پیشکسوت قرآنی: استفاده از تهدیدها برای ایجاد فرصتهای معنوی در جامعه بسیار مفید خواهد بود.
وی افزود: استفاده از تهدیدها برای ایجاد فرصتها بسیار میتواند مثمر باشد از جمله استفاده مناسب از فضای مجازی.
آقای موسوی بلده گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا در زمینه فضای مجازی کم توجهی بزرگی اتفاق افتاد و دیر متوجه شدیم که این فضا چیست و چه استفادهای میتوان از آن کرد که البته کوتاهی و کم کاری برای زیرساختها بوده است.
وی افزود: در سوره اعراف و در آیه ۹۴ و در آیههای بعد از آن خداوند میفرماید: "ما وقتی پیامبری را برای قومی میفرستیم آنها را به بلاهایی گرفتار میکنیم شاید مردم از این بلاها به فکر بیفتند که کجای کار اشکال داشته است و به کم کاریها فکر کنند و باز هم به سوی خداوند متعال بازگردند" و در حال حاضر میتوان گفت شیوع ویروس کرونا نیز از این مقوله جدا نیست و در مورد کشور خودمان میتوانیم بگوییم حضور کرونا شاید فرصتی باشد برای بازگشت به سوی خدا.
این پیشکسوت قرآنی گفت: یکی از فرصتها در بحث کرونا این است که جامعه به فضای مجازی نیاز پیدا کرده است پس میتوان محتوای این فضا را به هرچه بهتر شدن سوق داد به عنوان مثال صدا و سیما درحال حاضر برای استفاده از فضای مجازی بسیار فعال شده است به گونهای که اکنون درس و تعلیم و تربیت از طریق این رسانه ملی انجام میشود.
همچنین تدریس قرآن برای دانش آموزان از طریق شبکه اجتماعی انجام میشود و این شبکهها جایگزین کلاسهای حقیقی شده اند و امیدواریم که این آموزش قرآن و تدریس آن تنها به پخش در شبکه قرآنی بسنده نشود و به صورت فراگیر در تمام شبکههای رادیویی و تلویزیونی انجام شود.
آقای موسوی بلده ادامه داد: همان طور که ورزش فقط خاص شبکه ورزش نیست و در تمام شبکههای تلویزیونی پخش دارد، بحث قرآن نیز به همین صورت انجام شود.
وی درخصوص موسسات قرآنی خاطرنشان کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا موسسات قرآنی ضرر و زیانهای زیادی را متحمل شده اند چراکه بسیاری از آنها به صورت استیجاری اداره میشدند و حال باتوجه به مراجعه اندک افراد توان پرداخت اجاره را ندارند و حضور آنها و فعالیت آنها لغو شده است البته در این مدت کمکهای بسیار مختصر و ناچیزی به این موسسات انجام شده که امیدواریم این کمکها نیز افزایش یابد.
آقای موسوی بلده درخصوص اقداماتی که باید برای موسسات انجام شود، گفت: در گذشته سند جامعی برای فعالیتهای قرآنی در فضای مجازی ارایه شده بود که خوشبختانه سرعت بخشی و انجام این سند نیز صورت گرفت، اما با شیوع کرونا این موضوع نیز به مشکل برخورد، امیدواریم هرچه سریعتر این مشکل نیز حل شود.
همچنین تقویت زیرساختهای مجازی به انجام شدن فعالیتها نیز کمک شایانی خواهد کرد چرا که ما نیز جلساتی را به صورت وبینار پیرامون فعالیتهای قرآنی برگزار میکردیم، اما با مشکلات زیاد قطع و وصل شدن صدا و تصویر مواجه شدیم که نشان دهنده ضعف در زیرساخت هاست و باید این مشکل نیز حل شود.
وی افزود: همه فعالیتهای قرآنی باید در فضای مجازی پیوستگی داشته باشد و فعالان در موسسات قرآنی حضور خود را در فضای مجازی بیشتر کنند.
این پیشکسوت قرآنی درخصوص سبک زندگی اسلامی قرآنی و انس آحاد مردم با قرآن، گفت: اگر بخواهیم مقایسهای بین انس مردم با قرآن قبل از انقلاب و بعد از انقلاب داشته باشیم اصلا قابل مقایسه نیست.
ورود مردم پس از پیروزی انقلاب به محافل انس با قرآن چشمگیر و قابل توجه بوده است به عنوان مثال ورود خانمها قبل از پیروزی انقلاب در حد صفر بوده است، اما امروزه این حضور نیز مضاعف شده است و گاهی خانمها بیشتر از آقایان حضور پررنگ دارند.
آقای موسوی بلده افزود: باید سرمایه گذاریهای ویژهای برای خانمها برای ورود به محافل قرآنی انجام گیرد و اگر قرار است بین مردان و زنان انتخابی صورت بگیرد برای حضور در فعالیتهای قرآنی باید بانوان انتخاب شوند چراکه مادر هستند و منتقل کننده فرایض بزرگ قرآنی از نسلی به نسل دیگر.
وی گفت: ما باید تشنگی و نیاز به انس قرآن را برای مردم ایجاد کنیم و این نیازمند حمایت همه نهادها و اقشار مختلف مردم است و با توجه به تاکیدات و دغدغههای رهبری ما نیز باید پیرو ایشان باشیم و انس با قرآن را بیش از پیش افزایش دهیم.
آقای موسوی بلده افزود: یکی دیگر از فعالیتهای مثمر میتواند فعال شدن خیران قرآنی باشد و وقف و خیرات تنها مختص به ترویج سیره اهل بیت (ع) نباشد بلکه باید این امر نیز برای قرآن نیز صورت گیرد چراکه قرآن و عترت دو اصل جدایی ناپذیر هستند و باید فرهنگ وقف برای قرآن پررنگتر از قبل شود.