رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور از ستاد ملی کرونا خواست اصلاحاتی در بحث مصوبه تخلیه منازل مسکونی برای مستأجران انجام دهد.
وی گفت: بر همین اساس میزان سقف افزایش اجاره بها در شهر تهران ۲۵ درصد، در شهرهای بزرگ ۲۰ درصد و در سایر شهرها ۱۵ درصد به تصویب رسید، اما این مصوبه ۴ استثنا دارد و در این ۴ مورد میتوان حکم تخلیه را صادر کرد.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور افزود: تبصرههای این مصوبه در تبصره (۱) اگر این املاک خرید و فروش شوند و صاحب ملک پیش از این مصوبه، ملک را فروخته باشد پس از صدور سند رسمی دو ماه فرصت تخلیه وجود دارد.
حجت الاسلام صادقی گفت: براساس تبصره (۲) مستأجرانی که وظایف خود را در طول مدت قرارداد عمل نکنند و موجب تضییع حقوق مؤجران شوند باید تخلیه کنند و براساس تبصره (۳) مستأجران افزایش اعلام شده نرخ اجاره بها را قبول نکنند باید تخلیه کنند.
وی افزود: با توجه به این که این روزها فصل نقل و انتقال است شوراهای حل اختلاف با مواردی مواجه شده است که باید مصوبه ستاد ملی کرونا اصلاح شود.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور گفت: از هشت تیر تا ۳۱ مرداد امسال ۱۱ هزار و ۸۷۶ درخواست تخلیه به شوراهای حل اختلاف کشور رسید که همکاران ما در شوراها به ۹۷ درصد عمل کردند که فقط در ۳۴۵ مورد که ۳ درصد را شامل میشود به علت خطای کارشناسان شوراها به اشتباه حکم تخلیه صادر شد.
حجت الاسلام صادقی درباره تعداد احکام تخلیه که بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا قانونی بوده است، افزود: ۲۳۶ مورد تخلیه براساس تبصره یک، هزار و ۸۰۲ مورد براساس تبصره (۲) و ۶۸۸ مورد براساس تبصره (۳) حکم تخلیه صادر شد که از کل درخواستهای تخلیه که ۱۲ هزار مورد بود ۳ هزار و ۱۴۱ درخواست منجر به تخلیه شد و در ۷۴ درصد موارد باقیمانده یا درخواست تخلیه رد شد و یا توافقی میان مؤجر و مستأجر صورت گرفت.
وی گفت: ما در اجرای مصوبه ستاد ملی کرونا با مشکلاتی مواجه شده ایم که از وزیر راه و شهرسازی خواستیم مصادیق آن را در ستاد ملی کرونا مطرح کند.
حجت الاسلام صادقی افزود: در مواردی مؤجرانی هستند که در خانه سازمانی زندگی میکردند و اکنون باید منازل سازمانی را تخلیه کنند و به منزل خود بروند که، چون مستأجر دارند برای آنها در مصوبه پیش بینی نشده است.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور گفت: ما با شهرهایی مواجه ایم که مشکلی بابت کرونا ندارند و نباید این مصوبه درباره آنها اجرا شود و ما در خصوص اماکن تجاری هم با مواردی از مشکلات مستأجران روبرو شده ایم که آن هم باید رفع شود.
حجت الاسلام صادقی افزود: اساس تصویب این مصوبه این بود که مستأجرانی که جزو اقشار آسیب پذیر هستند با مشکل مواجه نشوند، اما ما در مناطقی از شهر تهران مصادیقی داریم که مستأجران در بخشهای گران قیمت سکونت دارند و اجارههای سنگینی پرداخت میکنند که ضرورتی ندارد برای این افراد این مصوبه اجرا شود.
وی گفت: ما در شهر تهران ۸۷۰ مورد درخواست تخلیه اماکن مسکونی در مناطق مختلف را داشتیم که ۶۱۵ مورد مربوط به مناطق ۱ و ۲ بود در حالی که این مناطق برخوردار هستند و اجارههای آنها نیز سنگین است و مستأجران این مناطق را نمیتوان جزو اقشار آسیب پذیر عنوان کرد و خوب است نصابی برای اجاره بها در نظر گرفته شود.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور افزود: ما انتظار داریم هر چه سریعتر ستاد ملی کرونا اصلاحاتی در این خصوص انجام دهد تا حقوق مؤجر و مستأجر رعایت شود.
