با حضور رییس شورای شهر
نصب یادمان شهدای جمعه سیاه در میدان شهدا
آیین یادمان شهدای ۱۷ شهریور با حضور رییس شورای شهر و جمعی از مدیران شهری در میدان شهدا برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران در آیین یادمان واقعه ۱۷ شهریور که امروز دوشنبه در این میدان برگزار شد، گفت: ۱۷ شهریور نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است و بعد از این اتفاق بود که سیل تحولات با سرعت بیشتری پیش رفت.
هاشمی افزود: امسال ۱۷ شهریور و ایام محرم مصادف شده است. ۱۷ شهریور مردم همانند روز عاشورا علیه ظلم و ستم حاکمان وقت قیام کردند و به شهادت رسیدند. بعد از واقعه ۱۷ شهریور بود که جامعه جهانی از حکومت شاه خواست که مقابله با مردم را کنار بگذارد و شاه هم تحت فشار جامعه جهانی از خفقانی که ایجاد کرده بود، کاست، به طوری که به عنوان مثال بخشی از زندانیان سیاسی در آذر ۱۳۵۷ آزاد شدند.
وی ادامه داد: برخی معتقدند واقعه ۱۷ شهریور سقوط رژیم شاه را کلید زد و حکومت رفتنی شد و امروز که ۴۲ سال از آن روزها میگذرد، باید اهداف شهدای انقلاب را دنبال کنیم و سرمایههایی را که آنها برای جامعه ما ایجاد کرده اند، متعلق به همه بدانیم و از آن سوء استفاده نکنیم.
شهدای ۱۷ شهریور برای استقرار عدالت تظاهرات کردند
در این مراسم محمد جواد حق شناس، رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: شهیدان ۱۷ شهریور برای استقرار عدالت و تحقق آزادی و استقلال تظاهرات کردند.
او با بیان اینکه ۱۷ شهریور از رویدادهایی است که هویت شهر ما را رقم میزند، افزود: کمیسیون فرهنگی شورای شهر برای رویدادهای تهران مراسم برگزار میکند چنانچه مراسم سی تیر و ۱۴ مرداد برگزار شد.
در ادامه این مراسم علی محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲ نیز گفت: قرار است در این میدان یادمانی برای شهدای ۱۷ شهریور نصب شود.
او گفت این یادمان حاوی اسم شهداست تا یاد این شهیدان در جامعه و برای نسلهای بعد زنده بماند.
در ادامه مراسم سنجری، یکی از جانبازان واقعه ۱۷ شهریور به ذکر خاطراتی از آن روز پرداخت و گفت: آن روز به همراه همسرم به این تظاهرات آمده بودم که مورد اصابت گلوله سربازان شاه قرار گرفتم و به دلیل خونریزی شدید به بیمارستان بهادری منتقل شدم، اما به دلیل حمله نیروهای گارد به بیمارستان توسط مردم در یکی از خانههای اطراف آن منطقه درمان شدم.
او گفت: به یاد دارم در ابتدا فرمانده نیروهای مستقر در میدان که دستور شلیک به مردم را صادر کرده بود با امتناع یک سرباز مواجه شد و او را همان جا شهید کرد.
سنجری به همکاری ساکنان محله ژاله با تظاهرکنندگان اشاره کرد و گفت: تمام خانهها درهایشان باز بود و مردمی که در حال فرار بودند یا زخمی شده بودند به این خانهها پناه میبردند. اگر مردم کمک نمیکردند آمار شهدای ۱۷ شهریور خیلی بیشتر میشد.
او به آمار شهدای ۱۷ شهریور اشاره کرد و گفت: روایتی است که در این تظاهرات ۹۲ نفر کشته شدند در حالی که به نظر من آمار کشته شدهها بسیار بیشتر از این رقم بود.