فضیلت ذکر لا اله الا الله برای مردگان حکم آمرزش گناهانشان را دارد و به معنای سرکوب کردن هوای نفس است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،ذکر و یاد خدا از مهم ترین عوامل رسیدن به قرب الهی می باشد که انسان را از عالم ماده به عالم معنا و معنویت می رساند . ذکر در لغت به معنای «یاد کردن » است; خواه با زبان باشد یا با قلب یا هر دو، ذکر های مختلف و یاد خداوند آثار و برکات فراوانی دارد که در آیات و روایات به آن اشاره شده است .
ذکر لا اله الا الله به معنای پایان دادن به حکومت هوای نفس در وجود است یعنی جدا کردن تمام رذایل اخلاقی از صفحه نفس و به حسنات اخلاقی آراسته شدن . گفتن ذکر لا اله الله موجب خلوص و پاکی ، بصیرت و بینایی گوینده می شود و ریشه تمام گناهان را می خشکاند و به جای آن نهال عمل صالح می کارد.
امام صادق (ع) فرمودند:مَن قَالَ لا الَهَ الا اللهُ مُخلِصاً دَخَلَ الجَنَّةَ وَ اِخلاصُهُ اَن یَحجُزَهُ لا الهَ الا اللهُ عَمَّا حَرَّمَ اللهُ.
کسی که از روی اخلاص (لا اله الا الله) گوید به بهشت داخل شود و اخلاص او این است که گفتن(لا اله الا الله) او را از ارتکاب آنچه که خداوند بر او حرام نموده باز دارد. (جهاد با نفس، ح 230)
پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمود:دو چیز موجب دو چیز است:یکی مرگ با شهادت به «لا اله الا اللّه» که سبب ورود به بهشت است و دیگر، شرک که مردن با آن باعث دخول به جهنم است.
جابر جعفی از امام باقر علیه السلام روایت می کند که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:
به مردگان خود کلمه «لا إله إلّا اللّه» را تلقین نمایید؛ زیرا باعث آمرزش گناهان آنان است، عرض کردند:گفتن آن در حال صحت و سلامت چه گونه است؟
سه مرتبه فرمود:بیش تر گناهان را منهدم می کند، برای این که کلمه طیّبه «لا إله إلّا اللّه» در زندگی و مرگ و حشر، مایه انس است.
پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید:جبرئیل گفت:کاش انسان ها را که در محشر دو گروهند می دیدی:یک گویندگان و معتقدان به «لا إله إلّا اللّه» که با روی های درخشان محشور می شوند و ذکرشان کلمه طیّبه «و اللّه اکبر» است و دیگر مشرکین که با صورت های سیاه به محشرآمده و شیون کنان می گویند:ای وای بر ما، تباه شدیم و هلاک گشتیم؟! «وسائل الشیعة:2/ 456، باب 36، حدیث 2638»
نبیّ اسلام فرمود:بها و قیمت بهشت «لا اله الا اللّه» است.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:خداوند عزّ و جل به موسی بن عمران فرمود:ای موسی! اگر آسمان ها و تمام ساکنینش و مجموع زمین های هفت گانه را در پیشگاه من به یک طرف ترازو و «لا اله الا اللّه» را در طرف دیگر بگذارند، به راستی که کفّه «لا اله الا اللّه» بر آن کفه ترجیح خواهد داشت.
خواندن سوره قدر هنگام وضو
سوره قدر نود و هفتمین سوره قرآن کریم است و گنج قرآن است . درباره فضیلتهای سوره قدر سفارش بسیاری از جانب ائمه و امامان شده است زیرا سوره قدر از منزلت خاصی برخوردار است.
اما همه فضیلت های سوره قدر از آنِ کسی است که آن را میخواند و میفهمد و به محتوایش عمل میکند و قرآن را بزرگ میشمارد و آیاتش را در زندگی پیاده میکند.
یکی از کارهایی که نمازگزاران مسلمان هنگام گرفتن وضو انجام می دهند ، خواندن سوره قدر است که در زندگیشان به یک عادت شده است و خواه نا خواه هنگام گرفتن وضو آیات مبارک سوره قدر بر لبانشان جاری میشود. اما آیا می دانید خواندن سوره قدر هنگام وضو چه فضائلی دارد؟
امام صادق علیه السلام میفرماید:هر که سوره قدر رادر یکی از نمازهای واجب قراءت کند منادیی ندا میدهد:ای بنده خدا خداوند گناهان گذشته تو را آمرزید پس اعمالت را از سر گیر.
امام رضا علیه السلام می فرماید:هر مومنی که هنگام وضو گرفتن سوره قدر را بخواند از گناهانش خارج می شود مانند آن روزی که از مادر متولد شده است.
امام صادق علیه السلام می فرماید:هرکس سوره قدر را بر آبی بخواند واز آن بنوشد خداوند نوری در چشمان او قرار دهد.
امام صادق علیه السلام می فرماید:هرکس سوره قدر راهنگام خواب یازده مرتبه بخواند خداوند یازده فرشته را مامور می کند تا او را از شر هر شیطانی حفظ نمایند.
امام صادق علیه السلام می فرماید:هرکس سوره قدر را شفیع قرار دهد واز درگاه خداوند در خواستی نماید خداوند شفاعتش را پذیرفته و درخواستش را اجابت می نماید.
واینکه چرا برای اینکه به معبود خدا اشاره بشه از دو کلمه اله و الله که هم معنی هستن استفاده شده درحالی که میتونست از یک کلمه استفاده بشه ؟
امیدوارم منظورم رو بفهمید ؟
تشکر