انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۵۴ روز مانده به انتخابات
در حالیکه کمتر از ۵۴ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحرانهایی مانند کرونا و مشکلات اقتصادی، محاسبات تیم انتخاباتی «دونالد ترامپ» را برهم زدهاست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ رسانههای آمریکایی در این چند روز اخیر تاثیرات احتمالی بحران کرونا بر سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند. بر این اساس پیش از این تحلیلگران بر این باور بودند که پیروزیدونالد ترامپ بر جو بایدن، رقیب انتخاباتیاش از حزب دموکرات تقریبا قطعی به نظر میرسد. اما ناگهان عامل جدیدی به نام ویروس جدید کرونا و بیماری کووید ۱۹ وارد کارزار انتخاباتی این کشور شده است.
این که منجر به مرگ تقریبا ۲۰۰ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده، اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
در همين حال، "امیر علی ابوالفتح"، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگوی اختصاصی با سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما در این باره گفت: کرونا منجر به دو بحران در آمریکا شده است که این بحرانها موجب ریزش آرای دونالد ترامپ در انتخابات آتی خواهدبود، اولین بحران، بحران سلامت است که دولت ترامپ تاکنون موفق به مهار و کنترل کرونا نشده است و نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر تاکنون جانشان را از دست داده اند و دومین بحران، بحران معیشیت است که با گسترش ویروس کرونا در آمریکا زندگی، کسب و کار مردم این کشور و همچنین به اقتصاد آمریکا لطمه بزرگی وارد کرده است.
امیر علی ابوالفتح در بخش دیگری از این گفتگو درباره تظاهرات های گسترده در ایالتهای مختلف آمریکا در اعتراض به بی عدالتی و تبعیض نژادی نیز گفت، این اعتراضات از دو جنبه بر انتخابات آمریکا تاثیر خواهد گذاشت یکی از جنبههای آن بحث تقابل نژادی در آمریکا است چرا که با حمایت دونالد ترامپ از سفید پوستان، رنگین پوستانی که سال ۲۰۱۶ به ترامپ رای داده بود اکنون از دموکراتها حمایت میکنند و تاثیر بعدی این آشوبها موج سواری ترامپ برای ایجاد ترس و وحشت از این اعتراضات است که وانمود کند در صورت پیروزی دموکراتها آمريکا منجر به جنگ داخلی خواهد شد.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۵۴ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز پنج شنبه ۱۰ سپتامبر، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات پیروز انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، ۷ممیز و يک دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۰.۴ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۹ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۶ درصد شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۴۹ رصد و ترامپ ۴۳ درصد، شبکه خبری سی بی اس (CBS) بایدن ۵۲ رصد و ترامپ ۴۲ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۴۷ درصد، شبکه خبری سی ان ان (CNN) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه امرسون بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۷ درصد، مؤسسه کوینپیاک (Quinnipiac) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد و شبکه خبری ایبیسی نیوز (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۵۴ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است. براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۱۹۵هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
موج قربانیان کرونا در ایالات مختلف آمریکا
طبق آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت، تاکنون حدود شش میلیون و پانصد هزار نفر در آمریکا به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده اند.
نزدیک به ۵۴ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است. از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
بازداشت ۱۱ معترض در شهر پورتلند
پلیس ایالت اورگون آمریکا چهارشنبه در شهر پورتلند با معترضان درگیر و ۱۱ نفر را بازداشت کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، پلیس در بیانیهای اعلام کرد که معترضان «اشیایی» را به سوی مأموران پرتاب کردند. درگیریها زمانی شروع شد که پلیس برای متفرق کردن معترضان از ابزارهای سرکوب استفاده کرد. پس از قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست توسط پلیس آمریکا که حدود ۳ ماه پیش رخ داد، شهر پورتلند هر شب شاهد تظاهرات علیه سرکوب و خشونت پلیس بوده است. این اعتراضات اغلب به درگیری میان پلیس و معترضان منجر شده است. معترضان خواهان کاهش بودجه پلیس هستند و «تد ویلر» شهردار و جامعه سیاهپوستان پورتلند خشونت پلیس را غیرسازنده خواندهاند. «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای مقابله با معترضان بیش از صد مامور فدرال را به پورتلند فرستاده، اما این اقدام وی به اعتراضات دامن زده است. شهردار پورتلند هفته گذشته در یک کنفرانس خبری خطاب به ترامپ گفت: این شما بودید که برتریجویان سفیدپوست را «آدمهای خوب» خواندید، شما بیش از هر چهره (سیاسی) دیگری در عصر حاضر باعث اختلاف در آمریکا شدهاید، و حال شما از من میخواهید که خشونتی که شما مسبب آن هستید را متوقف کنم.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است. جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
افزایش مشکلات مالی شهروندان آمریکایی در دوران شیوع کرونا
یک شبکه تلویزیونی آمریکایی در گزارشی به افزایش مشکلات مالی شهروندان آمریکایی در دوران شیوع کرونا پرداخت.