مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سیبزمینی کاران این استان خواست در کیسهگیری محصول عاری از بیماری و آفت دقت کنند.
او افزود: هنگام جمعآوری و انتقال محصول از زخمی کردن غدهها خوداری گردد ، غدههای بیمار و آفتزده همراه محصول کیسهگیری نشوند و تنها محصول سالم به انبار منتقل شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: قبل از انتقال محصول سیبزمینی به انبار باید نسبت به تعمیر سقف ، دیوارها و پنجرههای انبار اقدام شود زیرا نفوذ آب و سرما موجب خرابی غدههای انبار شده خواهد شد.
آذرمی ادامه داد: پنجرههای انبارها باید مجهز به توری مناسب و سیستم تهویه هوا باشند ، از انبار کردن غدههای آلوده به انواع بیماریها و آفات در کنار غدههای سالم خودداری شود ، بهترین درجه حرارت برای نگهداری سیبزمینی حدود ۶-۴ درجه سانتیگراد است تا از فعالیت بید سیبزمینی و سایر بیماریهای انباری ممانعت گردد. لذا در مواقعی که درجه حرارت انبار بالا باشد با تهویه بیشتر هوا آن را تعدیل و در مواقعی که درجه حرارت کمتر از این مقدار باشد با وسایل گرمازا مانع از یخزدگی محصول شود.
وی افزود: غدههای انبار شده را طوری بچینید که تهویه کافی داشته باشند و از چیدن کیسهها به صورت متراکم و فشرده خودداری شود ، جهت جلوگیری از آسیب غدهها و لهشدگی آنها از چیدن بیش از پنج ردیف گونی روی هم خودداری شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهارداشت: برای جلوگیری از نفوذ پروانههای بید سیب زمینی به داخل کیسهها حتما، روی آنها با موادی نظیر کاه و کلش باید پوشانده شود و برای جلوگیری از گرم شدن توده انبار شده در اثر تنفس غدهها تهویه مناسب انبار از طریق نصب سیستم هواکش در پنجره ها انجام شود.
استان اردبیل با تولید حدود ۲۰ درصد سیبزمینی کشور، مهمترین قطب تولید این محصول در ایران محسوب میشود.
سیبزمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و جزو محصول پاک به شمار میرود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیبزمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.