ 23/ 06/ 99 با حضور دکتر کامبیز عباسی، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و مجری طرح تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی کشور برگزار شد که مهمترین بخش های آن در این پژوهش ارائه می شود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر:علی قنبری شیر سوار