در منطقه امین حضور منازل مسکونی فراوانی دیده میشود که بدون داشتن مجوز اقدام به صافکاری و نقاشی لوازم خانگی و فروش آنها به عنوان کالای نو میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ به اتفاق کارشناسان تعزیرات و بازرسان اتاق اصناف و اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در منطقه امین حضور حاضر شدیم و در کارگاهی زیرزمینی و غیر مجاز حضور پیدا کردیم که اقدام به صافکاری و نقاشی یخچال میکرد.
ظاهراً این لوازم خانگی را فروشندگان تحویل این کارگرها میدادند تا زدگی و ایرادات آن را اصلاح کنند، اما کارگران به هیچ وجه حاضر نشدند نشانی و تلفن فروشندگان را ارائه کنند و ادعا میکردند که مصرف کنندگان این لوازم را برای تعمیر آوردند در حالی که پیدا کردن این واحدهای غیر مجاز صنفی برای مصرف کننده در این کوچه پس کوچههای تنگ و تاریک بسیار سخت است.
در لابه لای این لوازم خانگی به یک ماشین لباسشویی برخوردیم که دو رنگ پریدگی خیلی مختصر در پشت آن ایجاد شده بود که کارگر مشغول نقاشی آن بود.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران که ما را در این گشت همراهی میکرد، گفت: قطعاً این ماشین لباسشویی را اگر مصرف کننده خریداری کرده باشد هیچ گاه به دنبال رنگ کردن آن نخواهد بود چرا که پشت دیوار است و اصلاً دید ندارد.
آقای مدیحی افزود: به طور قطع این ماشین لباسشویی به هر علتی چه در حین حمل و نقل و یا اتفاقات دیگر دچار این آسیب جزیی شده است که فروشنده برای تعمیر آن را به این مکان فرستاده است تا بتواند آن را بعد از بسته بندی در کارتن به عنوان کالای بدون نقص و آکبند به فروش برساند.
بازرس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران هم درباره اینگونه مکانها گفت: متأسفانه در این کارگاههای غیر مجاز رنگ کاری، صافکاری، نقاشی، تغییر مارک یک سری از لوازم خانگی انجام میشود که قیمت آن پایین است و یا در جابجاییها دچار مشکل شده است و وقتی در این مکانها باسازی میشود با قیمتهای بسیار بالایی در فضای مجازی به فروش میرسانند.
آقای گرکانی افزود: معمولاً فروشگاه داران ما که جواز صنفی از اتحادیه دارند مرتکب این تخلفات نمیشوند و ما تا به حال هیچ شکایتی در این خصوص از فروشگاهها دریافت نکرده ایم و این کالاها در سایت ها، اینستاگرام و تلگرام تبلیغ میشود و مثلاً قیمت یک ظرفشویی ۲۷ میلیون تومانی را ۱۸ میلیون تومان قیمت گذاری میکنند تا بتوانند آن را به فروش برسانند.
وی گفت: وقتی تلفنی علت پایین بودن قیمت را میپرسیم میگویند ما، چون اجاره مغازه و مالیات نمیدهیم و پروانه کسب هم نداریم خیلی از هزینههای اضافی بر ما تحمیل نمیشود و به همین علت میتوانیم ارزانتر به فروش برسانیم.
بازرس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی از مردم خواست از سایتهای نامعتبر و فضای مجازی تا زمانی که اشراف کامل به فروشگاه پیدا نکرده اند خرید نکنند چرا که ۹۹ درصد این کالاها تقلبی است و بعد از شش ماه از خرید آن، خریدار با افتادن برچسب و تغییر رنگ و خرابی لوازم خانگی مواجه میشود.
سوالی که اینجا مطرح است این است که چرا این واحدهای مسکونی که کار صنفی میکنند از چشم نهادهای نظارتی از جمله پلیس، اتحادیه و شهرداری پنهان هستند؟
رئیس گشت مشترک تعزیرات حکومتی در پاسخ به سوال ما گفت: از این منازل مسکونی نباید استفاده تجاری برد و قطعاً باید شهرداری، اتحادیه ها، اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت نظارت خود را بیشتر کنند.
آقای مدیحی افزود: ما در برخی از این کالاهای غیر مجاز شاهدیم که مثلاً به یک ماشین لباسشویی ایرانی، مارک خارجی نصب میکنند و در بسته بندیهای شکیل آن را به عنوان کالای آکبند خارجی به فروش میرسانند و یا در شرایطی که لوازم خانگی در حمل و نقل دچار آسیب میشود به جای این که آن را به عنوان کالای دست دوم و ضربه دیده ارائه کنند در این کارگاهها صافکاری و نقاشی میشود و به عنوان کالای نو به فروش میرسد.
آقای مدیحی بعد از پلمب یکی از این کارگاهها گفت: ما قطعاً صاحبان این کالاها را پیدا خواهیم کرد و اگر جزو فروشندگان باشند برخورد قاطع با آنها خواهد شد و اگر فروشگاه پروانه داری این کار را کرده باشد تا ابطال پروانه کسب آنها پیش میرویم.
وی از مردم خواست به فضای مجازی اعتماد نکنند و از فروشگاههای معتبر خریداری کنند.