در نشست بخش خصوصی و دولت؛
ضرورت حمایت از تولیدکنندگان و سمن ها
استاندار کهگیلویه و بویراحمد: حمایت از تولیدکنندگان و سازمانهای مردم نهاد امری ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، استاندار در نشست گفتگوی بخش خصوصی و دولت، گفت: قانون در همه جای کشور یکسان است و ما باید بتوانیم با قوانین کارها را جلو ببریم.کلانتری به بیمه محصولات اشاره کرد و افزود: در حال حاضر صنعت بیمه یک صنعت بسیار تاثیرگذار و فعال در کشور است و باید تولید کنندگان محصولات خود را در برابر حوادث بیمه کنند چرا که منابع کشور محدود است.
وی همچنین به ایجاد غیرقانونی طرحها در بستر رودخانهها اشاره کرد و بیان داشت: اگر در خیلی از مسائل از ابتدا درست عمل میکردیم ، اکنون مشکلات و گرفتاریها کمتر بود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص تمدید پروانههای مزارع ماهی هم گفت: در این خصوص جلسهای برگزار و موانع برداشته شود.
کلانتری با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی باید به کمک بخش خصوصی بیاید افزود: کارشناسان نظام مهندسی باید ماهی یک بار از مزارع ماهی بازدید کنند.
وی در خصوص ایجاد کارخانه تولید خوراک آبزیان هم اضافه کرد: اگر سرمایهگذاری در بخش خصوصی پای کار بیاید ظرف مدت یک ماه اعتبارات لازم تامین وهمکاریهای لازم را انجام میدهیم.
وی در خصوص سرمایه در گردش طرحهای شیلات هم گفت: برای این تسهیلات از تبصره ۱۸ و منابع داخلی استفاده میکنیم و گاهی این پرداختها به تولید کنندگان از ۵۰ میلیون تا ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به این که مدیران باید سعه صدر داشته باشند افزود: وظیفه ما خدمات رسانی به تولیدکنندگان و بخش خصوصی است و اگر بخش خصوصی انتقاد میکند نباید مدیران از خدمات رسانی به این بخش خودداری کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد یک سازمانهای کاملاً مردمی از درون مردم هستند گفت: سمنها از درون مردم میجوشد و هدفشان کمک به بخشهای محیط زیست، منابع طبیعی، آموزش و بخشهای مختلف است و ما باید کمک کنیم که امکان تشکیل سمنهای جدید وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ۲۸ سمن در حال حاضر با منابع طبیعی کار میکنند افزود: ما به دنبال توسعه و پیشرفت هستیم و باید آموزش سمنها وجوامع محلی را هم در نظر بگیریم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به پایان مهلت استفاده از تسهیلات کرونایی هم اشاره کرد و گفت: پایان شهریور ماه آخرین مهلت استفاده از تسهیلات کرونا است و در حال حاضر مصارف ما بیشتر از منابع هستند و بیش از صد درصد پرداخت تسهیلات داشتیم.
باید از ظرفیت سمن ها در زمان بحران استفاده کنیم
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج هم در پنجاه و ششمین جلسه نشست بخش خصوصی و دولت گفت: ما در حال حاضر شرایط بسیار سختی را داریم، ولی ما همچنان در تلاش هستیم و تا کنون ۹۰۰ بستههای حمایتی از بخش خصوصی به کارکنان بیمارستان در استان کمک شده است.
جبار کیانی به مشکلات کشاورزان و مزرعه داران دربحث آبزیان اشاره کرد و افزود: مزارع شیلات ما در زمان سیل دچار خسارتهای زیادی شدند.
کیانی با اشاره به دستور کار دوم این نشست در خصوص سمنها و اینکه مشارکت بخش خصوصی در صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست اهمیت دارد گفت: این بخش در شرایط سخت میتواند کمک زیادی کند و نقش سازمانهای مردم نهاد باید در مدیریت بحران نهادینه شود.
وی با بیان اینکه ایران یکی از ۱۰ کشور حادثهخیز در دنیاست گفت: سمنهای مردم نهاد در این زمینه میتواند کمک زیادی به این حادثهها کنند، اما موانع زیادی پیش روی این سازمانها است.
۱۴۰ مزرعه ماهی در استان بر اثر سیل در سالهای گذشته دچار خسارت شد
عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی یاسوج در این نشست افزود: ۲۸۴ پرونده تاسیس مزرعه ماهی در استان داریم که از این تعداد ۲۵۴ پرونده پروانه بهره برداری وجود دارد که ظرفیت اسمی بهره برداری آنها ۱۰ هزار و ۶۰۰ تن است، ولی میزان تولید ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن در سال ۹۷ بود و در سال ۹۸ و ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن است.
منوچهری با اشاره به اینکه رتبه سوم کشور را در تولید ماهیان سردابی داریم افزود: ۲۱۹ مزرعه ماهی داریم که ۱۴۰ مورد خسارت دیده اند، و برآورد اولیه خسارت ۳۰۰ میلیارد تومان است که مزارع آسیب دیده از کرونا ۱۷۳ مزرعه در سطح استان است.