در جلسه رفع موانع آبرسانی به بهمئی؛
پیشرفت ۴۷ درصدی طرح آبرسانی به بهمئی
طرح آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک و روستاهای بهمئی ۴۷ درصد پیشرفت کاری دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، جلسه رفع موانع طرح آبرسانی سد کوثر به شهر لیکک و روستاهای شهرستان بهمئی با حضور معاون هماهنگی اُمور عمرانی استاندار، مدیر عامل آب منطقهای استان در لیکک برگزار شد.
بنا به این گزارش گر چه عملیات بهره برداری از طرح آبرسانی سد کوثر به شهرستان بهمئی تا یکسال آینده (سال ۱۴۰۰) به طول میانجامد، اما مردم شهرستان بهمئی از مسئولان انتظار دارند تا زمان بهره برداری از این طرح بزرگِ ملی برای تامینِ آب شرب شهر لیکک چارهای بیندیشند.
معاون هماهنگی اُمور عمرانی استاندارکهگیلویه وبویراحمد در این جلسه با اشاره به اینکه طرح بزرگِ ملی آبرسانی سد کوثر به بهمئی، مشکل کمبود آب شرب شهری و روستایی و بخشی از آب صنعتی این شهرستان را برطرف می کند گفت: به علت مشکلات اعتباری، این طرح در سالهای گذشته پیشرفت فیزیکی مناسبی نداشته است، اما خوشبختانه امسال روند خوبی را از لحاظ عملیات اجرایی طی میکند.
عزیز فیلی با بیان اینکه، تاکنون ۲۰ کیلومتر از این طرح اجرا شده و ۳۲ کیلومتر دیگر از کل طرح باقی مانده است افزود: در حال رایزنی برای برطرف کردند مشکلات اجتماعی و تملک در حوزه خوزستان هستیم .
وی گفت: با برنامه ریزیهای لازم و رایزنیهای صورت گرفته لولههای خط انتقال این طرح تامین خواهد شد و به منظور ادامه روند اجرائی طرح، با توجه به پیگیریهای آقای کلانتری اُستاندار کهگیلویه وبویراحمد، بخشی از هزینههای این طرح توسط وزارت نفت تقبل خواهد شد، که این اقدام به بهره برداری این طرح در موعد مقرر کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه، جهت اجرای طرح ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل و بهره برداری و خرید لوله و لوله گزاری طرح مورد نیاز هست گفت: این طرح دارای دو ایستگاه پمپاژ و چهار مخزن است که سه مورد از مخزنها احداث شد و برای ساخت یک مخزن و دو ایستگاه جدید با پیمانکار قرارداد منعقد شد.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طرح آبرسانی به لیکک و روستاهای مسیر از سد کوثر از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و باید تلاش شود تا سال آینده مردم شهرستان ۵۰ هزار نفری بهمئی از آب سد کوثر بهرهمند شوند. گفت: این طرح در حال حاضر ۴۷ درصد پیشرفت کاری دارد.
حجت الاسلام سید محمد موحد افزود: این طرح در مسیری به طول ۵۵ کیلومتر و با اختلاف ارتفاع حدود ۴۰۰ متر و پیش بینی توسعه جمعیت تا افق ۱۴۲۰ طراحی شده است.
وی ادامه داد: قرار است ۵۵ کیلومتر عملیات لوله گذاری این طرح امسال انجام و سال بعد نیز ایستگاه پمپاژ و مخازن آن تکمیل شود.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هزینه تکمیل این طرح حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است و حدود ۱۰ کیلومتر از مسیر، معارضات اجتماعی دارد افزود: خوشبختانه در سفر اخیر آقای جغتایی، رئیس امور پایش و آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه کشور به استان، ۶۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر به این طرح اختصاص یافت.