طرح ملی شهر فعال کشور با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، مسعودسلطانی فر وزیر ورزش و جوانان و جمعی از مدیران ورزشی کشور و شهرداران کلانشهرها رونمایی شد.
رئیس مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در ادامه با بیان اینکه زندگی شهرنشینی عارضههایی دارد، گفت: از یک سو بر ترافیک و آلودگی که در کلانشهرها تجربه میکنیم و تبعات سنگینی دارد و از سوی دیگر، فقدان تحرک که منجر به افزایش وزن، دیابت، فشار خون و ... میشود، همگی در نتیجه تحرک نداشتن شهروندان و نبود توسعه همه جانبه در شهرها در دهههای گذشته است.
او افزود: در تهران وضعیت حادتر از سایر استانها است و باید دید برای جلوگیری از آن چه کاری باید کرد. زمانی که شاهد هستیم شیوه مدیریتی منجر به افزایش آمارها شده، عقل حکم میکند که به عقب برگردیم و در برنامهها تجدید نظر کنیم.
شهردار تهران بیان کرد: کاری که در تهران و در برخی از شهرها در حال انجام است، توسعه مسیر دوچرخهسواری، پیاده راهها وجادههای سلامت است که ارزانترین شیوه است؛ این یک علامت برای تغییر مسیر است. میخواهیم سرنوشت زندگی شهروندان را تغییر دهیم. همه میتوانیم وارد این تبدیل جریان شویم. امیدوارم در یکی از این سهشنبهها وزیر ورزش وجوانان ورئیس کمیته ملی المپیک را سوار بر دوچرخه ببینم.
وی با بیان اینکه باید ورزش همگانی را تبدیل به یک جریان اجتماعی کنیم، چرا که وقتی شهروندانی بانشاطی داشته باشیم، به بسیاری از درمانها نیاز نداریم و «شفا» در دستان خودمان است؛ بنابراین امیدوارم این طرح تأثیر مستقیم بر زندگی شهروندان داشته باشد.
مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان در آیین رونمایی از طرح ملی شهرهای فعال نیز با تقدیر از عملکرد و حمایت شهرداریها در زمینه زیر ساختهای ورزش در کلانشهرها گفت: امروز در کشور بیش از ۶۱ هزار مکان ورزشی وجود دارد که در دولت تدبیر افزایش ۵۰ درصدی داشته است و تا پایان دولت به رشد ۷۰ درصدی در اماکن ورزشی خواهیم رسید. از این تعداد ۱۵هزار اماکن ورزشی متعلق به وزارت ورزش است.
او افزود: سلامت یک جامعه در گرو تحرک بدنی است و میدانیم کاهش هزینه درمانی منوط به فعالیت بدنی است. باور داریم موفقیت در فرآیند حرکت عمومی کشور در گرو جامعه سالم است. یکی از موضوعات مهم تقسیم کار ملی برای توسعه ورزش است.
سلطانیفر بیان کرد: اگر در قالب شورای ورزش همگانی کشور، این برنامه را پیش ببریم و سایر دستگاهها را نیز در این رسالت دخیل کنیم میتوانیم ضریب بهرهوری را در تحرک بدنی جامعه افزایش دهیم.
کمال مرادی، دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران هم در این مراسم با بیان اینکه شهرهای فعال یک منبع سرمایهگذاری در توسعه هر چه بیشتر سرمایههای زیست محیطی انسانی اجتماعی و اقتصادی است گفت: تاثیر شهرهای فعال بر جنبههای مختلف زندگی شهری احساس میشود و مهمترین مقوله در آن توجه به تمام گروههای سنی مختلف از هر جنس میباشد و هدف آن اشاعه ارتباطات شهرهای دوستدار فعالیت بدنی و ورزش است که انشالله با مشارکت شهرداریها کلانشهرها و سایر شهرداری یا محقق میشود
او رونمایی از پروژههای شهرهای فعال ایران را به عنوان گام مهم تحقق فعالیت بدنی برای شهروندان برشمرد و نقش شهرداریها را به عنوان حامیان اصلی ورزش برای مردم مهم ارزیابی کرد.
مرادی در ادامه به شاخصهای شهر فعال اشاره کرد و گفت: پیاده روی بازی ورزش دوچرخه و تناسب و آمادگی جسمانی به عنوان پنج شاخص مهم شهر فعال است که بر اساس حروف و استاندارد فعالیت بدنی تعریف شده است و امیدواریم بر اساس شاخصهای موجود و به طور متوازن و متعادل با مشارگت شهرداری تهران گامهای اساسی برداشته شود.
در حاشیه این مراسم که رئیس کمیته ملی المپیک، رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی به همراه شهرداران کلانشهرهای اصفهان، مشهد، تبریز، یزد، همدان، اراک وکرج حضور داشتند؛ احکام اعضای شورای سیاستگذاری شهرهای فعال اعطا شد.
شهرداران یزد و همدان هم که بیشترین نقش را در توسعه ورزش داشتند به عنوان شهرهای فعال احکام خود را از پیروز حناچی شهردار تهران و رئیس مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران و سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان دریافت کردند.