نشست تخصصی مدیریت پسماندهای بیمارستانی، با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و جمعی از مسئولان این اداره کل برگزار شد.
سعید محمودی در این نشست با اشاره به این که درصد کمی از بیماران کرونایی در بیمارستانها بستری هستند و بیشتر بیماران در خانه خود بوده و پسماندهای کرونایی این بیماران با پسماندهای عادی شهری مخلوط میشود، افزود: این پسماندهای شهری در واقع پسماندهای خطرناکی هستند که بصورت عادی جمع آوری میشوند و این مدیریت بر پسماندها را پیچیده میکند.
وی با بیان اینکه البته محدود بودن نظارت بر پسماندهای کرونایی بیمارستانها به عنوان مراکز اصلی پسماندهای عفونی نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در کنترل این پسماندها نقش بسزایی دارد، اظهار داشت: موضوع پسماندهای کرونایی مسئله محیط زیست و یا یک بیمارستان نیست بلکه موضوع استانی است و استانداری تهران هم باید برای کمک به حل این معضل ورود کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی WHO حداقل تا دو سال آینده درگیر بیماری کرونا خواهیم بود، گفت: باید تصمیمهای کلیتر و اقدامات کارشناسی شده و مناسب تری در خصوص پسماندهای کرونایی انجام شود و این مهم نیازمند همکاری و تعامل بیشتر همه بخشهای مرتبط در این حوزه است.
محمودی با بیان اینکه امکانات محیط زیست محدود است و همه بیمارستانها را نمیتواند پوشش دهد، ادامه داد: به درخواست سمنها به عنوان نمایندگان مردم، تیمهای تخصصی متشکل از محیط زیست، شهرداری و تشکلهای محیط زیستی برای نظارت بر مدیریت پسماندهای بیمارستانی تشکیل میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه نگاه ما بر بیمارستانها نگاهی مچگیرانه و قهری نیست بلکه هدف، همکاری مشترک بیشتر و اصلاح فرآیندهایی است که به لحاظ قانونی مشکل دارد، خاطر نشان کرد: با این کار، طرح نظارت مردمی بر مدیریت پسماندهای پزشکی کلید خورده و از این منظر هم اقدامات صورت گرفته، توسط گروههای مردمی گزارش خواهد شد و هم در برطرف کردن کاستی ها، کمک خواهد کرد.