سخنگوی فراکسیون آسیبهای اجتماعی لزوم اعتبارسنجی برای مهدهای کودک را در دولت یادآور شد و گفت: اعتباری از محل بودجه نظام باید تخصیص یابد و دولت آن را به ما اعلام کند.
عنابستانی خاطرنشان کرد: عدالت آموزشی لازم دارد که ما هزینه کنیم و اگر لازم است باید یارانه بدهیم.
همچنین حبیب الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در ادامه سخنان عنابستانی نرخ گذاری مهدهای کودک را بر اساس معیارهای سازمان حمایت و قیمت تمام شده عنوان کرد.
وی همچنین در پاسخ به این نماینده مجلس که اعلام کرد آیا قیمتهای بیشتر از نرخ گذاری مصوب را هم کنترل میکنید یا خیر؟ گفت: ما باید بر اساس سیستمهای نظارتی کنترل کنیم و با موارد تخلف برخورد شود.
مسعودی فرید در رابطه با مهدهای روستایی گفت: این مهدها مشمول نرخ گذاری نمیشود و شاید ماهانه مبلغ ۲۰هزار تومان بپردازند.
وی با اشاره به یک وعده غذای گرم برای ۲۰۰ هزار نفر از کودکان در مهدهای کودک اظهار کرد: نمیتوان به بخشهای غیردولتی گفت کمتر از هزینههای تمام شده اقدام به دریافت شهریه کنید، اما یقینا دولت باید یارانهای در حمایت از این بخشها تخصیص دهد.
مسعودی فرید با بیان اینکه این یارانه برای یک وعده غذای گرم و تعیین اعتبار برای سه دهک پایین جامعه، اختصاص یافته است، گفت: مهد کودک خدمتی اجباری تلقی نمیشود و دولت برای آن سرمایه گذاری نمیکند و مدلِ ما بر اساس نظر سازمان حمایت میباشد.
در این میان عنابستانی که ادعا کرده بود مجلس آمادهی هر نوع کمک حمایتی از دولت است تا هزینه مهدهای کودک تعادل یابد، گفت: مجلس باید منابع مالی را از بودجه مملکت تامین کند که بحث اصل ۷۵ وجود دارد؛ بنابراین دوستان در سازمان بهزیستی باید به کمیسیون آمده و مسئله را طوری پیگیری کنیم که دچار اصل هفتاد و پنجی نشویم.
این نماینده مجلس افزود: تامین منابع یا باید توسط دولت یا از سرجمع اعتبارات نظام تعلق گیرد که ما آن را در قالب طرح مطرح کنیم یا خود دولت باید لایحهای ارائه دهد.
همچنین مسعودی فرید گفت: هم اینک دوره پیش دبستانی غیر اجباری و رسمی است که اگر اجباری شود، باید به همه کودکان ۵ تا ۶ سال ارائه خدمت کنیم که حدود ۳هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.