حکومت و مسولان اگر دلشون برای وستاجر و مستضعف میسوزه جلو تورم را بگیره تا کمی هم به مستاجر ها برسد طبق وعده هایی که دادند پول آب . برق و... را برای مستاجر مجانی کنند خانه مجانی برای مستاجر درست کنند
خیلی از مستاجر ها هستند که قادرند ده خانه بخرند رفتند در بازار سرمایه گذاری کردند تریلی و کامیون دارند ملک کشاورزی دارند چندین زمین مسکونی ارزان خریدند .دلال بازار هستند بنگاه دارهستند حالا هم راحت نشستند در خانه مردم با یک اجاره ناچیز چرا اجاره ها را براساس نرخ واقعی تورم تصویب نمی کنیدم کل اجاره ای که حالا مستاجر می دهد را باید خرج خانه بکند
خدا لعنتتون کنه
مفتخور دادید . خدا لنت کند مصوبین این دستور نا عادلانه را مرگ بر ستم گر
اینجوری همه رو هم به جان هم انداختند
شمایی که این قاون رو میذاری مگر شرط مسلمانی این نیست که اگر مالی رو که برای خودت نیست غصب کرده باشی و طرف مقابل راضی نباشه زندگی کردن در آن مشکل شرعی داره پس شما که مسلمان هستید این چه قانونیه
کسی دارازنشودوخیلیهاکارنمیکنندیادمازهشتسالگیکارکردمالحدواللهموفقهمبودمدرجوانیرفقایممرابهصفرهمیگرفتنچقدرکارمیکنیهمانهاحالامشگلدارن آیا ماحالاکهازکارافتادیمومحتاجاجارهخانهمانهستمبااینقانونکهازحقمانبایدبگذریمچهکنیم مستجریکه ماشینزیرپاشچهارملیاردمیگهکرایهندارماونمکجاشهرکپردیسکهکرایههاپاییناستقضاوتباجنابصادقی
چرا فکر میکنید صاحبخانه خیلی پولداره ؟؟ من یک صاحبخانه هستم که درامدم از اجاره منزل هست
در حالیکه مستاجرم از من خیلی لارج تر و ولخرج تر است و هر پنجشنبه جمعه پارتی دارند
آن کسی که این قانون گذاشته خیلی خیلی نادونه ودلشان برای مستاجرو مالک نمیسوزه هدفشان اینه که مالک ومستاجر به جون هم بیفتن
ومستاجر هم هرچی دلش بخواد انجام میده از ندادن کرایه گرفته تا گردن کلفتی وخراب کردن خونه چون هیچ قانونی وجود نداره که از شما حمایت کنه اینقدر باید دوندگی کنی تا خسته بشی اینو تو چهل دوساله فهمیدیم
حکومت های کافر صد به اینها مستاجری که بابهانه حتی پارسال هم نشسته وتمدیدی نکرده دوباره میخواد بشینه وآنهم بزور وقیمت واقعی اجاره را نمی ده اینو کدوم مسول بی شرف قبول میکنه دادگاهها ودادسرا وشوراها ودفاتر قضایی راکه مبینی پر ازمردم هست کرونا وجود ندارد
انشاالله هرچه سریعتر نابود بشید تا مردم چه مستاجر وچه مالک از دست شما راحت بشن تمام گرونی ها وبدبختی عاملش از شماست هرجایی که آرامش هست اینها میان وبهم میریزن
کاشکی آپارتمونمون هم میگرفتند راحت میشدیم از این اجبار راحت میشدیم
بهتر است ستاد کرونا در حیطه وظایف خودش قانون وضع کند چرا از مال دیگران بذل و بخشش می کنند و مشکل ایجاد می کنند
الان تمام راههای انتقال ویروس کرونا رو کنترل کرده اند فقط جابجایی خانه مانده
مسافرتها و مراسم برقرار هست مرتب شهرها در وضعیت قرمز هستند بهتر است ستاد کرونا به جای تصمیم گیری در خصوص اموال مردم وقت بذارن و کارهای اساسی تر برای جلوگیری از انتقال کرونا انجام بدن
در حالیکه شرایط اقتصادی خیلی از افراد بخاطر کرونا داغون شده شمای استاد دانشگاه مثلا در تهران میخوای چند درصد به اجاره بها اضافه کنی ؟ 100 درصد؟
اگر دولت از اول بابت اجاره بها بصورت صعودی مثل همه جای دنیا مالیات میگرفت اینجوری نمیشد که اجاره خانه یله و رها باشه.
