وقتی لبهای خشکیده هامون سیراب شود برکتش را میشود در همه جای منطقه سیستان دید.
بارندگیهای زمستان گذشته و بهار امسال و جاری شدن روان آبها و دشتمال ، جان دوبارهای به تالاب بین المللی هامون و برنامه احیای آن داده است.
امسال پهنه وسیع تری از تالاب هامون احیاء شده است.
پس از دو دهه خشکسالي ، امسال با جاري شدن آب در رودخانه هيرمند ، بخش بزرگي از تالاب بين المللي هامون که زيستگاه امن پرندگان مهاجر هم است ، احياء شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز سیستان و بلوچستان ، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: با ورودی مناسب آب از ابتدای امسال شاهد احیاء پوشش گیاهی و همین طور آبگیری مناسب تالاب هامون بودیم.
پورمردان افزود: بر اساس آمارهای ارائه شده، تالاب هامون جزو اولین تالاب هایی است که بیشترین پوشش گیاهی احیاء شده را در بین تالابهای کشور ، امسال به خود اختصاص داده است.
وی افزود: امسال 570 هزار هکتار افزایش سطح احیاء و همینطور آبگیری را در تالاب هامون شاهد هستیم.
وحید پورمردان افزود : امسال 48 درصد از مساحت تالاب هامون آبگیری و کانونهای گرد و غبار مهار شده است.
وی گفت : با احیا بخشی از تالاب هامون بسیاری از مردم منطقه از نعمات آن بهره مند شده اند.
پورمردان مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت: پارسال با مجوز مقام معظم رهبری مبلغ 85 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد و غبار در کشور اختصاص یافت و همین امر موجب شد تا به مرور زمان با لایروبی های مناسب و انهار و حفر کانالها، بستری برای احیاء بیش از پیش تالاب فراهم شود.
از برکات اين تالاب ، رونق مشاغل وابسته به آن هم است .
کمک به مشاغل آسیب دیده از خشک شدن هامون
پورمردان از امضای طرح «احیای اکوسیستم تالاب و حمایت از معیشتهای جایگزین جوامع محلی در تالاب هامون»، میان سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه عمران ملل متحد خبر داد و می گوید: خشکسالیهای چندین ساله در منطقه سیستان مشکلات زیادی را به وجود آورده بود که به همین منظور سال گذشته از بخش ملی حفاظت از تالابهای ایران دعوت کردیم تا برای مشاهده و امضای سند همکاری به سیستان سفر کرده و وضعیت تالاب را از نزدیک مشاهده کنند.
در ادامه شهریور ماه سال گذشته، جامعه بینالمللی و نماینده عمران سازمان ملل متحد از تالاب هامون بازدید کردند و با مشکلات موجود در منطقه سیستان آشنا شدند.
پس از این بازدید طرحی با محوریت «معیشت جایگزین مردم»، به همت اداره محیط زیست برای سازمان ملل ارسال و درنهایت منجر به امضای سند همکاری در این زمینه شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این سند هنوز به صورت پیشنویس است، می گوید: در واقع این سند میتواند به مشاغلی که از خشک شدن تالاب هامون متضرر شده بودند کمک کند.
پس از دو دهه خشکسالي ، امسال با جاري شدن آب در رودخانه هيرمند ، بخش بزرگي از تالاب بين المللي هامون که زيستگاه امن پرندگان مهاجر هم است ، احياء شده است.