مدیر باغبانی جهاد کشاروزی استان یزد: پیش بینی میشود امسال با افزایش ۱۰۰ هکتاری، سطح زیر کشت زعفران در استان یزد به ۹۰۰ هکتار برسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما یزد، اکبر شیخعلیشاهی، در خصوص کاشت زعفران در استان یزد افزود: در سال گذشته تقریبا ۸۰۰ هکتار از اراضی استان یزد زیر کشت زعفران قرار داشته که تولید آن در استان ۲.۵ تن بوده است.
وی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت زعفران در استان با ۴۰۰ هکتار درشهرستان بهاباد قرار دارد و بافق، ابرکوه، مهریز در ردههای بعدی کاشت این محصول در استان قرار دارند با این حال تقریبا در همه شهرستانهای استان این محصول کشت میشود، اما میزان آن در شهرستانهایی مانند اردکان و میبد کم است.
مدیر باغبانی جهاد کشاروزی استان یزد با بیان اینکه میزان متوسط برداشت زعفران از هر هکتار در استان تقریبا ۵ کیلوگرم است، عنوان کرد: با توجه به میزان بالای سطح زیر کاشت زعفران در بافق، قاعدتا بیشترین تولید زعفران در استان مربوط به این شهرستان است و زعفران تولیدی هم از کیفیت بالایی نیز در کشور برخوردار است.
شیخعلیشاهی با اشاره به کم آبخواه بودن گیاه زعفران گفت: جهاد کشاورزی استان برای گسترش کاشت زعفران علاوه بر ارائه آموزشهای لازم برای کاشت این گیاه، تسهیلات نیز ارائه میکند و از آنجا که این تسهیلات مربوط به تسهیلات اشتغالزایی است و یک هکتار از محصول زعفران از نظر کارگری میتواند ۲۷۰ نفر روز معادل اشتغال یک نفر را فراهم کند این تسهیلات به سطح بالای یک هکتار تعلق میگیرد.
وی در خصوص اشتغالزایی کاشت زعفران در استان گفت: به ازای هر هکتار کاشت زعفران یک نفر اشتغال ایجاد میشود بنابراین ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران در استان تقریبا برای ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده است البته بهره بردار در این حوزه تقریبا ۱۵۰۰ نفر هستند.
مدیر باغبانی جهاد کشاروزی استان یزد با بیان اینکه معمولا زعفران به صورت فلهای از استان خارج میشود، گفت: پنج واحد بسته بندی در استان یزد در زمینه بسته بندی زعفران نیز فعال هستند که البته فروش فلهای زعفران از مشکلات کشوری نیز هست و باید در زمینه بسته بندی، تجاری سازی و ... زعفران تولیدی اقدام کرد و دست دلالان را در این زمینه کوتاه کرد.
شیخعلیشاهی با بیان اینکه عدم بستهبندی و فروش فلهای زعفران از مشکلات کشوری محسوب میشود افزود: کاشت، داشت و برداشت زعفران کاملا به صورت دستی و سنتی انجام میگیرد و از این جهت هزینه تولید این محصول برای تولید کننده بالا میرود و در نهایت با وجود دلالان در این حوزه قیمت مناسبی دست تولیدکننده را نمیگیرد و باید تشکل صنفی در زمینه محصول زعفران وجود داشته باشد تا نسبت به بسته بندی و برندسازی آن اقدام کند.
وی گفت: زعفران تولیدی در استان علاوه برمصرف داخلی، عمدتا توسط تاجران خراسان به این استان صادر میشود و از آنجا در شبکه داخلی کشور توزیع و همچنین برای صادرات آن به کشورهای دیگر اقدام میشود.