به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ همزمان با آغاز اجرای ممنوعیت رفت و آمد در اراضی اشغالی فلسطین در مناطق با میانگین ابتلای بالا به ویروس کرونا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در قرنطینه قرار گرفتند.
به گزارش پایگاه اینترنتی تایمز آو اسرائیل، در این مناطق مدارس و بیشتر واحدهای تجاری بسته شده و ساکنان مناطق باید نزدیک خانههای خود بمانند.
ممنوعیت رفت و آمد که از هفت شب تا ساعت پنج صبح روز بعد اعمال میشود حیات شبانه را هدف قرار داده است.
بیشتر محلههایی که شامل این مقررات شده اند عرب نشین و فقیر هستند. وزارت بهداشت روز سه شنبه از تشخیص سه هزار و ۴۲۵ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا خبر داد که بالاترین آمار روزانه از زمان شروع همه گیری بوده است.
به نوشته تایمز آو اسرائیل، مسئول کمیته هماهنگی کرونا در اسرائیل در اظهاراتی تلویزیونی گفت میانگین ابتلا در شهرهای قرمز از جمله بالاترین میانگینهای جهانی است.
این در حالی است که مقامات محلی به گنجاندن شهرهایشان در فهرست شهرهای مشمول قرنطینه اعتراض کردند.
شهردار بیتار عیلیت که شهرکی با جمعیت ۶۰ هزار جمیعت در کرانه باختری اشغالی است اعلام کرد این شهرک به قوانین متعهد نخواهد بود. او حکومت را به تبعیض علیه شهرهای حریدی با اعمال ممنوعیت فراگیر رفت و آمد به جای مشخص کردن محلههای معین متهم کرد.
وی در بیانیهای اعلام کرد: «به تبعیض علیه مردم حریدی کمک نخواهیم کرد و نمیتوانیم از اقداماتی که با شفافیت انجام نمیشوند حمایت کنیم».
در قدس اشغالی هم ۹ محله شامل ممنوعیت رفت و آمد شده اند که همگی محلههای حریدی یا عربی هستند.
موشه لیون شهردار این منطقه علام کرد به قواعد پایبند خواهد بود، اما از اقدامات جدید انتقاد کرد و گفت روشهای وزارت بهداشت برای ارزیابی میانگین ابتلا در محلههای پایتخت گمراه کننده یا اشتباه هستند. وی افزود این غیرمنصفانه است که دهها هزار نفر در برخی محلهها به سبب ابتلای چند صد نفر به ویروس در قرنطینه قرار بگیرند.
در ساعتهای ممنوعیت رفت و آمد ساکنان نباید از خانه هایشان بیش از ۵۰۰ متر دور شوند و مغازههای غیرضروری و مدارس هم بسته میشوند. ساکنان نیز فقط برای رفتن به سرکار و خرید مواد غذایی و دارو یا مراجعه به مراکز درمانی یا اهدای خون میتوانند از خانه خارج شوند.