رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز طرح دو فوریتی در خصوص خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی مطرح شد و با رای بالایی هم تصویب شد.
آقای جواد ساداتی نژاد در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، افزود: این طرح بعد از ظهر امروز در کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مطرح شد و مورد تصویب قرار گرفت.
وی گفت: روز سه شنبه این طرح دو فوریتی در صحن علنی مجلس مطرح میشود و اگر جزئیات آن مورد تصویب قرار بگیرد به صورت قانون عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: دراین طرح دو فوریتی قیمت تضمینی کالاهای اساسی مثل گندم براساس قانون خرید تضمینی سال ۶۸ توسط وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد میشود و نهایتاً شورای اقتصاد تعیین قیمت اساسی میکند و ابلاغ میشود.
آقای ساداتی نژادی گفت: در این بین همیشه مسائلی مطرح بوده که عموماً دولت قیمتی را تعیین میکند که زیرقیمت واقعی بوده و این باعث میشود که تولید گندم و محصولات اساسی کاهش پیدا میکند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: همیشه رابطه مستقیم بین تعیین قیمت و تولید توسط کشاورزان وجود دارد و در حال حاضر در شرایطی هستیم که قیمت کود توسط دولت ۵ برابر شده و این هزینه تولید را بالا خواهد برد.
وی گفت: در ارقام اساسی که قیمت تضمینی آن را دولت تعیین میکند اگر دقت لازم صورت نگیرد و قیمت واقعی تولید لحاظ نشود کشاورز تولید گندم و کالای اساسی را رها خواهد کرد و به سراغ کشت جایگزین میرود و یا اینکه از کود استفاده نمیکند و باعث میشود عملکرد پایین بیاید و نتیجه هر دو این اقدامات این است که تولید گندم افت پیدا میکند و در نهایت مجبور میشویم به سراغ واردات برویم.
وی افزود: امروز اگر به سراغ واردات برویم نرخ هر کیلو گندم ۶ هزار تومان وارداتش برای دولت هزینه دارد حالا چرا همین پول را به کشاورز خودمان در داخل کشور ندهیم تا تولید کند آن هم در سالی که سال جهش تولید نامگزاری شده است.
وی گفت: قیمتی که در حال حاضر وزیر جهاد اعلام کرده بود برای هر کیلوم گندم ۴ هزار و ۶۰۰ تومان بود، اما شنیدهها حاکی از این است که شورای اقتصاد این عدد را میخواهد ۳ هزار و ۲۰۰ تومان تعیین کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: به همین دلیل این طرح به مجلس آمد و قرار بر این شد تا یک شورای جایگزین به جای شورای اقتصاد تعریف شود بنام شورای سیاستگزای محصولات اساسی کشاورزی تا در این شورا تصمیمات با دقت بیشتر گرفته شود.
وی گفت: اعضای این شورای از ۴ بخش تشکیل میشوند که یک بخش آن کشاورزان هستند که تا الان خود کشاورزان و تولید کنندگان در قیمت گذاری هیچ نقشی نداشتند و ما برای کسانی تصمیم میگرفتیم که خودش در جلسه حضور نداشت که در این بخش سه نفر از کشاورزان خبره حاضر خواهند بود.
آقای ساداتی نژاد افزود: دربخش دوم هم سه نفر از دولت حضور دارند که وزیرجهاد، اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور خواهند داشت.
وی در ادامه گفت: دربخش سوم هم یکسری از تشکلهای کشاورزی مثل سازمان نظام مهندسی، سازمان نظام صنفی کشاورزی اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتحادیههای تعاون تولید روستایی و دربخش چهارم هم دو نفر نماینده ناظر از کمیسیون کشاورزی مجلس کمک میکنند تا نرخ اصلی و واقعی تعیین شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش ما این است تا بتوانیم نرخها واقعی باشد تا یک آرامشی درقیمت تضمینی بوجود آید و کشاورزان احساس کنند که حق و حقوق آنها به صورت واقعی دیده شده است.
آقای ساداتی نژاد افزود: ما در کشور این شرایط را داریم که بتوانیم به خوبی تولید کنیم و در زمینه کالاهای اساسی کشاورزی خودکفا باشیم.
وی ادامه داد: این شوار همه جوانب امر را بررسی خواهد کرد و بعد از تصویب وقتی قانون شود دولت هم موظف به رعایت قانون و این دستورالعملهای خواهد بود.
وی در خصوص قاچاق محصولات کشاورزی مثل گندم هم گفت: اگر قیمت گذاریها واقعی نباشد قطع به قاچاق دام خواهد زد و همین امسال که قیمت گندم ۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود، اما قیمت واقعی آن ۳ هزار و ۵۰۰ تومان بود کشاورزان گندم را به دولت نمیفروختند و به کسانی دیگری میفروختند و الان هم اگر قیمت واقعی حساب نشود این اتفاق خواهد افتاد.