رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر ضرورت تاسیس پایگاههای جدید مدیریت بحران در مناطق و محلات متراکم پایتخت تاکید کرد.
پیش بینی زمین مناسب برای احداث پایگاه مدیریت بحران، آموزش مدیریت بحران ویژه مدارس و شهروندان، اجرای طرح بهسازی لرزهای نسبی ساختمانهای متداول شهر تهران از جمله مباحث مطرح در نشست رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با شهردار منطقه ۱۰ بود.
در این نشست، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه وجود پایگاههای مدیریت بحران در مناطق، سرمایهای ارزشمند است، گفت: اهداف مدیریت بحران جامعه محور در سطح محلات، باید از پایگاههای مدیریت بحران هدایت و عملیاتی شود. بر همین اساس آماده همکاری در ساخت پایگاه جدید مدیریت بحران با شهرداری مناطق هستیم. همچنین با توجه به بافت فرسوده این منطقه دستورالعمل بهسازی لرزهای نسبی ساختمانها در آن اجرایی خواهد شد.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرتهران افزود: حدود ۵۰ درصد بافت منطقه ۱۰ فرسوده است و به همین دلیل نیز نوسازی و مقاوم سازی بافت فرسوده و نیز اقدامات پیشگیرانه باید در اولویت باشد.
کرمی محمدی درباره اجرای طرح مدرسه آماده نیز گفت: این طرح از چند سال پیش و با ابتکار سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اجرا شد، اما از سال گذشته با تفاهم نامه مشترکی که میان شهرداری تهران، وزارت آموزش و پرورش، سازمان پدافند غیر عامل و سازمان مدیریت بحران کشور به امضا رسید، اجرای این طرح به شکل ملی تبدیل شد و طرح ملی مدرسه آماده نام گرفت.
او ادامه داد: ما اعلام کردیم که آماده انتقال تمام تجربیات خود در این زمینه هستیم و در حال حاضر برنامه ریزیهای لازم برای اجرای این طرح فراهم و ظرفیت بسیار خوبی هم ایجاد شده است. حتی در شرایط کرونا شرایطی فراهم شده تا تمامی مدارس بتوانند به صورت مجازی آموزشهای مربوط به مدرسه آماده را دریافت کنند.
شهردار منطقه ۱۰ نیز در این نشست با تشریح ویژگیهای این منطقه از جمله وجود بافت فرسوده و فضاهای متراکم جمعیتی گفت: بیش از ۵۰ درصد منطقه بافت فرسوده است و با وجود تراکم جمعیتی و بافت مسکونی اجرای برنامههای نوسازی و مقاوم سازی بافتهای فرسوده در این منطقه ضروری است و ما از اجرای طرح بهسازی لرزهای نسبی ساختمانهای متداول شهر تهران استقبال میکنیم.
مجید رباطی افزود: ۱۳۰مدرسه در منطقه ۱۰ وجود دارد و به همین دلیل اجرای طرح مدرسه آماده و آموزشهای مدیریت بحران ویژه دانش آموزان ضروری و با اهمیت است.
رباطی گفت: با توجه به بافت فرسوده و بافت مسکونی این منطقه وجود پایگاههای مدیریت بحران در این منطقه بسیار با اهمیت است از این رو زمینی را برای ساخت پایگاه جدید مدیریت بحران در این منطقه پیش بینی و در نظر گرفته ایم.
شهردار منطقه ۱۰ در بازدید از مرکز فرماندهی مدیریت بحران تهران ضمن آشنایی با فعالیتهای این مجموعه در رصد و پایش حوادث و سوانح، طرحها و همچنین برنامههای حوزه پیشگیری و کاهش خطرپذیری در جریان کم و کیف عملکرد سامانههای هشدار سریع زلزله، تخمین خسارت، هواشناسی و هشدار سیل قرار گرفت.