به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمااز برلین؛ دکتر عبدالجلیل الظهری کارشناس مسائل سیاسی درمورد برگزاری همایشی با موضوع اسلام هراسی و علل برگزاری چنین همایشی گفت: به نظر میرسد در شرایط فعلی پرداختن به موضوع اسلام هراسی در اروپا حائز اهمیت است. اقدامات نژادپرستانه و نفرت پراکنی که اخیرا در اروپا افزایش یافته پیشتر نیز وجود داشته است و مسلمانان و سازمانها و نهادهای اسلامی را هدف قرار داده است، اما این اقدامات در گذشته تا حدودی کمتر بود، اما از سال ۲۰۰۱ افزایش یافته است. در سالهای اخیر اقدامات خشونت آمیز و نژادپرستانه که مسلمانان و نهادهای اسلامی را هدف قرار داده به تهدیدی واقعی و مستقیم برای زندگی روزمره و آداب و سنن دینی و آزادیهای فکری آنها تبدیل شده است. امروزه مسلمانان در اروپا با افراط گرایی و تروریسمی مواجه هستند که وجودشان را هدف قرار میدهد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درمورد نقش غرب در بحث اسلام هراسی و راهکارهای خروج از آن تاکید کرد: نظامهای سیاسی در اروپا از اسلام هراسی حمایت میکنند، زیرا در این نظامها مبارزه ضمنی و مخفیانه با اسلام به بهانههای مشخص از جمله ارتباط دادن اسلام به تروریسم در جریان است و تلاشهایی صورت میگیرد تا بدون شناخت محتوا و عمق دین اسلام، شیطنتهایی علیه آن صورت گیرد. این در حالی است که دین اسلام خواستار تسامح و همزیستی مسالمت آمیز و مبارزه با تکفیر است. برخی لابیهای فاشیستی و صهیونیستی تلاشهای رسانهای برنامه ریزی شده و حمایت شدهای را برای ضربه زدن به اسلام و شیطنت علیه آن و ارتباط دادن تروریسم با اسلام در دستور کار خود قرار داده اند.
دکتر الظهری همچنین درمورد نقش انقلاب اسلامی ایران در جلوگیری از تحریف و تخریب اسلام توسط دولتهای غربی تصریح کرد: مسلمانان در اروپا به حال خود رها شده اند و هیچ کمک سازمان یافتهای از سوی کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای عربی که غرق در مشکلات داخلی خود هستند، از آنها صورت نمیگیرد. امروزه شرایطی به وجود آمده است که انسان مسلمان در اروپا از کشته شدن برادر مسلمان خود در کشور دیگری خوشحال میشود فقط به خاطر اینکه مذهب آنها با هم فرق دارد. اگر از من بپرسید که ایران چه نقشی در این زمینه میتواند داشته باشد، معتقدم کشور اسلامی ایران در حمایت از اقلیتها و نهادهای اسلامی و نسلهای مهاجران مسلمان در اروپا و ثابت نگه داشتن آنها بر دینشان نقش بزرگی دارد چرا که در شرایط کنونی چالش بزرگی بر سر راه اقلیت مسلمان و نسلهای آینده مسلمانان در اروپا وجود دارد. در این شرایط، وظیفه شرعی و دینی و اخلاقی همه کشورهای اسلامی از جمله کشور اسلامی ایران که به خدمت و یاری دین و مسلمان و مسلمانان عادت دارد، این است که از مسلمانان و نهادهای اسلامی حمایت کنند تا به نقش داعیانه و محوری خود یعنی ثابت نگه داشتن نسلهای مسلمان در اروپا بر دین اسلامی شان و دفاع از آنها در مقابل ناملایمات عمل کنند.