با همکاری گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و یک شرکت دانش بنيان، نمونه ساده (prototype ) دستگاه ونتیلاتور طراحی و ساخته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدير گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این باره گفت: ونتیلاتور
دکتر محمد غروی فرد افزود:در صورت خطر نارسايى تنفسى، اين دستگاه به طور موقت و يا براى زمان هاى طولانى وظيفه شش ها را انجام مى دهد.
او با بیان اینکه نیاز به این دستگاه حیاتی در دوران مبارزه با بحران کرونا که بيماران بدحال دچار نارسايى تنفسى مى شوند، بیش از پیش احساس می شود افزود: ونتیلاتور به راحتی و فوری در هیچ کجای جهان قابل تولید نیست، بر این اساس توليد نوعى ساده از آن با همکاری شرکت مهراب فناور در دستور كار قرار گرفت تا در صورت بحران شديد، پاسخگوى بيماران بدحال باشيم.
دکتر غروی فرد خاطرنشان کرد: اين كار در مدت زمان یک ماه صورت گرفت که نیمی از این مدت به تئورى و تحقیق گذشت و نیم دیگر کار فنی و عملياتى شركت مهراب فناور در واحد توسعه و تحقيق دانشگاه بود.
مدیرعامل شرکت مهراب فناور هم در این باره گفت: نمونه ساده ونتیلاتور برای اولین بار در کشور ساخته شده و مشابه آن در داخل کشور وجود ندارد و مشهد میتواند به عنوان الگویی موفق برای دیگر نقاط کشور در بحث ساخت این دستگاه باشد.
علی شورورزی افزود: ونتیلاتور مد پایه با پیشنهاد و راهنمایی مدیرگروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تولید شد تا ذخيره و پشتيبان آی سی یوها تأمین و تکمیل شود.
به گفته وی، به تازگی نمونهگیریهای آن بر روی ریه افراد سالم و بیماران کرونایی انجام شد که در هر دو مورد با پاسخ مثبت در اثربخشی و اثرپذیری همراه بود و تأیید پزشکان فوق تخصص بيهوشى و ICU را بههمراه داشت؛ این دستگاه هماکنون در حال گرفتن تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است تا در تعداد زیاد تولید شود.
شورورزی با اشاره به قابلیت های ویژه این ونتیلاتور، قابل اطمینان بودن، ارزان بودن و قابلیت تولید انبوه در زمان کوتاه را سه ویژگی آن دانست و افزود: میزان تولید این محصول بالای 200عدد در هر 15روز است و درصورت حمایت مسوولان، میتوان تا بیش از 5برابر میزان کنونی و تا بیش از هزار عدد در این بازه زمانی تولید کرد.
مدیرعامل این شرکت فناور یادآور شد:تمامی طراحیها و اقدامات در بحث ساخت این ونتیلاتورهای مد پایه توسط متخصصان داخلی انجام شده است.