مدیرعامل شرکت آبفای استان البرز از واگذاری 120 روستای تحت پوشش آبرسانی خصوصی به شرکت آب و فاضلاب خبر داد.
ذوالفقار مهدی زاده افزود: طرح یکپارچه سازی آبفای شهری و روستایی کشور و استان البرز از اواخر سال ۹۸ اجرایی شد و اکنون با حذف شرکت آبفای روستایی ، مسوولیت تامین آب مناطق شهری و روستایی برعهده آبفای استان قرار دارد.
همچنین با یکپارچه سازی آبفای شهری و روستایی علاوه بر حذف موازی کاری ، خدمات رسانی به روستاییان نیز آسانتر می شود.
مدیرعامل شرکت آبفای البرز با اشاره به استاندارد بودن خدمات شرکت آب و فاضلاب گفت : در یک بازه زمانی چهار ساله تمام ۱۲۰ روستای تحت پوشش آبرسانی خصوصی استان را تحویل می گیریم.
در حال حاضر کیفیت آب در این روستاها مشکلی ندارد اما شرکت آبفا قصد دارد تا طرح های آبرسانی در این مناطق را از لحاظ کمی و کیفی ارتقا دهد.
مهدی زاده همچنین با اشاره به اینکه از مجموع 90 روستای طالقان ، تنها ۳۲ روستا در طالقان تحت پوشش آبفا قرار دارند گفت: روستاهای طالقان که تحت پوشش شرکت آبفا هستند ، مشکلی به لحاظ کمی و کیفی آب ندارند و برخی روستائیان بنا به ذائقه خود از آب چشمه ها برای آشامیدن استفاده می کنند.
وی با تاکید بر اینکه انشعاب های غیر مجاز ۴۵ درصد آب روستاها را هدر می دهند افزود : سهم آب مناطق روستایی تحت پوشش شرکت آبفای البرز ۲۰ میلیون متر مکعب در سال است که البته ۴۵ درصد آن به علت وجود انشعاب های غیر مجاز در ویلاباغ ها به هدر می رود.
برهمین اساس ساماندهی شبکه های آب روستایی با جدیت در برنامه کاری قرار دارد.
همچنین بخش زیادی از آب روستاهای جاده کرج - چالوس و شهرستان طالقان با منبع چشمه ها تامین می شود که البته در برخی مناطق روستایی نیز در کنار چشمه ها ، چاه حفاری شده است اما عمده آب روستاهای شهرستان های نظرآباد، ساوجبلاغ، اشتهارد و فردیس از چاه ها و منابع زیر زمینی تامین می شود.
مهدی زاده با اشاره به اینکه ۸۰ درصد آب تولیدی البرز از چاه ها است، گفت: آب روستاها با تایید نهاد های بهداشتی استان توزیع می شود.
همچنین در حال حاضر ۸۰ درصد آب تولیدی استان به میزان ۲۱۵ میلیون مترمکعب از چاه ها تامین می شود و ۲۰ درصد دیگر به میزان ۵۵ میلیون متر مکعب از آب های سطحی (سدهای طالقان و کرج ) به مناطق شهری انتقال پیدا می کند.
مدیر عامل شرکت آبفای البرز افزود: حدود چهار هزار کیلومتر شبکه توزیع در بخش آب شهری وجود دارد که ۳۰ درصد آن معادل حدود 1200 کیلومتر دچار فرسودگی است که باعث هدر رفت آب می شود.
در حال حاضر شرکت آب و فاضلاب استان البرز یک میلیون و ۲۲۰ هزار مشترک شهری و روستایی دارد.