معاون وزیر بهداشت: امکان ویزیت، مشاوره و ارسال خدمات تصویری دوراپزشکی در مناطق محروم آغاز شده، اما ارائه این خدمات در کل کشور زمان میبرد.
وی با اشاره به کاهش بار مراجعات مردم به مراکز درمانی، با گسترش دوراپزشکی (تله مدیسن) در کشور، اضافه کرد: با سپری شدن زمان آزمایشی دوراپزشکی که هم اکنون در بیست نقطه محروم کشور در حال خدمت رسانی است این طرح قابل اجرا در سراسر کشور است، خوشبختانه در ستاد ملی کرونا مصوبهای را گرفتیم که خدمات پزشکی از راه دور هم از نظر قانونی قابلیت اجرا داشته باشد و هم نظام بیمه مکلف باشند این اسناد را بصورت الکترونیک قبول و پرداخت کنند.
دکتر جان بابایی گفت: هم اکنون خدماتی که در دوراپزشکی ارائه میشود در مرحله نخست بصورت رایگان و در مراکز دولتی انجام میدهیم هر چند مصوبه قانونی داریم که بیمهها باید تعرفه آن را بابت هر ویزیت به آن مرکزی که مشاوره میدهد یا ویزیت را انجام میدهد پرداخت کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: هم اکنون در چندین مرکز در کشور خدمات رادیولوژی به صورت راه دور انجام میشود مثلا سی تی اسکن در شهرستانی انجام میشود و در تهران گزارش آن نوشته و دوباره در پرونده بیمار در شهرستان ثبت میشود.
دکتر جان بابایی گفت: دوراپزشکی ابعاد زیادی از ویزیت از راه دور، مشاوره از راه دور، خدمات آزمایشگاهی، پاتولوژی و رادیولوژی از راه دور و آموزش از راه دور را داریم که بار مراجعات مردم را کم خواهد کرد با این روش اتلاف زمان و تردد به مراکز درمانی مختلف کاهش مییابد ضمن اینکه بیمار مرتب میتواند با پزشک معالج خود در ارتباط باشد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از محاسن دوراپزشکی استفاده از تجربه پزشکان بنام و باتجربه قدیمی مراکز دانشگاهی بزرگ از جمله مجتمع امام خمینی یا بیمارستان شریعتی یا امام رضای مشهد است که حضوری نمیتوانند در محیط باشند، اما با پزشکی از راه دور میتوان به بیمارانی که صعب العلاج در دورترین نقطه کشور هستند و در مراکز درمانی که پزشکان جوان هستند از این طریق انتقال تجربه و ویزیت داشته باشند.