وِبینار یا کارگاه آنلاین تخصصی پدافند غیر عامل زیستی گیلان امروز با حضو رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در رشت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛ در این همایش که جمعی از صاحب نظران ، کارشناسان و محققان حوزه پدافند زیستی شرکت داشتند ، 25 مقاله در حوزه های مختلف تهدیدات زیستی گیلان ارائه شد که 5 مقاله بصورت سخنرانی در وبینار بود و بقیه بشکل پوستر انتشار یافت.
استاندار در مراسم آغازین این همایش آنلاین، عمده ترین ظرفیتها و تهدیدات زیستی، طبیعی و اقلیمی گیلان را تشریح کرد و گفت: آب، غذا، محیط زیست، انسان، جانوران و گیاهان6 حوزه ی قابل توجه در عرصه ی طبیعی و اجتماعی گیلان هستند که تهدیدات مرتبط با هر یک از اینها، لزوم مشارکت جمعی بویژه صاحب نظران و محققان را برای حفاظت از منابع و یافتن راهکارهای دفع تهدیدات زیستی استان ضروری می کند.
ارسلان زارع همچنین منابع متعدد زیستی گیلان را از سرمایه های ملی و نقاط قوت کشور دانست و تاکید کرد: این سرمایه ها موجب شده تا تنوع تولیدات بویژه انواع محصولات کشاورزی بتواند بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را برطرف و زمینه ی صادرات آن به حوزه ی خزر و اوراسیا را مهیا کند.
وی در ادامه بر لزوم آموزش جدی و آگاهی بخشی مستمر جامعه برای مقابله با تهدیدات زیستی تاکید کرد و افزود: از رعایت بهداشت فردی در روند مقابله با شیوع بیماری کرونا گرفته تا نحوه ی استفاده از انواع سموم دفع آفات نباتی و نهاده های کشاورزی، همگی در این قالب قابل تعریف اند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در سخنانی راه های برنامه ریزی و حفظ آمادگی لازم برای مقابله با انواع تهدیدات زیستی را در حوزه های بهداشتی و درمانی، منابع طبیعی، محیط زیست و نیروی انسانی تشریح کرد و گفت: برای مقابله با هر تهدیدی در حوزه ی پدافند غیرعامل ابتدا تهدید تشخیص و سپس تهیه و تدوین یک برنامه ی عملیاتی برای مقابله با آن لازم است و این مهم در بستر آگاهی بخشی انجام می شود.
سردار جلالی همچنین آخرین شیوه های مقابله با بیماری کرونا را در شرایطی که هنوز دارو و واکسن مشخصی برای آن ساخته نشده، تبیین کرد و گفت: رعایت دستورالعمل های بهداشتی با لحاظ حفظ معیشت و تضمین سلامت آب و حفط فعالیتهای کلان اقتصادی کشور از جمله راهکارهایی ست که در شرایط فعلی اعمال می شود.
دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان نیز در این نشست با اشاره به تنوع تهدیدات زیستی برای جامعه ی بشری، ساماندهی و حمایت از گروههای تحقیقی و پژوهشی این حوزه را برای حفظ و احیای سلامت استان و کشور ضروری دانست و گفت: این امر همواره در دستور کار دانشگاه گیلان قرار دارد.