استاندار: صنایع استان باید تکالیف اجتماعی خود را انجام دهند. حمایت از سرمایه گذار باید فرهنگسازی شود، مدعیان منافع مردم از کارهای خوب دفاع کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی، به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان شمالی، در نشست ۴
محمد علی شجاعی درباره تعیین تکلیف احداث بیمارستان در شهرستان راز و جرگلان و محل دفن زباله شهر بجنورد گفت: قرارگاه خاتم الانبیا و سپاه پاسداران برای ساخت بیمارستان در شهرستان رازوجرگلان پای کار آمده اند و بعد از مطالعات لازم مکان احداث بیمارستان اعلام میشود.
دکتر شجاعی افزود: برای تعیین تکلیف محل دفن زباله شهر بجنورد در مکان جدید برای شنیدن صحبتهای مردم منطقه و بررسی اینکه آیا مکان دیگر دارای ارزیابی زیست محیطی است، کار را متوقف کردیم.
وی گفت: جانمایی محل دفن زباله و کارخانه کمپوست مستلزم بررسی کارشناسی به لحاظ خاک، جهش ورزش باد و مسیر حمل زباله دارد تا کمترین تبعات زیست محیطی، اجتماعی و امنیتی را داشته باشد و تاکنون مکان مطالعه شده دیگری به غیر از مکان فعلی انتخاب شده گزارش نشده است.
شجاعی در پاسخ به نحوه عزل و نصب مدیران و دخالتهای احتمالی دیگران، گفت: در عزل و نصب مدیران از سمت نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی چه به صورت کتبی و چه شفاهی تاکنون هیچ گونه فشاری نداشته اند.
وی بیان کرد: عزل و نصب افراد به دلیل حفظ منافع مردم، آرامش استان و جلوگیری از سوء استفاده از جایگاهها و بهره مندی از نیروی توانمند و کارآمد است.
استاندار گفت: با توجه به اینکه شناخت کاملی از برخی نیروهای انسانی استان ندارم از دلسوزان استان خواسته ام افراد کارآمد و توانمند را به بنده معرفی کنند.
دکتر شجاعی مدیریت را عنصر اول برای تغییر وضعیت موجود استان عنوان کرد و گفت: فعالیت ها، تغییر رتبهها و شاخصها وضعیت استان را نشان میدهد باید با توجه به شرایط موجود کشور شرایط اقتصادی استان را بسنجیم.
وی با یاد آوری اینکه در تقسیم بندی استان ها، خراسان شمالی در شاخص اعتبارات استانی در رتبه ۳۰ کشور قرار دارد، افزود: وقتی اوضاع اقتصادی بر هم میخورد قشر ضعیف بیشترین آسیب را میبیند.
شجاعی اشاره کرد: ضریب جینی از مهمترین شاخصهای اقتصادی است که ضریب جینی استان ۳ دهم از متوسط کشور بالاتر است و همچنین با توجه به آمار وزارت اقتصاد دارایی در مولفههای کسب و کار در رتبه ۱۹ کشوری قرار داریم که نسبت به بسیاری از استانهای برخوردار بهتر است.
وی تاکید کرد: با توجه به این آمار باید بگوییم سرجمع اوضاع حوزه اقتصادی استان یعنی امنیت حوزه اقتصادی، بانک ها، بروکراسی اداری و بروز شدن مسائل اقتصادی در استان خوب است؛ بنده هنوز ناراضی هستم، اما باید انصاف داشته باشیم و زحمات همه اجزای حاکمیت را برای توسعه ببینیم.
شجاعی با بیان اینکه خوب کار کردیم، اما باید بیشتر کار کنیم، گفت: نمیتوانیم آمار مربوط به شاخصهای اقتصادی را کنار بگذاریم و نادیده بگیریم و اقدامات مثبت را به مردم بگوییم.
وی صنایع را مستاجر استان دانست و تصریح کرد: صنایع بزرگ استان از ابتدا به علت ناهماهنگی نیروهای استان راه خود را پیش برده اند در حالی که در سایر استانها به دلیل انسجام موجود صنایع موظف به انجام تکالیف اجتماعی خود هستند.
