سیستم ایمنی بدن شامل اندامها، بافتها، سلولها و مولکولهای بزرگ است. تقویت سیستم ایمنی کمک میکند تا بدن در برابر عوامل بیماریزا مقاومت بیشتری نشان دهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از یورنیوز؛ سیستم ایمنی بخشی از بدن است که وظیفه شناسایی سلولها و مولکولهای خارجی مثل میکروبها یا داخلی مثل سلولهای سرطانی و از بین بردن یا بیخطر کردن آنها را بر عهده دارد.
سیستم ایمنی بدن شامل اندامها، بافتها، سلولها و مولکولهای بزرگ است. تقویت سیستم ایمنی کمک میکند تا بدن در برابر عوامل بیماریزا مقاومت بیشتری نشان دهد.
شکلات تلخ حاوی آنتیاکسیدانی به نام تئوبرومین است که میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. اما باید توجه کنید که این ماده غذایی دارای کالری زیاد و چربیهای اشباع است و به همین علت باید به مقدار متعادل مصرف شود.
ضدالتهاب به ترکیبات یا داروهایی اطلاق میشود که میتوانند التهاب ناشی از آسیبهای بیرونی یا درونی را کاهش دهند و درد را کم کنند. همچنین گفته میشود که کورکومین میتواند در درمان سندرم متابولیک، التهاب مفاصل، اضطراب و چربی خون بالا نقش موثری ایفا کند.
ماهی آزاد (سمون)، ماهی تن و ماهی خالخالی دارای چربی خاصی در بافتهای خود هستند که برای سلامت مفیدند.
چربی این ماهیها منبع خوبی از ویتامین اِی و دی و همینطور اسیدهای چرب اُمگا ۳ است.
اسیدهای چرب اُمگا ۳ خانوادهای از اسیدهای چرب اشباع نشدهاند که برای تنظیم فعالیتهای بدن انسان ضروری هستند ولی در بدن انسان ساخته نمیشوند.
این چربیها برای سلامت قلب و عروق مفیدند و عملکرد دستگاه ایمنی را بهبود میبخشند. همچنین مصرف مداوم این ماهیها میتواند التهاب مفاصل را کاهش دهد.
بروکلی سرشار از ویتامین سی است. همچنین وجود آنتیاکسیدانهای قوی مانند سولفورفان میتواند در تقویت سیستم ایمنی اثر مثبتی داشته باشد.
سیبزمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن است. بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی زرد-نارنجی است که در گیاهان و میوههایی چون سیبزمنی شیرین، هویج و کدو تنبل یافت میشود.
این ترکیب پیش ساز ویتامین آ است و به پوست کمک میکند سالم بماند. این ترکیب میتواند پوست را در برابر آسیبهای اشعه ماوراء بنفش ساطع شده از نور خورشید محافظت کند.
اسفناج حاوی مواد مغذی ضروری و آنتیاکسیدانهای بسیاری است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. اسفناج حاوی انواع فلاونوئیدها (رنگدانههای زرد)، کاروتنوئیدها (رنگدانههای زرد و قرمز)، ویتامین سی و ویتامین ای است.
در ایران باستان نیز این گیاه را با نام ژنگویر میشناختند و از آن برای درمان بیماریهای گوناگون بهره میبرند.
زنجبیل دارای اثرات تسکین بخش بر روی دستگاه گوارش است و به همین علت مردم هند قرنها از آن به عنوان یک گیاه شفابخش یاد میکردند.
سیر میتواند از سرماخوردگی و عفونتهای دستگاه تنفسی پیشگیری کند. این ماده غذایی حاوی آلیسین یک ترکیب ارگانوسولفور است که بخشی از سیستم دفاعی سیر در مقابله با آفات را تشکیل میدهد.
کفیر یک نوشیدنی تخمیری حاوی باکتریهای زنده مفید و حاصل از شیر و دانههای کفیر است. منشاء این ماده کوههای قفقاز است.
تحقیقات اولیه حاکی از آن است که نوشیدن کفیر ممکن است مقاومت سیستم ایمنی را افزایش دهد. نشان داد که این ماده غذایی میتواند برای مبارزه با باکتریها، کاهش التهاب و افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی مفید واقع شود.
این گیاه نیز حاوی ویتامین سی است. فلفل دلمهای جایگزین خوب غذایی برای افرادی است مصرف میوه برای آنها به دلیل بیماریهایی چون قند ممنوع یا محدود است.
فلفل تند حاوی مادهای به نامکپسایسین است که خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی دارد و در تقویت و بهبود سیستم ایمنی بدن نقش موثری ایفا میکند.
مرکبات به عنوان یکی از غنیترین منابع ویتامین سی شناخته میشوند. ویتامین سی میتواند علائم سرماخوردگی را کاهش داده و مقاومت سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد.