به گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی و دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید سعیدرضا عاملی در همایش چالشهای سند ۲۰۳۰ برای ایران که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، افزود: این سند، موضوع بسیار مهمی است؛ زیرا برخی اسناد بین المللی مانند این سند جنبه مداخله کننده در حکمرانی کشورها دارند. غرب طعم تلخ جنگهای جهانی اول و دوم را چشید و این جنگها کرنشی را در دنیای غرب ایجاد کرد که به سمت فضای همکاری و مشارکت با سایر ملل پیش بروند.
وی افزود: سازمان ملل با این هدف تشکیل شد که صلح پایدار و عدالت در جهان را برای همگان تأمین کند، اما متأسفانه خیلی زود کشته شدن بیش از ۱۰۰ میلیون انسان در جنگهای جهانی اول و دوم، فلسفه وجودی این نهاد بین المللی به دست فراموشی سپرده شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اقدامات ظالمانه آمریکا در سطح دنیا، تأکید کرد: آمریکا ظالمانهترین تحریمها را نه نسبت به دولتها بلکه نسبت به ملتها تحمیل میکند و پیامد این تحریم هم روی ضعیفترین قشر اجتماعی است که اگر بر این مبنا نگاه کنیم، برای ما یک امر روشن و محرز است که اسناد بین المللی هم میتواند در مسیر همین مدیریت قرار گیرد.
آقای عاملی خاطرنشان کرد: در سند ۲۰۳۰ تعداد ۱۷ هدف کلان و ۱۶۹ هدف خرد طراحی شده است و ما نسبت به یک هدف حساسیت بیشتر نشان دادیم، اما واقعیت این است که چالشهای مطرح شده مربوط به هر ۱۷ عدد کلان سند است.
وی با بیان اینکه اجرا این سند میتواند چالشهای بزرگی را برای کشورهای مستقل به وجود بیاورد گفت: یکی از چالشهای این سند، چالش جهان بینی است و این سند مبنی بر جهان لیبرال طراحی شده است؛ هیچ کجای این سند صحبتی از احترام به ادیان دیده نمیشود و اثری از حقوق تعریف شده ادیان الهی در آن نمیبینیم. در واقع، آن نگاه لیبرال که بن مایه نظام تجدد است در سند به طور واضح دیده میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: توسعه پایدار برای جبران توسعه صنعتی به وجود آمد تا سلامت محیط زیست و عناصر چهارگانه هستی را حفظ کند، اما به جنبه آخرت و جایگاه معنوی انسان توجهی نکرده است.
آقای عاملی با بیان اینکه دومین چالش اجرای این سند چالش حکمرانی است گفت: اصول اول تا پنجم قانون اساسی ایران همگی بر استقلال و حکمرانی بر اساس اسلام و ایمان به خدا و حاکمیت، ولی فقیه تأکید دارد، اما آیا ما بر اساس یک مداخلهای به نام ۲۰۳۰ میتوانیم این اصول را تضمین کنیم؟ خیر! اجرای سند ۲۰۳۰ ناقض قانون اساسی ایران است.
وی با بیان چالش فرهنگی اجرای این سند برای ملتها گفت: نکته چهارم چالش فرهنگی است، زیرا این سند سکولار است و با فرهنگ ایرانی سازگاری ندارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه طبق مصوبههایی اجرای سند ۲۰۳۰ لغو شده است گفت: مبنای عمل آموزش و پرورش تنها اسناد بالادستی و خاصه سند تحول بنیادین آموزش پرورش است گرچه در خود این اسناد به ضرورت بازنگری اشاره شده است.