شجاعی در پاسخ به این سوال که صنایع استان به غیر از شغل اندکی که ایجاد میکند چه کاری برای استان انجام داده اند؟ تاکید کرد: استان وقتی به جایی میرسد که وقتی کسی حرف از منافع مردم میزند فارغ از هر نگاهی از آن حمایت کنیم.
وی عنوان کرد: صنایع استان نسبت به مردم استان وظیفهای دارند هرگاه وظایف خود را بشناسند با آنان همکاری میکنم.
شجاعی با بیان اینکه دغدغه بنده در خصوص انجام تکالیف اجتماعی توسط پتروشیمی بجنورد هنوز بر طرف نشده است، گفت: باید به همه اقشار استان بر بخورد که چرا صنایع مسئولیتهای اجتماعیخود را انجام نمیدهند و این به یک مطالبه اجتماعی تبدیل شود.
شجاعی در بحث سرمایه گذاری عملکرد و همراهی مدیران را خوب توصیف کرد و افزود: باید کمک کنیم حمایت از سرمایه گذار بخش خصوصی در استان فرهنگسازی شود.
وی با تاکید بر بهتر شدن همراهی بدنه استان برای رونق حوزه سرمایه گذاری، تصریح کرد: رونق به دست بخش خصوصی است و سرمایه گذار به دنبال محیط امن و آرام است.
شجاعی خاطر نشان کرد: مجوزهای بی نام یعنی اگر سرمایه گذار به استان آمد مجوزها آماده است نباید کارهای خوب انجام شده را زیر سوال ببریم بلکه باید به اوضاع کشور نگاه کنیم بعد سوال بپرسیم چرا سرمایه گذار به استان نمیآید.
استاندار توسعه وضعیت فعلی صنایع استان را مهم دانست و گفت: در استان تعداد صنایع نسبت به سایر استانها محدود است و این یعنی چرخش مالی، تولید و اشتغال نیست و باید تلاش کنیم این وضعیت بهبود یابد.
وی یادآور شد: متناسب با سند سازگاری با کم آبی استان در جلسهای که با وزیر نیرو داشتیم صنایع استان مکلف به استفاده از پساب طی برنامه زمان بندی هستند.
شجاعی با بیان اینکه تورم دلیل بسیاری دارد در پاسخ به سوالات خبرنگاران در این خصوص اظهار داشت: باید بررسی کنیم چند قلم از سبد کالای مصرفی در استان تولید میشود وقتی کالا وارد میشود حتما در استان گرانتر مصرف میکنیم.
وی گفت: از استانهای با نرخ تورم بالا هستیم، اما فاصله تورم استان نسبت به متوسط کشوری کمتر شده است، اما وقتی نرخ تورم استان پایین میآید که با حمایت از بخش خصوصی تعداد واحدهای تولیدی استان برای تولید مواد اولیه کالاهای مصرفی افزایش یابد.
شجاعی با بیان اینکه قبول کنیم وجود سرمایه گذار در استان نعمت است و کمک کنیم کار را انجام دهد، تاکید کرد: رفتن سرمایه گذار، تابلو و خروجی استان نشود.
شجاعی با این سوال که در خصوص منافع مردم اگر ادعای دلسوزی استان را دارید اگر کار خوب است چرا دفاع نمی کنید و فقط به شما برمیخورد؟، در ادامه سخنان خود تاکید کرد: تا زمانی که عدهای مخالف هستند و عدهای در سایه نشسته برای مخالفان فقط دست میزنند استان به جایی نمیرسد و برای توسعه افراد مثبت پای کار باید بیشتر شوند.
سوال بنده از مخالفان تیمداری استان این است چرا زمان ایجاد این ورزشگاه که ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شد، مخالفت نکردند؟ دلیل ساخت این ورزشگاه و زمین چمن چه بود؟ تیم آوردیم چراغ ورزشگاه روشن شود، اما کمک نکردید و از ابتدا موضع گیری کردید.
وی با تاکید بر اینکه کار انجام نشده ایراد دارد، گفت: چراغ خاموش ورزشگاه را کسی زیر سوال نبرد و دلیلش را نپرسید.