خب مرغ فروش سرکوچه هم رفته مرغ را خریده مال خودشه. اجازه داره بهر قیمتی بفروشه جناب استاد؟
از بس از اول رها و یله گذاشته شده عادت شده.
همه جای دنیا مالیات صعودی برحسب اجاره بها گرفته میشه و اینطور یله و رها نیست که شاگرد بنگاهی سر کوچه قیمت اجاره املاک تو یک منطقه را تعیین کنه.
یه مسئله حقوقی بین موجر و مستاجر رو داشتم سرچ میکردم شانسی اومدم تو این سایت.عجز و لابه بعضی از هموطنان رو دیدم،خدا همه مشکلات رو آسون کنه.
در هر کاری وجدان و شرافت انسانی داشته باشیم با یک قانون درست و قوی اینقدر همه به مشکل نمیخورن و با رفتن به دادگاه و کلانتری آواره و حیرون نمیشن.بعضی از دوستان نوشته بودند چون صاحب خونه،صاحب مال نباید براش به صورت قهری تعیین تکلیف کرد،باشه قبول آیا این امر رو فقط در مورد خودتون و خونتون قبول دارید؟اکر نیروی قهریه نباشه وجدان هم که نیست هر کی هر چی خواست مالش رو بفروشه یا بده که دیگه سنگ رو سنگ بند نمیشه.من هم مالکم ،هم مستاجر،با مستاجرکوتاه میام ،احترام مالک رو هم دارم.حدود پانزده روز به پایان سال مونده بدون کوچکترین اطلاع قبلی صاحب خانه پیام داده به خاطر مشکلات خانوادگی که دارم سریعا خونه رو تخلیه کنید.انصاف بدید دو هفته قبل از سال نو،با وجود کرونا،با وجود کارمند بودن،با وجود بچه کوچیک اونم در جایی که خونه خالی به ندرت پیدا میشه من چه جوری سریعا خونه رو تخلیه کنم.در حالی که صاحب خونه منزل شخصی داره و چند ده تا منزل دیگه که اجاره داره و من تا آخر اسفند هم قرارداد دارم.شما باشید چی میگید.پس انسانیت و یک قانون مدون اصولی مانعی برای تمام این گرفتاریها و مشکلات است.چون نیست اینقدر در عذابیم
اعتیاد و بد دهنی و کولی بازی و تهدید و فحاشی و...پیامد تصویب این قانونه . خدا لعنت کنه کسی رو که این قانون منع تخلیه رو گذاشته
توروخدابگیدبااین قانونی که گذاشتیدامثال من چکاربایدبکنم?
مستاجرم خودش خونه داره ولی میگه نمبخوام ارینجابرم
توروخداکمکم کنید
متاسفم . شرم بر مصوبه های کثیف
به نظر من این دولت فقط داره دهن مردم رو با بدبخت کردن موجر میبنده !
اصلا مصوباتی که دادن به هیچ عنوان پایه و اساس درستی ندارن .
من خودم موجر هستم و فرزند پسرم ازدواج کرده، و جا نداره واسه سکونت .
شورای حل اختلاف ارومیه رفتم رای دادن تا پایان کرونا مستاجر لعنتی بشینه.
چرا اینقدر ظلم به ملت میکنید ؟
مگه نمیگید مسلمانید ؟
بچه من چه گناهی کرده چوب حرفای بی اساس شما رو بخوره ؟
برای حکم تخلیه ملکی که خریداری کردیم به شورای حل اختلاف مراجعه کردیم، شورا میگه بهش مهلت کرونا تعلق میگیره. (سه ماه قبل خبر داشته دیگه چه مهلتی؟) خیلی جالبه من مالک خونه ام مستاجر هیچ قراردادی با من نداره و قراردادش با صاحب ملک قبلی هست، باید برم گوشه مسجد بخوابم مستاجر توی خونه من لم بده دم به دیقه هم مسیج تهدید بفرسته.