عملیات اجرایی ساخت ده پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی در شهرستان اراک به صورت همزمان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ ۲۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز برای ساخت این پایگاه ها با مشارکت نیکوکاران، دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری و شورای شهر اراک تامین می شود و با بهره برداری از انها تعداد مراکز اورژانس استان به ۷۴ پایگاه افزایش می یابد.
استاندار مرکزی در حاشیه این مراسم خیرین سلامت را بازوی توانمند دولت در حوزه بهداشت و درمان دانست و گفت: برای ساخت این پایگاهها ۵۰ میلیارد ریال از محل کمکهای خیران و ۱۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی اراک در نظر گرفته شده است
سیدعلی آقازاده افزود: یکی از نیکوکارن سلامت استان مرکزی به نام آقای محمدی هزینه ساخت یک پایگاه امداد اورژانس در کلانشهر اراک را تقبل کرده که اقدام بسیار ارزشمندی است.
او اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا باعث خسارت زیادی به مردم شده اما همین شرایط فرصت هایی را برای جوامع فراهم کرده تا در جبهه سلامت تجربیات ارزشمندی حاصل شود.
استاندار مرکزی در ادامه گفت: پس از شیوع ویروس کرونا ارتقای سطح بهداشت و امکانات درمانی در دستور کار قرار گرفت و اکنون تعداد تختهای ویژه در استان به ۲ برابر افزایش یافته است و در روزهای آتی ۲۰ تخت آی سی یو به مجموعه تختهای بستری استان اضافه خواهد شد.
آقازاده افزود: کادر درمان در جبهه مبارزه با کووید ۱۹ تلاشهای ارزندهای را انجام داده است و امیدواریم دانشمندان وطنی موفق به کشف واکسن بومی برای این بیماری شوند.
او اظهار داشت: اکنون که وارد پیک بیماری شدهایم شرایط استان با گذشته قابل مقایسه نیست و به خاطر مدیریت دانشگاه علوم پزشکی و همکاری مطلوب مردم میتوان از این شرایط سخت با کمترین خسارت عبور کرد.
استاندار مرکزی گفت: اورژانس ۱۱۵ در کنار کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی برای مدیریت کووید ۱۹ همکاری قابل تحسینی داشته و زنجیره درمان را تکمیل میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: با راه اندازی ۱۰ پایگاه اورژانس در استان از فشار کاری پایگاههای موجود کاسته شده و خدمات مطلوبتر خواهد شد.
دکتر محمد جمالیان افزود: زمین ۱۰ پایگاه اورژانس شهری اراک از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر اراک تامین شده است و ساخت نیز با همکاری دانشگاه و خیران عملیاتی خواهد شد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی هم گفت: با بهره برداری از این طرح ها تعداد پایگاههای اورژانس استان به ۷۴ پایگاه میرسد دکتر بهرامی افزود ۵۰۰ نفر در اورژانس پیشبیمارستانی فعالیت دارند و میانگین رسیدن اورژانس به مصدومین در کشور ۱۵ دقیقه است و این زمان در استان کمتر از ۱۰ دقیقه است
او در ادامه گفت: ادامه داد برای ساخت این پایگاه ها حدود ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و هزینه نگهداری سالیانه پایگاه ها حدود ۱۰ میلیارد ریال است.
دکتر بهرامی افزود: این پایگاهها با مشارکت خیرین دانشگاه علوم پزشکی شهرداری و شورای اسلامی کلانشهر اراک ساخته میشوند.
او گفت: این ۱۰ پایگاه اورژانس سال ۱۴۰۰ قابل بهره برداری خواهند بود و با اتمام ساخت آنها استاندارد لازم برای کلانشهر اراک فراهم خواهد شد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی اظهار داشت: سه پایگاه اورژانس شهری و یک پایگاه امداد جادهای تا پایان امسال ساخته خواهد شد.
۵۸ پایگاه اورژانس زمینی یک پایگاه هوایی و پنج پایگاه اورژانس موتوری در حال حاضر در استان مرکزی خدماترسانی دارند.