وی اشاره داشت: پولی که خرج خرید تیم شد از اعتبارات استان نبود اعتباری سیال در سطح کشور بود که اگر در استان هزینه نمیشد در استانی دیگر هزینه میشد.
شجاعی با بیان اینکه آثار تیمداری استان اگر بماند متوجه اش خواهید شد، تاکید کرد: ورزش و حوزه اجتماعی به مردم نشاط میدهد مخالفان این موضوع در استان کجا هستند که نمیبینند؟
شجاعی به سوالات خبرنگاران برای پیگیری نداشتههای استان از سطح ملی هم اشاره داشت و گفت: در خصوص آلبلاغ به هیچ وجه کوتاه نیامده ام و از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان است و در چهارشنبه هفته جاری رئیس ایمیدرو برای تعیین تکلیف موضوع به استان میآید.
وی یادآور شد: برای برقراری پرواز مسیر بجنورد - عشق آباد مسیر را رفته ام و منتظر نظر کشور ترکمنستان هستیم و این دست بنده نیست.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه به مدیران استان گفته ام برای آوردن امکانات و اعتبارات باید به تهران و وزارتخانههای متبوع بروند، یادآور شد: در حوزه راه هفته گذشته با همراهی نمایندگان استان مجلس جلسه به وزیر راه داشتیم و مقرر شد به زودی معاونتهای این وزارتخانه به استان بیایند.
شجاعی تاکید کرد: در بحث مسکن برنامههای زیادی در استان داریم و سرمایه گذار پای کار است برای بررسی این موضوع معاون وزیر در این حوزه و سایر حوزهها از جمله راههای ارتباطی و روستایی به استان میآید.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی در جمع اصحاب رسانه استان خاطر نشان کرد: در حوزه عمرانی به رغم کمبود تجهیزات و امکانات، اما استان سوم از نظر تولید مسکن در سطح کشور هستیم و به دنبال بهتر شدن وضعیت هستیم.
وی اشاره داشت: در خصوص ایجاد پلهای روستایی اعتبار گذاشتیم و کار را شروع کردیم امت به دلیل شرایط اقتصادی و تغییر نرخ قیمتها پیمانکاران در مناقصه شرکت نمیکنند و در حال حاضر متقاضی برای انجام پروژه نداریم.
شجاعی با اشاره به شروع پروژه بحث گازرسانی به روستاهای استان، گفت: با پیگیری از سطح ملی و در نشست با وزیر نفت سهم هر خانوار از ۱۲ به ۲۵ میلیلون تومان افزایش یافت و همچنین در این طرح پاسگاههای مرزی نیز گازرسانی خواهند شد.
شجاعی در پاسخ به سوالات حوزه اجتماعی و فرهنگی استان گفت: حوزه اجتماعی و فرهنگی، چون مبتنی بر ارزشهای هر جامعه میباشد، حوزه بسیار سختی است و کار عملیاتی میخواهد و اصلا دستوری نیست.
وی کارهای سخت افزاری و نرم افزاری را موجب تولید و ثبات ارزشها عنوان کرد و بر ایجاد این فضا در استان تاکید کرد و گفت: در بحث زیرساختی در حوزه اجتماعی و فرهنگی ضعیف هستیم و به همین دلیل تلاش کردم در سفر سال قبل ریاست جمهوری به استان پروژههای این حوزه به خوبی لحاظ شود.
شجاعی مسجد را مهمترین مرکز برای رفع دغدغههای اجتماعی توصیف کرد و بیان داشت: مسجد باید پایگاهی برای حضور جوانان و انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری شود و برای تجهیز مساجد استان به مراکز فرهنگی و هنری در سالجاری آماده هستیم.
وی گفت: در خصوص دانشگاه کوثر مخالفت استان را نه با طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی بلکه با حذف این دانشگاه تک جنسیتی استان که به خوبی فعالیت کرده است، اعلام کردیم.
وی تاکید کرد: در آموزش عالی باید به دنبال بالابردن کیفیت امور باشیم به دنبال تولید بیکار تحصیلکرده نیستیم و باید رشتههای تحصیلی و تحصیلات تکمیلی مرتبط با پتانسیلها و ظرفیتها در استان ایجاد شود.
