عضو هیئت مدیره انجمن متخصصان محیط زیست: باید سازمان جنگلها به تجهیزات علمی و تخصصی مجهز شود تا بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد.
وی گفت: در سال گذشته میزان آتش سوزیها قابل ملاحظه بوده است و به خصوص پراکندگی آتش سوزی را داشتیم. مطالعات جامع از نظر مسائل اجتماعی و انگیزهها بیشتر باید مورد بررسی قرار بگیرد.
عضو هیئت مدیره انجمن متخصصان محیط زیست کشور افزود: در زمینه تجهیزات هم ما دچار مشکل هستیم. گاهی اوقات دسترسی سازمانهای تخصصی به امکانات کمتر از گذشته شده است.
وی گفت: سازمان جنگلها که زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است، ادعا دارد که یک گستره جغرافیایی ۸۰ درصدی را از اراضی کشور در حفاظت خود دارد. این ادعای بزرگی است. وقتی وسعت کاریشان را تصور میکنیم بیش از این مقدار است.
ارجمندی افزود: یعنی غیر از ۱۸.۵ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی که تحت پوشش وزارت جهاد کشاورزی است، قسمت اعظم بقیه سرزمین در اختیار سازمان جنگلهاست یعنی حدود ۹۰ میلیون هکتار مراتع، ۳۵ میلیون هکتار بیابان زایی و قسمت زیادی جنگل در مدیریت سازمان جنگل هاست. این اختیار و مدیریت در این حد و توان در اختیار سازمان جنگلها نیست.
عضو هیئت مدیره انجمن متخصصان محیط زیست کشور گفت: مدیران در سازمان جنگلها باید مدیریت و تخصص لازم را داشته باشند، این رشته که شامل جنگل، بیابان و مراتع میشود، کاملا تخصصی است. وقتی در مورد جنگل صحبت میشود، باید اصطلاحاتی که به کار برده میشود، تخصصی باشد. مدیر صاحب نظر هم نیاز است و این کمبود در این سالها حس میشود.
وی با تاکید بر جلب توجه همگانی به حساسیت موضوعی محیط زیست افزود: تخصص و کار مهم است و توجه همگانی باید جلب شود. در سفری که به آلمان داشتم از میزبان پرسیدم، اگر اینجا کسی درخت قطع کند، چه میکنید؟ گفت اینجا کسی درخت را قطع نمیکند و اگر این کار را بکند، کارش با کرام الکاتبین است.
ارجمندی به ارقام اعتباری سازمان جنگلها اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی از کارشناسان عاشق جنگلها و منابع طبیعی هستند و دلسوزند. با این بودجه و امکانات باید از سازمان جنگلها تشکر کرد و اصرار داشته باشیم که رییس سازمان جنگلهااز نیروهای متخصص مدیر و مدبر باشد.
وی افزود: باید سازمان جنگلها به تجهیزات علمی و تخصصی مجهز شود تا وظایف خود را به درستی انجام دهد.