پژوهشگران جوان شرکتی دانش بنیان در اصفهان ، دستگاه مِلت بلون تولید کننده لایه اصلی فیلتر ماسکهای پزشکی را طراحی وتولید کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: گروهی ۴۰ نفره از نخبگان شرکتی دانش بنیان مستقر در این شهرک، ۲۰ روزه در کمترین زمان ممکن با بهره گیری از دانش بومی داخلی سازی و از انحصار کشورهای اروپایی و چین خارج کردند. جعفر قیصری، این دستگاه ایرانی از قابلیت تولید پارچه بی بافت با فناوری "ملت بلون" برخوردار دانست وگفت: نخبگان جوان اصفهانی با تولید تجهیزات پزشکی در خط مقدم صنعت مقابله با کرونا هستند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان هم، ماده اولیه تولید این پارچه را پلی پروپلین معرفی کرد و گفت: در تولید لایه اصلی فیلتر ماسک پلی پروپیلن ذوب شده و سپس با استفاده از دمیدن هوا با شتاب بالا بر روی آن، تارهایی به ذخامت یک میکرون تولید و با تجمیع آنها بر روی هم، منسوج بیبافت تهیه میشود. حامد محمودپور افزود: با نصب و راه اندازی این دستگاه، محصولات آن برای تولید ماسکهای پزشکی ماسکهای N ۹۵ و N ۹۹ استفاده خواهد شد. وی، قیمت چینی این محصول را ۵۰۰ هزار دلار بیان کرد و گفت: نمونه ایرانی این محصول دانش بنیان ۲۰ درصد قیمت مشابه چینی است. ملت بلون، منسوج بیبافت است که نقش فیلتر را در ماسک دارد و تولید آن از جدیدترین پیشرفتهای فرایندهای منسوجات بدون بافت بشمار میآید .
در این فناوری با استفاده از هوا و با شتاب بالا از پلیمرها یا رزینها برای تولید شبکههای الیافدار استفاده می شود .
خدا به شما توفیق بیشتر بده تا کشورمون توی دنیا سربلند باشه