بیماری کرونا موضوع دیگر سوالات خبرنگاران بود که شجاعی در این خصوص گفت: در ابتدای شیوع بیماری کرونا نگاه ما اینگونه بود که باید به مانند وضعیت قرمز عمل کنیم، اما با توجه به پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و امنیتی شدید ناشی از تعطیل بودن حوزههای مختلف، دنیا را به این نتیجه رساند که باید محدودیتها برداشته شود.
وی تاکید کرد: استان از نظر تعداد متخصص و زیرساختهای پزشکی قوی نیست نباید به زمان درمان برویم و باید پیشگیری کنیم.
شجاعی افزود: در ابتدای شیوع بیماری کرونا روزانه آمار اعلام میشد، اما بنابر مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اعلام وضعیت استانها بر عهده این ستاد است.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی مدیریت حوادث همراه با آرامش اتفاقی ندانست و گفت: برای حفظ آرامش استان باید مردم و سایر عوامل کنار هم باشند.
محمدعلی شجاعی بی هنرترین کارها را اجازه ندادن انجام هر کاری در استان دانست و افزود: مرکز استان را باید با سایر مراکز استانها مقایسه کنیم و اجازه دهیم کارها در استان انجام شود چرا که افراد متخصص و توانمند به دلیل زندگی و فضای بهتر از استان میروند.
شجاعی با بیان اینکه بخاطر مردم با اجرای هر پروژهای در استان مخالفت نکنید، گفت: به دنبال توسعه فضای مرکز استان هستم نه حذف تختهای بیمارستان بنابراین تا وقتی جایگزینی برای بیمارستان امام رضا (ع) ایجاد نشود بیمارستان فعلی تخریب نمیشود.
شجاعی افزود: در استان مشکلم با موافقان و نه مخالفان همیشگی و کارشکن است چرا که موافقان از انجام کارهای درست و مثبت در استان حمایت نمیکنند؟
شجاعی با تاکید بر اینکه اگر استان رونق نگیرد و چراغش روشن نشود مردم اذیت میشوند، بیان کرد: روزی که مدیر بد و یا خوب کار میکند بخاطر مردم وظیفه دارم بگویم هر چند که مدیران استان دیدگاه بنده را نسبت به خودشان میدانند.
شجاعی خاطر نشان کرد: در کشور سند کم نوشته نشده است، اما در استان خراسان شمالی اصلا نوشته نشده بود در حالی هر سندی به عنوان الگو مسیر حرکت استان را مشخص میکند.
وی گفت: با توجه به سند توسعه استان تکلیف هر شهرستان متناسب با ظرفیتها و پتانسیلهای موجود مشخص است.
دکتر شجاعی با تاکید بر اینکه انجام و اجرای کار حتی اگر تمام شرایط فراهم شود کار بسیار سختی است، افزود: با پیشنهاد خوب اصحاب رسانه استان تلاش میکنیم بر اساس ظرفیت فعلی نسبی هر شهرستان اداره کل مربوطه را در آن شهرستان قویتر کنیم و رشد دهیم.
استاندار خراسان شمالی خطاب به حاضران در نشست با تاکید بر اینکه استان باید دیده شود و رسانهها باید پای کار بیایند، افزود: شکاف گروههای سیاسی در بسیاری از استان بسیار بیشتر از خراسان شمالی، اما برای منافع استان کنار هم هستند و در خراسان شمالی نیز برای توسعه ظرفیتهای استان در حوزه ملی باید کنار هم جمع شوند.
شجاعی انسجام و آرامش در استان را عامل اصلی انجام خوب کارها دانست و گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات، کم تخلفترین استان در انتخابات، مدیریت مشکلات و حوادث مانند سیل و کرونا و و وضعیت اغتشاشات آبان ماه نشان میدهد حال استان خوب است.
استاندار همچنین با تاکید اینکه نگاه بد نسبت به نیروهای انسانی و کارهای انجام شده در استان نداشته باشید، افزود: رسانهها با قلمشان و شبکههای اجتماعی خود به دور از نگاه سیاسی خود میتوانند برای توسعه استان موثر باشند چرا که میتوانند با بیان واقعیتها مردم را برای ساخت استان همراه کنند.